Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Houtlook wandtegels in de woonkamer

john

Bij betegeling denkt u misschien al snel aan vloeren en muren in de badkamer en keuken. Maar er zijn nog ontzettend veel andere manieren om tegels te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een hip betegeld bureau of een speelse en creatieve look met patroons op uw schouw. Een andere plek waarbij niet direct aan wandtegels wordt gedacht is de woonkamer. Er zijn veel verschillende manieren zijn om uw ruimte op te fleuren met uiteenlopende soorten, kleuren en vormen wandtegels. Ook is er rijkelijk inspiratie te vinden in de rest van de wereld voor het gebruik van wandtegels. Met keramiek kunt u de wand van uw woonkamer ook prachtig bekleden, denk bijvoorbeeld aan houtlook wandtegels of tegels met betonlook.

Wandtegel inspiratie uit de wereld

Wandtegels plaatsen is een oude traditie in veel verschillende delen van de wereld, op de meest schitterende manieren. Om genoeg inspiratie uit te halen! In het oude Rome was mozaïek een grote trend. Op de wand waren de prachtigste taferelen te zien, en tot op de dag van vandaag zijn een hoop mozaïeken uit de oudheid goed bewaard gebleven. In moderne huizen is mozaïek vooral in de badkamer en keuken te vinden, maar in de woonkamer staat het pas echt uniek. Dan zijn er ook nog de Marokkaanse zelliges, handgemaakte muurtegeltjes, in de meest fantastische felle kleuren. Hiermee kunnen niet alleen wanden worden gedecoreerd, maar ook vloeren en meubels. Ze bestaan in allerlei vormen en afmetingen en hebben een authentieke uitstraling. 

legpatroon keramisch parket_cerados

Denk ook aan het adembenemende Alhambra, met ingewikkelde geometrische vormen van tegeltjes op de muur en plafonds. Of aan de romantische Franse keuken en eetkamer in het vroegere huis van Claude Monet in Giverny, de hele wanden vol met tegeltjes uit Rouen. Wanden met houtlook wandtegels doen denken aan de houten huisjes in besneeuwde Noorse landschappen.

houtlook wandtegels_cerados

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod

Combineren

Wandtegels kunnen op allerlei manieren gecombineerd worden in een interieur, en passen bij verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een retro interieur met vintage meubels en design. Ook met inspiratie uit het Middellandse zeegebied, met mozaïek of zelliges aan de muur, maakt u een unieke ruimte van de woonkamer. Dat is heel wat anders dan de vaak voorkomende Noord Europese stijl, zoals Scandinavisch of Minimalistisch. Indien u toch een meer rustige ruimte wilt creëren kunt u ook kiezen voor neutrale kleuren en structuren. Houtlook wandtegels geven bijvoorbeeld een warme, natuurlijke sfeer aan de woonkamer. Deze passen ook goed bij een landelijke sfeer of het populaire cottage core: een houten huisje in de natuur. U kunt ook de kamer ook onderdompelen in de botanische trend door veel groen te gebruiken, en niet te vergeten veel planten en cacti neer te zetten.

houtlook wandtegels_cerados

Er zijn nog veel meer ideeën als het gaat om het verwerken van tegels in uw woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een element in plaats van de gehele muur.

houtlook wandtegels_cerados

Wanden met houtlook wandtegels doen denken aan de houten huisjes in besneeuwde Noorse landschappen.

houtlook wandtegels_cerados

Wandtegels kunnen op allerlei manieren gecombineerd worden in een interieur, en passen bij verschillende stijlen. 

Unieke look

Er zijn nog veel meer ideeën als het gaat om het verwerken van tegels in uw woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een element in plaats van de gehele muur. Dit houdt de ruimte rustig maar geeft een opvallende touch aan het geheel. Ook is het mogelijk met verschillende formaten en vormen tegels te werken. Zo kunt u helemaal zelf verzinnen wat voor look u wilt maken: een muur die continuïteit uitstraalt of juist een speelse combinatie van verschillende formaten tegels. Ook kunnen bepaalde vormen tegels een optisch effect geven aan uw ruimte, bijvoorbeeld door de ruimte hoger te doen lijken. Dan is er nog de optie om de helft van de wand te vullen met tegels, bijvoorbeeld houtlook wandtegels met de rest van de wand in wit. Indien u een klein interieur heeft kunt u ook een muur betegelen, maar dan is het verstandiger kleinere tegels te gebruiken.

Houtlook tegelvloer_cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 30×120 Licht Eiken Cosa

Een prachtige houtlook tegel geïnspireerd door natuurlijk eiken. Deze keramische houtlook tegels zijn te gebruiken in elke ruimte.

De voordelen van keramiek bij wandtegels

Bij wandtegels is het nog de vraag welke tegels het beste kunnen worden gebruikt. Vloertegels wegen over het algemeen meer en zijn iets dikker. Daarnaast zijn er ook tegels die bijzonder geschikt zijn voor aan de wand. Het is dan ook belangrijk dat de tegels goed aan de wand bevestigd zijn: uw tegelspecialist kan u hier goed op adviseren. Keramische tegels zoals houtlook wandtegels zijn hierbij ook zeker bestendig en makkelijk schoon te maken, zeker belangrijk omdat wandtegels meer in zicht zijn.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday