Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Maak van uw huis een museum met keramisch marmer

john

Heeft u wel eens in een museum rondgelopen, zaal na zaal en gedacht, zeg, dat schilderijtje zou ook wel mooi staan in mijn eetkamer? Misschien was dat schilderijtje toevallig een Monet en was dat niet zo gemakkelijk geweest, maar het is zeker een goede inspiratie voor het starten van uw eigen thuismuseum! Eigen kunst in huis is iets dat voor de meeste mensen misschien niet erg voor de hand liggend is, maar de mogelijkheden zijn ontelbaar in deze tijd. Denk daarbij ook aan illustratie, foto’s, posters! Om uw nieuwe galerie muren een mooie basis te geven kunt u ook een vloer van keramisch marmer neerleggen, voor die echte museum look.

Luxe keramisch marmer

Een vloer van marmer ziet er ontzettend chique uit, en we associëren het vaker met exclusieve gebouwen zoals een bank, hotel, of een museum. Maar hoewel het zijn luxe look behoudt, is het inmiddels een stuk toegankelijker geworden. Zeker met de komst van keramisch marmer, dat er precies zo uitziet als echt marmer maar met de praktische eigenschappen van keramiek. Want hoewel marmer erg mooi is, is het niet erg duurzaam door de kwetsbaarheid van het materiaal. 

keramisch marmer_cerados

Met keramiek krijgt u dezelfde look maar legt u een duurzame vloer die gemakkelijk te onderhouden, schoon te maken is en lang mooi blijft. Uw ruimte zo luxe maken als een museum is daarom niet meer zo raar nog niet. Met een prachtige glanzende vloer van keramisch marmer, uw eigen uitgekozen kunst en interieurstijl creëert u zo een inspirerende woonomgeving.

keramisch marmer_cerados

Maak uw eigen thuismuseum met uw eigen kunst en een prachtige vloer met marmerlook

Een echt thuismuseum

In de Middeleeuwen was het helemaal niet raar om een woonkamer te hebben die eruit zag als een zaal in een museum. Hoewel kunst in huis eerder bedeeld leek aan rijken was het ook heel normaal voor een heel gemiddeld zeventiende-eeuws gezin om kunst aan de muur te hebben. Natuurlijk kunt u hedendaags naar een kunstbeurs en zo een prachtig kunstwerk kopen, bijvoorbeeld van beginnende, creatieve kunstenaars. Maar uw ruimte inrichten kan ook met een wat kleiner budget. Kunst is met de opkomst van het internet namelijk een stuk meer toegankelijk geworden, en het is veel makkelijker om zelf stukken te maken. Denk bijvoorbeeld aan uw favoriete vakantiefoto’s opblazen tot een poster, met een mooie lijst. En online zijn er veel onafhankelijke schilders en illustrators die hun kunst verkopen via bijvoorbeeld Etsy of Instagram. Kunst wordt zo een deel van de inrichting, en maakt het geheel net even wat unieker en interessanter. Door kunst op te hangen kunt u ook gemakkelijk veel kleur toevoegen aan een ruimte. Een mooie basis voor een kleurrijk geheel is een vloer van keramisch marmer, in een neutrale tint als wit, grijs of beige. Hier staat elke eclectische print mooi bij! Zo wordt het een echt thuismuseum

keramisch marmer_cerados

Richt uw ruimte in met eigen kunst zoals uw favoriete vakantiefoto’s als poster in een mooie lijst.

keramisch marmer_cerados

Keramisch marmer geeft die chique museum look en past goed bij veel verschillende stijlen.

keramisch marmer_cerados

Luxe marmer is nu een stuk toegankelijker en duurzamer met keramisch marmer.

Interieurstijlen met keramisch marmer

Keramisch marmer past als vloer ontzettend goed bij verschillende stijlen. Neutrale kleuren als grijs, wit of zwart geven een modern, minimalistisch interieur een unieke touch door meer textuur aan de ruimte toe te voegen. U kunt spelen met contrasten door minimalistische vormen en neutrale kleuren te combineren met kleurrijke en bijzondere objecten of meubels die er dan extra mooi uit springen. Denk bijvoorbeeld aan een felroze fauteuil in de woonkamer, of die prachtige print aan de muur van uw favoriete illustrator. U kunt er ook voor kiezen meer te experimenteren met accessoires, bijvoorbeeld met prints op de kussens op de bank, een wollen plaid, een opvallende vloerlamp of prachtige grote planten.

keramisch-marmer-valencia-3

Uitgelicht: Marmerlook Tegel 60×120 Zwart Valencia

Een prachtige keramische tegel met marmerlook. Veelzijdig in kleuren en formaten. 

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?