Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Vernieuwend: kies de hongaarse punt keramisch parket

john

Bent u op zoek naar een manier om uw vloer te leggen die net even wat vernieuwender is? De hongaarse punt voor keramisch parket is een moderner ogend alternatief voor het visgraat patroon hoewel ze op het eerste gezicht misschien erg op elkaar lijken. En hoewel het visgraat patroon nog steeds erg veel wordt toegepast, is de hongaarse punt steeds meer een trend aan het worden. Wat zijn de verschillen en waarom past de hongaarse punt misschien beter bij de sfeer die u wilt creëren?

hongaarse punt keramisch parket

De hongaarse punt wordt nog vaak verward met de visgraat vloer. Dat is niet zo raar, want ze lijken ook erg op elkaar. Het visgraat patroon is natuurlijk bekend vanuit onze associatie met de prachtige klassieke herenhuizen in Amsterdam, een luxe vloer met geschiedenis. De hongaarse punt staat wellicht minder bekend als klassiek patroon, maar hun ontstaansgeschiedenissen liggen dicht bij elkaar. Het visgraat patroon werd voor het eerst in Egyptische sieraden gevonden van de 6e eeuw voor Christus, maar het waren de Romeinen die het patroon gingen gebruiken voor hun wegen. Ze ontdekten dat dit patroon zorgde voor een veel betere en stabielere constructie. 

hongaarse punt keramisch parket_cerados

Het patroon van de hongaarse punt ontstond niet ver daarvandaan. Het werd voor het eerst gezien op Grieks aardewerk uit de Oudheid, en komt ook voor op familiewapens en andere emblemen in de Middeleeuwen. Maar hoe kwamen deze patronen uiteindelijk in onze eigen moderne vloeren terecht? Dit danken we vooral aan de Fransen in de 16e eeuw. Deze trendsetters maakten het parket chique en populair, met verschillende patronen waaronder de visgraat en de hongaarse punt. Vandaag de dag is hongaarse punt keramisch parket nog steeds een geweldige keuze, met zelfs een hele moderne uitstraling.

hongaarse punt keramisch parket_cerados

De uitstraling van het hongaarse punt patroon is geometrischer dan de visgraat vloer, en past goed bij een moderne interieurstijl.

Visgraat of hongaarse punt?

De hongaarse punt en het visgraat patroon lijken erg veel op elkaar, en zorgen allebei voor een prachtige klassieke zigzagvloer. Dus u vraagt zich misschien af welk patroon het beste is voor uw eigen vloer. Dat is een keuze die zeker wel veel uitmaakt voor de stijl die u wilt, beide patronen hebben namelijk een heel ander effect op de ruimte. Het visgraat patroon oogt speelser en wat chaotischer, waar de hongaarse punt een ordelijker, geometrischer en moderner karakter heeft. Als we inzoomen op de details wordt het verschil duidelijker. De tegels die worden gebruikt hebben een andere vorm, het leggen wordt op een andere manier gedaan. Bij een visgraat vloer heeft de vloer een meer subtiel zigzagpatroon, met gebroken lijnen en liggen de tegels trapsgewijs naast elkaar. Bij de hongaarse punt sluiten de tegels aan de bovenzijde aan elkaar, voor een rechter geheel en een meer continue zigzagpatroon. Over het algemeen is het een goede keuze om visgraat te gebruiken als u een meer klassieke stijl wilt, en de hongaarse punt voor keramisch parket als u het zigzagpatroon moderner wilt toepassen.

hongaarse punt keramisch parket_cerados

Bij een visgraat vloer heeft de vloer een meer subtiel zigzagpatroon met gebroken lijnen, voor een speelser en chaotischer effect.

hongaarse punt keramisch parket_cerados

In minimalistische of moderne interieurs kunt u met een lichte houtlook en mooi afgewerkte tegels een meer chique en frisse look introduceren.

Undated Handout Photo of Max Out On Materials   Bespoke Portobello kitchen, with Carrara marble waterfall island with copper mirrored splash back and warm oak chevron floor. Deep green hand-painted cabinetry with satin antique lacquered Portobello  handles and antique brass tap, from £50,000, Mark Wilkinson Furniture.  See PA Feature INTERIORS Kitchen. Picture credit should read: Mark Wilkinson Furniture/PA Photo/Handout. WARNING: This picture must only be used to accompany PA Feature INTERIORS Kitchen. WARNING: This picture must only be used with the full product information as stated above.

Het is ook leuk meer eclectisch te gaan met een art deco stijl, waarbij geometrie en retro design mooi samenkomen.

Combineren en kiezen

De uitstraling van de hongaarse punt bij keramisch parket past dus vaak ook erg goed bij een moderne interieurstijl. Denk aan minimalisme, Bauhaus geïnspireerd design of Scandinavisch. Daarnaast is het ook een patroon waarbij u de uitstraling in de details ook nog veel kan aanpassen. Een vloer met hongaarse punt met ongeglazuurde tegels die wat robuuster ogen, zorgt voor een meer klassieke look. Wanneer u dan een donkere houtlook kiest, versterkt dit effect. Deze vloer combineert een ruwe stijl met het ordelijke van de hongaarse punt en is daarom een goede keuze wanneer u een industriële ruimte wilt met een meer rustige sfeer. In minimalistische of moderne interieurs kunt u met een lichte houtlook en mooi afgewerkte tegels een meer chique en frisse look introduceren. Dit hongaarse punt keramisch parket zorgt voor een meer neutrale basis die u kunt doortrekken naar uw meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavisch interieur, met veel wit, lichte houtkleuren en natuurlijke materialen. Tegelijkertijd is het ook een mooie basis om net wat meer eclectisch te gaan met een art deco stijl, waarbij geometrie en retro design mooi samenkomen.

houtlook-tegel-cosa-licht-eiken-3

Uitgelicht: Houtlook Tegel 26×160 Licht Eiken Cosa

Een prachtige houtlook tegel geïnspireerd door natuurlijk eiken. Deze keramische houtlook tegels zijn te gebruiken in elke ruimte

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday