Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

4 badkamer renovatie tips

john

Kijkt u al een tijd uit op een gebroken of is de badkamer de enige ruimte die tegenvalt aan uw nieuwe huis. Dan is het misschien tijd om voor een renovatie in uw badkamer. Wanneer u nou besluit om een muur opnieuw te betegelen of u besluit de volledige badkamer op de spit te nemen. In dit blog proberen wij u verder te helpen zodat u weer gelukkig kan kijken naar uw badkamer.

1. Houdt uw dagelijkse routine in gedachten

Als u zich gaat voorbereiden op een renovatie in uw badkamer is het handig om uw dagelijkse routine door te lopen. Denk na over dingen zoals waar u uw tandenborstel oppakt en neerzet. Kijk ook naar irritatiepunten in uw badkamer. Heeft u altijd al gevonden dat uw handdoeken rek te ver uitsteekt? Nu is het de kans om daar een verandering aan te brengen. Een ander punt waar u naar kunt kijken is of er onnodige aspecten van uw badkamer zijn. Denk bijvoorbeeld na over het verwijderen van een bad dat u nog nooit gebruikt heeft.

Nadat u gekeken heeft naar uw dagelijkse badkamer routine kunt u kijken naar welke veranderingen u wilt doorvoeren. Wilt u een uw douche veranderen, de muren opnieuw betegelen of een bad laten installeren.

pexels-photo-4138128 Badkamer

Als u besluit uw vloer te veranderen kunt u ook gelijk nadenken over het aanleggen van vloerverwarming. U kunt beter deze beslissingen van te voren maken want als de nieuwe vloer gelegd is wordt het vrij lastig om toch nog vloerverwarming te plaatsen. Ten laatste moet u zich bekommeren over de lichtval in uw badkamer. Licht is erg belangrijk in hoe u een ruimte ervaart.

pexels-photo-342800 Badkamer

Denk na over dingen zoals waar u uw tandenborstel oppakt en neerzet.

2. Denk goed na over uw budget

Als u besloten heeft wat er in uw nieuwe badkamer moet veranderen is het moment aangebroken om een budget op te stellen. Bij dit proces is een van de belangrijkste beslissingen of u zelf besluit de badkamer te renoveren of dit laat doen door professionals. In het geval dat u van plan bent zelf aan de slag te gaan moet u zich informeren over de vereiste gereedschappen. Een risico van het zelf renoveren is dat uw badkamer eventueel langer buiten gebruik is dan wanneer u een vakman zou inhuren. Denk goed na over hoe u deze periode gaat aanpakken.

Een andere kosten bron zijn de benodigde materialen. afhankelijk van de schaal van uw renovatie kunnen deze kosten behoorlijk oplopen. Als u graag wilt besparen op kosten kunt u eventueel een offerte op laten stellen die verdeeld is in werkprocessen. Zo kunt u inzien of er een deel is dat u zelf kunt oppakken.

finest-ceramics-woodtime-1.jpg

Keramische houtlook tegels geven een bestendiger alternatief voor parket gemaakt van echt hout.

vloerverwarming 2

Als u uw vloer gaat renoveren kunt u gelijk nadenken over het aanleggen van vloerverwarming.

soorten keramische tegels_cerados

Portugese look keramische tegels geven u een manier om uw creativiteit te uiten in het design van uw huis.

3. Hier moet je rekening mee houden tijdens het proces

Om te beginnen is moeten de te vervangen onderdelen uit uw badkamer gesloopt worden. Vervolgens moet het te behouden sanitair tijdelijk veiliggesteld worden. U kunt mogelijk geld besparen door het sloop en verplaats werk zelf te doen. Let wel op dat u veilig te werk gaat en waar nodig een veiligheidsbril en mondkapje draagt.

 Als uw muur of vloer uit gesloopt wordt kunt u dat moment gebruiken om de structurele kwaliteit van uw leidingen te controleren.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

4. Belangrijk voor na de renovatie

Na de aanleg van uw nieuwe badkamer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ervoor te zorgen dat uw badkamer er goed uit blijft zien. Dit is niet alleen voor u prettig, maar voegt ook waarde toe aan uw huis. Het voornaamste onderhoud dat noodzakelijk is is het controleren van eventuele lekkages of het ontstaan van schimmel. Daarnaast is het raadzaam om eens per week uw badkamer schoon te maken.

Wilt u meer weten over de kosten van uw nieuwe badkamer? Lees on blog of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday