Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Woonkamer kleuren: van blauwe keramische tegels tot beige en grijs

john

Hoewel 2021 al tegen zijn einde aanloopt, is er nog genoeg inspiratie te halen uit de trends. Voor ieder is er wel wat wils. Van rustige kleuren als bruin, grijs en pastel tot knalkleuren als donkerblauw, groen en geel. Kies bijvoorbeeld blauwe keramische tegels voor een originele touch, of een kalmerende, lichte vloer van grijs natuursteen. In dit artikel leest u een overzicht van de kleuren voor 2021 en hoe u ze kunt toepassen in uw eigen woonkamer.

Bruin, grijs en beige keramiek

Vooral de kleur bruin is trendy dit jaar: volgens Flexa is de kleur van het jaar ‘Brave Ground’, een neutrale bruintint. Deze tint is natuurlijk, warm en neutraal en balanceert de kamer. Hij combineert daarom prachtig met andere kleuren en brengt ze juist naar voren. Aan de andere kant past bruin ook erg goed met tinten die binnen dit natuurlijke pallet blijven. In verschillende tinten bruin kunt u dan heel goed natuurlijke materialen naar voren laten komen, zoals hout, linnen, wol, leer en katoen. Om deze trend mee te nemen in uw eigen woonkamer kunt u kiezen voor beige keramische tegels. 

Naast bruin komt ook de kleur grijs naar voren dit jaar. Pantone benoemde grijs als een van de twee Kleuren van het Jaar 2021, praktisch en rotsvast, een kalme en bestendige kleur. Dit grijs combineert Pantone met een fel geel, en samen geven ze het gevoel van hoop, kracht en positiviteit. De sfeer is, volgens Pantone, een van bedachtzaamheid met de belofte van iets zonnigs in het verschiet. Deze kleuren zijn goed te combineren, denk aan een keramische tegels met grijze natuursteenlook met een knalgele design stoel.

Woonkamer kleuren: van blauwe keramische tegels_Cerados
keramische tegels woonkamer_cerados

De twee kleuren van 2021:

Grijs en felgeel, praktisch en rotsvast, een kalme en bestendige kleur. 

Blauwe keramische tegels

Blauw is ieder jaar een populaire trend binnen mode en interieur, maar dit jaar komt vooral donkerblauw naar voren. Naast een rust en koelte straalt donkerblauw een klassieke luxe uit, denk aan koninklijk blauw maar ook marine blauw. De verschillende tinten blauw geven een originele touch aan het geheel en combineren uitermate goed met warme tinten in houtsoorten, metalen en stoffen. Het past ook prachtig bij de andere kleur van het jaar, bruin. Blauwe keramische tegels zijn weer eens heel wat anders in de woonkamer en geven een koel maar ook een kalm gevoel. Perfect voor in de zomermaanden, maar ook daarbuiten.

Woonkamer kleuren: van blauwe keramische tegels_Cerados

Blauwe keramische tegels geven uw woonkamer een koel en kalm gevoel.

keramische tegel terrazzo look_cerados

Zachte pasteltinten met een vleugje sterke kleuren zijn waarschijnlijk de grootste trend van 2021.

keramische mozaïek tegels_cerados

Groen zorgt voor een rustgevend effect en combineert goed met andere natuurlijke kleuren.

Pastel

Pastel is nu weer volop terug van weggeweest. En dan minder de zoete tintjes, maar juist bedoeld als tegenhanger van stoere felle kleuren. Combineer pastel bijvoorbeeld met een krachtig donkerblauw of paars. Zo creëert u een balans in uw woonkamer die toch speels blijft. Pastel, als kleuren met meer wit in zich en minder gesatureerd, zijn een perfect middelpunt tussen de donkere winter en de felle zomer. Daarom geven ze een licht lentegevoel, kalmerend en fris tegelijkertijd. Kies bijvoorbeeld voor pasteltinten voor de muur of vloer, zoals beige keramische tegels, met contrasterende fellere kleuren die terugkomen in de meubels. Of juist een van de andere trends, blauwe keramische tegels voor de vloer met een lichte pasteltint voor de muur. Zachte tinten met een een vleugje sterke kleuren zijn waarschijnlijk de grootste trend van het jaar.

KERAMISCHE PORTUGESE TEGELS_CERADOS

Uitgelicht: Terrazzo Tegel 60×60 Grijs Terra

Breng de kleur van het jaar grijs sfeervol in je eigen woonkamer met deze Terrazzo Tegel.

Groene keramische tegels

De botanische trend duurt zeker voort dit jaar: groen is ook een belangrijke trendkleur van 2021. En dan vooral natuurlijke groentinten, zoals mosgroen en olijfgroen. Deze zorgen voor een rustgevend effect in uw woonkamer en combineren ontzettend goed met andere natuurlijke kleuren. Veel planten in uw woonkamer plaatsen is natuurlijk de eerste stap, maar heeft u wel eens gedacht aan een groene vloer? Met groene keramische tegels creëert u een prachtige urban jungle in uw woonkamer. Combineer groen ook met pastelroze, een van de andere kleurtrends. Dit zijn complementaire kleuren en contrasteren een stuk minder dan groen en rood. Een mix tussen groen en blauw is ook geweldig, denk bijvoorbeeld aan blauwe keramische tegels met veel groene planten in terracotta potten.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday