Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

De voordelen van een keramische parketvloer in de badkamer

john

Houd u van de natuurlijke uitstraling van hout in uw huis? Of heeft u gewoon genoeg van uitkijken op de gebruikelijke uitstraling van keramische tegels in de badkamer? Dan is er goed nieuws. Door het leggen van keramische parket tegels heeft u alle uiterlijke voordelen van hou parket, maar alle praktische voordelen van keramische tegels. In dit blog leest u over wat deze voordelen zijn.

Wat zijn keramische parket tegels?

Keramische parket tegels lijken exact op echt hout, maar worden eigenlijk gemaakt door klei te bakken, uit te harden en vervolgens te voorzien van een glazuurlaag. Het feit dat de tegels van klei zijn gemaakt en niet van hout brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo zijn keramische parket tegels waterbestendig waardoor het keramische parket in tegenstelling tot hout parket geplaatst kan worden in keukens en badkamers. 

Verder kunt u nadenken over het eventueel installeren van vloerverwarming. Houten planken kunnen verbuigen door langdurige blootstelling aan hoge temperaturen.

pexels-photo-3315291 Parket badkamer

 Dit zorgt ervoor dat hout parket niet geschikt is voor vloerverwarming. Keramische parket tegels daarentegen bieden een goede weerstand tegen hoge temperaturen en kan goed geïnstalleerd worden met worden met vloerverwarming.

pexels-photo-1454804 Parket badkamer

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod

Waarom zijn keramische parket tegels ideaal voor uw badkamer?

Keramische parket badkamer tegels geven uw badkamers een rustige uitstraling. Deze uitstraling creëert een natuurlijke sfeer in de ruimte. Stelt u zich de ervaring voor van binnenlopen in uw badkamer en u de ontspannende sfeer van uw nieuwe inrichten ervaart. De keramische parket tegels kunnen erg zeldzame of dure houtsoorten imiteren voor een fractie van de prijs. Afhankelijk van de geselecteerde tegels voelt het keramische parket zelfs als echt hout.

De keramische parket tegels zijn bestendig tegen schade vanwege de extra bescherming die geboden wordt door de glazuurlaag die tijdens de productie is aangebracht. Ook biedt de glazuurlaag van de keramische parketvloeren een goede weerstand tegen vlekken.

 en van nature een goede weerstand bieden tegen vlekken. In het geval dat uw keramische parket tegels toch vuil zijn geworden is dit makkelijk schoon te maken. Ook is regelmatig onderhoud niet nodig om de vloer goed te houden. Deze aspecten maakt een vloer van keramische parket tegels ideaal voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Daarnaast is deze vloer ideaal voor mensen met allergieën omdat de vloer niet veel stof opneemt.

pexels-photo-2534572 Parket badkamer vloer

Een keramische badkamer parketvloer is een mooie oplossing voor mensen op zoek naar een natuurlijke sfeer in hun badkamer.

pexels-photo-2134224 parket badkamer wand

Een wand betegelen met keramische parket tegels zorgt ervoor dat uw badkamer rustiger ervaren wordt. 

retro-style-home-bathroom-with-sink_244125-1029 Parket badkamer

Keramisch parket laat u een badkamer creëren met een klassiek gevoel.

Een goed begin is het halve werk

Voor u van start gaat met de installatie van een nieuwe keramische parket badkamervloer kunt u nadenken over andere renovaties die u mogelijk in die tijd kunt uitvoeren. Het heeft immers geen zin om de hele badkamervloer te vervangen om vervolgens te denken dat u toch vloerverwarming of een andere douche wilt installeren. Ook gaat u een besluit moeten maken over of u deze renovatie zelf uitvoert of toch besluit een professional in te schakelen.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Een overzicht

  • Keramische parket tegels worden gemaakt door het bakken en uitharden van klei. Vervolgens worden de tegels voorzien van een glazuurlaag.
  • De Keramische parketvloer is goed weerstandig tegen water en vlekken. Ook bieden de tegels een goede schade bestendigheid.
  • Een keramische parketvloer is goed geschikt voor mensen met (zware) allergieën omdat het weinig stof opneemt.
  • Keramisch parket vloeren kunnen zeldzaam of duur hout imiteren voor een fractie van de prijs en kan zelfs als echt hout aanvoelen.
  • Een keramisch parket badkamer vloer is goed geschikt voor de plaatsing van vloerverwarming.
  • Voor het mooi houden van uw keramische tegel parketvloer is regelmatig onderhoud niet noodzakelijk.
  •  

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw badkamer? lees ons blog over vloerverwarming om te zien wat de voordelen zijn of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday