Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

4 soorten badkamertegels voor 4 badkamerstijlen

john

Gaat u uw badkamer verbouwen en bent u op zoek naar de juiste tegels? In dit artikel inspireren u wij graag met stijlvolle wand- en vloertegels voor de badkamer. Krijg een indruk hoe u een bepaalde badkamerstijl creëert en welke rol de juiste tegel hierin speelt. Ook krijgt u een aantal tips hoe u met andere elementen en accessoires uw badkamer de gewenste sfeer geeft.

Betonlook tegels badkamer voor een industriële stijl

Met een badkamer tegel met betonlook zet je eenvoudig een industriële woonstijl neer. Een betonlook vloertegel doet ons denken aan een loft met bakstenen muren en metalen leidingen. Een stoere en minimalistische uitstraling! Om een industriële stijl in uw badkamer te creëren laat u opsmuk en sierlijke poespas zitten. U zorgt voor stoere eye catchers, zoals een houten badkamermeubel, of een stoere spiegel met metalen rand. De douche is een inloopdouche met een aflopende, ingebouwd afvoerputje. U plaatst houten planken, koperen leidingen en industriële lampen. Het best gebruikt u witte tegels tegen de muren. Hierdoor popt uw vloer extra op.

industrieel inspiratie_badkamer
art deco inspiratie_badkamer

Soms is een simpel design het stijlvolst.

Art Deco sfeer met metro tegels

Art Deco: we zien deze stijl niet veel, maar zijn er wel gek op! Het is een populaire, decoratieve stijlbeweging uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. Het ontstond door een behoefte aan het omarmen van het nieuwe en het moderne. Het is een eclectische stijl, wat wil zeggen dat het een mix is van stijlen, onder andere traditionele of exotische motieven, omarmd door de mogelijkheden van technologie. Het resultaat? Kleurrijke interieurs, een overdadigheid aan versiering in contrasterende kleuren en geometrische patronen. Hoe creëert creëert u nu deze karakteristieke Art Deco sfeer in uw badkamer? Om te beginnen gebruikt u gekleurde metro tegels op uw muren, zoals groene, geglazuurde en glanzende Paris Metro tegels. Als u deze verticaal tegen uw wand gebruikt ontstaat al meteen het basis Art Deco effect. Complimenteer de Art Deco sfeer met gekleurde elementen. denk hierbij aan een gekleurde wastafel, bloemendecoratie, een donker marmeren tegelvloer, gouden accenten met bijvoorbeeld een gouden kraan en gouden handvatten.

hexagon badkamer style
houtlook_badkamer
betonnen badkamer_2

Hexagon tegels badkamer voor een vintage look

Een vintage woonstijl neerzetten in uw badkamer kunt u onder andere doen met hexagon tegels. Hexagon tegels zijn zeshoekig en lijken op een honingraat. Het geweldige aan deze tegel is dat zij per definitie al een mooi design met zich meebrengen als u ze legt. U hoeft geen (ingewikkelde) legpatronen uit te denken en te zetten. Zij brengen uw badkamer met hun ingebouwde design als het ware tot leven. U kunt de hexagon tegel zowel op de wand gebruiken als als vloertegel in de badkamer. Soms is een simpel design het stijlvolst. U zwarte hexagon vloer is een mooie basis voor een vintage badkamer, maar ook witte hexagon tegels op de wand. Vooral grote hexagon tegels geven een vintage look aan uw badkamer. U maakt uw vintage badkamer af met warme houten meubels met strakke en ronde vormgeving. Een ronde spiegel met een houten rand past perfect in deze stijl. Denk ook aan het toevoegen van een plant of een paar cactussen, een vloerkleed en bijpassende vitrage voor het raam.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Houtlook tegels badkamer voor een rustieke woonstijl

Hout in de badkamer geeft een warme en authentieke sfeer. Het heeft een link met de buitenwereld en geeft ons een gevoel van rust en kalmte. Deze sereniteit in combinatie met een mooie, stijlvolle afwerking en toepassing ervan kan vele looks creëren in huis. We gaan nu in op een rustieke woonstijl. Een houtlook vloer draagt namelijk helemaal bij aan het karakteristieke ‘geleefde’ gevoel wat de robuuste woonstijl uitdraagt. Dit past mooi bij koele grijstinten op de muren. Gebruik ook andere houten elementen in de ruimte, zoals een houten ladder om handdoeken over te drogen. Witgeverfde houten kasten passen perfect in deze woonstijl. In deze woonstijl gebruikt u vooral grotere en robuuste materialen en accessoires. Lees meer over houtlook vloertegels in de badkamer!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday