Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Het voormalige marinekamp Valkenburg wordt een woonkern

john

In 2022 is het eindelijk zo ver. De eerste woningen op het terrein van voormalig marinevliegkamp Valkenburg. Het Rijksvastgoedbedrijf en gemeente Katwijk zijn het eens over de plannen voor een nieuwe woonkern die Valkenhorst gaat heten. Volgens dit plan komen er 5600 nieuwe huizen en een nieuwe verbindingsweg naar de A4. Het nieuwe dorp gaat.

Een rijke geschiedenis

Het oude marinevliegkamp Valkenburg heeft een geschiedenis die ver voor de uitvinding van het vliegtuig begint. Dat begin is namelijk rond het jaar 13 v.Chr toen de Romeinen een fort in de regio bouwde als deel van de defensieve Limes (de grens van het Romeinse Rijk) aan de rijn. In oktober 2020 zijn de restanten van dit Romeinse militair kamp aangetroffen op het terrein. Tot aan het begin van de bouw in 2022 worden archeologische opgravingen gedaan in het gebied.

De moderne geschiedenis van het terrein begint in 1939 toen de Nederlandse regering besloot om een nieuw vliegkamp te bouwen. Helaas werd het vliegveld niet opgeleverd voor de bezetting begon.

Na de bevrijding was het vliegkamp Valkenburg in de handen van de RAF na hevige gevechten in de regio.

Z9thZyVLKI

 De RAF heeft de basis binnen een week opnieuw operationeel gemaakt en gebruikt tot 1946 toen zij het vliegkamp overdroegen aan de Nederlandse Luchtstrijdkrachten. Later werd het vliegveld overgedragen aan de marine omdat deze tak van het Nederlandse leger in die tijd geen eigen vliegveld had.

Tijdens de watersnoodramp werd de basis ingezet als het centrum van de Opsporings- en Reddingsdienst. Sinds 1990 heeft het vliegveld gediend als regerings vliegveld en voor orgaan transporten tot de sluiting in 2006.

1945-1-mei-768x615 Operation Cowhound

De uitbreiding van gemeente Katwijk biedt veel kansen voor huidige en toekomstige inwoners

De voordelen voor gemeente Katwijk

De uitbreiding van gemeente Katwijk biedt veel kansen voor huidige en toekomstige inwoners. Naast het nieuwe leven dat dit project in de gemeente blaast kunnen bewoners genieten van veel voordelen. Zo kunnen bewoners van de gemeente Katwijk blij worden met de geplande uitbreiding van de lokale infrastructuur. Zo is er bijvoorbeeld de RijnlandRoute. De RijnlandRoute is een toekomstige weg die van Katwijk, via de A44 met de A4 gaat verbinden. Het nieuwe dorp biedt ook meer winkelruimtes waar creatieve ondernemers hun nieuwe winkels kunnen openen.

 

soorten keramische tegels_cerados

Beton look keramische tegels geven uw (nieuwe) woning een moderne industriële look

retro-style-home-bathroom-with-sink_244125-1029 Parket badkamer

Met keramische houtlook vloertegels geeft u uw huis een klassieke sfeer zonder alle nadelen van een normale parketvloer

soorten keramische tegels_cerados

Portugese tegels worden al sinds de 13de eeuw gebruikt om huizen op een creatieve manier te decoreren

Voordelen voor starters

Ook voor starters en jonge gezinnen biedt deze uitbreiding meer kansen. 600 van de 5600 huizen worden specifiek voor middeninkomen gezinnenn gebouwd. De nieuwe huizen bieden ook kansen voor mensen vanuit de omgeving Leiden die zoeken naar een nieuwe woning buiten de stad. De nieuwe woonkern wordt goed bereikbaar vanuit Leiden. De bouw van de nieuwe huizen begint in 2022.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

inspiratie voor uw (nieuwe) huis

Staat u op het punt een nieuw huis te kopen of bent u geïnspireerd om uw huidige huis te renoveren? Wij helpen u graag om op enkele ideeën te komen. Als u graag een moderne look wilt bereiken kunt u overwegen om keramische betonlook tegels te plaatsen. Deze keramische tegels zijn populair in badkamers en keukens vanwege hun geschiktheid voor natte ruimtes. De tegels nemen geen vocht op en zijn makkelijk schoon te maken. Ook in de woonkamer zijn betonlook keramische tegels populair voor een industriële vintage look.

Voor een klassieke ervaring kunt u het beste kiezen voor onze keramische houtlook tegels. Dit keramische parket biedt veel voordelen die niet geboden worden door parket gemaakt van normaal hout. Zo zijn deze keramische parket tegels perfect geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Waar normaal hout verbuigt en kromt houden de keramische tegels hun vorm goed vast. Ook vanuit een onderhoud perspectief bieden de tegels alleen voordelen. Ze vereisen namelijk weinig tot geen onderhoud en zijn vrij gemakkelijk om schoon te maken.

Op zoek naar meer inspiratie voor uw nieuwe huis? Of bent u benieuwd naar de kosten van uw nieuwe badkamer? Bezoek on blog of vraag direct een vrijstaande offerte aan.

Als u uw vloer gaat renoveren kunt u gelijk nadenken over het aanleggen van vloerverwarming

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday