7 x badkamer styling en inspiratie voor uw badkamertegels

7 x badkamer styling en inspiratie voor uw badkamertegels

We brengen veel tijd door in de badkamer. Dit is ook de ruimte waar we de dag starten en de dag eindigen. Een belangrijke overgangsruimte dus van verschillende fasen van onze dag. Extra reden om ervoor te zorgen dat deze ruimte ervoor zorgt dat je je er relaxt voelt en het je ochtend en avondroutine vergemakkelijkt. In dit artikel geven we 7 stylingtips passend bij verschillende badkamertegels. Lees dus verder voor badkamer inspiratie, styling en badkamertrends voor het opfrissen van uw badkamer!

Badkamertegel inspiratie

Tegels voor uw badkamer hoeven niet alleen functioneel te zijn. Zij kunnen ook actief bijdragen aan de decoratie en sfeer van uw badkamer. Mooie tegels kunnen uw badkamer transformeren van functioneel naar stijlvol. Laten we eens kijken hoe dat werkt.

Inspiratie en badkamertrends

We starten met het delen van trendy, veel voorkomende toepassingen van tegels op de muur en vloer en het effect hiervan.

Tip 1: Maak een accentmuur

Met tegels maakt u gemakkelijk een accentmuur. U kunt een wand kleurrijk maken door het kiezen van gekleurde tegels. Hiermee legt u meer nadruk op die wand en creëert u een mooi contrast met de rest van de kamer. Ook kunt u de accentmuur niet alleen vormgeven met kleur, maar ook met een patroon. Denkt u bijvoorbeeld aan een mozaïek tegel wand of een wand met hexagon tegels.

Tip 2: Kies een vloer die eruit springt

Ook trendy is om te kiezen voor een vloer die eruit springt. Wat we hiermee bedoelen? Denk aan een mix aan gekleurde tegels, tegels met patronen of een opvallend legpatroon. In combinatie met effen muren is het effect waanzinnig. Denk bijvoorbeeld aan een leuke mix van Portugese tegels met hun sierlijke patronen.

Badkamer styling tips

Heeft u uw tegels al gekozen of wilt u alleen uw huidige badkamer opfrissen, dan kunt u de volgende badkamer styling tips misschien goed gebruiken.

Tip 3: Maak een statement met een grote spiegel

Voeg een grote spiegel toe aan uw badkamer wat een verrassend effect oplevert met de tegels op de wand. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige houten omlijsting op witte wandtegels. Of aan een spiegel met een goudkleurige rand in een klassieke badkamer met marmerlook tegels. Een spiegel doet de ruimte groter lijken en biedt veel mogelijkheden om uw badkamer te stylen. Spiegels zijn er in vele soorten en maten. Ook staat een grote spiegel vaak schoon en stijlvol.

Tip 4: Denk na over de kleuren in uw badkamer

Badkamer inspiratie op gebied van kleuren? Een simpele manier om met kleuren aan de slag te gaan om uw badkamer op te frissen is door alle textiel in de ruimte te vervangen voor iets in een gewenste accentkleur. Heeft u bijvoorbeeld grijze badkamer tegels op de vloer en wand? Doorbreek deze kleurstelling dan door uw handdoeken, douchemat en douchegordijn te vervangen in een gewaagde andere kleur. Denk aan paars of geel. Alleen dit veranderen geeft een rustig en verfrissend gevoel iedere keer als u de badkamer inkomt. Overigens kunt u ook denken aan de kleur van uw meubilair of de handvatten van uw kastjes of de kraan. Wist u dat er ook zwarte of goudkleurige kranen zijn die de sfeer van uw badkamer kunnen transformeren?

Badkamer decoratie tips

Heeft u al badkamer tegels en heeft u de belangrijkste styling keuzes gemaakt, dan hebben wij nog nog een aantal badkamer decoratie tips om de puntjes op de i te zetten.

Tip 5: Maak gebruik van geweven mandjes van natuurmateriaal

De badkamer is een verzamelplek voor spullen: potjes en flessen, handdoeken, washandjes, zeep en make-up. Het wordt gauw een rommeltje en dit doet afbreuk aan de sfeer die u in de badkamer wilt ervaren. Daarom kunt u beter uw spulletjes opbergen op een stijlvolle manier. Mandjes zijn hiervoor ideaal: ze zijn zowel functioneel als decoratief. Denk aan mandjes gemaakt van bamboe of zeegras. Het fijne is dat deze mandjes in veel badkamerstijlen passen: landelijk, modern, vintage, klassiek en de tegels die bij deze stijlen horen, zoals witte tegels, marmer look tegels, of En je hebt alles wat je nodig hebt binnen handbereik!

Tip 6: Voeg planten toe voor een levendige badkamer

Heeft u een neutrale badkamer? Bijvoorbeeld overwegend in dezelfde kleur of met een strak design? Misschien wilt u de ruimte iets levendiger maken en lichte decoratie toevoegen. Planten zijn hiervoor ideaal! Planten zijn verkrijgbaar in ontzettend veel formaten en soorten, kleurtinten en -scharkeringen. Wat dacht u van een mooie hangplant op het kastje? Of een grote plant in de hoek? Planten komen mooi uit met houtlook tegels en geven een natuurlijke sfeer.

Vraag direct een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!