Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Badkamer opknappen

john

Zoals we al bespraken in onze vorige blogs (hier en hier), is de badkamer voor velen van ons een belangrijke ruimte in huis. Omdat we er doorgaans de dag beginnen en ook weer afsluiten, willen we er rust en ontspanning vinden. De inrichting speelt hierbij een grote rol. Na verloop van tijd kan de badkamerinrichting zijn glans verliezen, raken onderdelen versleten en is het tijd om er iets aan te veranderen. Ook bij een verhuizing kan het nodig zijn de badkamer aan een metamorfose te onderwerpen. Wat voor reden er ook voor is, het opknappen van de badkamer kan een veelomvattende klus zijn. Waar begint u? Hoe gaat u te werk? Soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Graag helpen we u een handje op weg.

Kijk kritisch

Allereerst is het goed om eens kritisch naar uw badkamer te kijken. Welke onderdelen zijn echt aan vervanging toe en welke onderdelen kunnen nog even mee? Het is vaak helemaal niet nodig om alles de deur uit te doen. U zult merken: wanneer u de versleten of gedateerde onderdelen vervangt, krijgt de rest van de badkamer ook meteen weer een frisse uitstraling. Soms doet een likje verf op de muur wonderen! Maar ook door het vervangen van verkleurde kitranden en voegen is uw badkamer vaak weer als nieuw.

Is er iets kapot? Kijk dan of het nodig is om het te vervangen of dat het voordeliger is om het te repareren. Wist u dat u kapotte tegels ook zelf kunt repareren? Klik hier voor meer informatie.

laying-ceramic-tiles_191163-170
supergres-art-4-2.jpg

Maak eventueel apart een lijstje met aan te schaffen materialen en gereedschappen.

Zelf doen of uitbesteden?

Wanneer u besloten heeft welke onderdelen van de badkamer vervangen moeten worden, is het tijd voor de volgende stap. Kijk welke werkzaamheden u zelf kunt doen en welke werkzaamheden u beter kunt uitbesteden. Bent u een handige klusser, dan kunt u waarschijnlijk een groot deel van het opknappen zelf doen.

Er zijn echter meer zaken die kunnen meespelen in het maken van deze afweging. Vraag uzelf in ieder geval de volgende dingen af:

  • Heeft u een dergelijke klus vaker gedaan? 
  • Hoeveel tijd en energie gaat de klus ongeveer kosten en kunt u dit vrijmaken?
  • Welke gereedschappen heeft u nodig? Heeft u deze in huis of moet u deze  aanschaffen/huren? Wat kost dit?
  • Hoeveel geld kunt u besparen door de klus zelf te doen?
vloerverwarming

Als u uw badkamer gaat opknappen kunt u ook gelijk nadenken over het laten aanleggen van vloerverwarming.

piemme-fleur-de-bois-houtlook-tegels-7.jpg

Keramische houtlook tegels geven de esthetische ervaring van een parket vloer van echt hout in uw badkamer. 

finest-ceramics-soho-13-1.jpg

Met betonlook keramische tegels kunt u uw badkamer een unieke moderne uitstraling geven.

Maak een plan

Heeft u bovenstaande punten op een rijtje? Dan is het handig om een plan te maken. U zorgt hiermee dat u efficiënt en gestructureerd te werk gaat. Zet op papier welke activiteiten gedaan moeten worden. Bepaal in welke volgorde deze het beste gedaan kunnen worden om het zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Noteer bovendien bij elke activiteit de bijbehorende kosten, zodat u meteen inzichtelijk hebt wat de totale opknapbeurt zal gaan kosten. Maak eventueel apart een lijstje met aan te schaffen materialen en gereedschappen.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Gaandeweg kan het altijd gebeuren dat dingen anders lopen of dat kosten net iets hoger of lager uitvallen. Pas dan uw planning gewoon weer aan.

Hopelijk hebben onze tips u een beetje op weg kunnen helpen en ziet u het ondertussen helemaal zitten. Inspiratie opdoen? Kom gerust bij ons langs. We denken graag met u mee!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday