Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

De voordelen van keramisch parket vergeleken met cementtegels

john

Als u nieuwe vloertegels wilt kunt u kiezen uit verschillende materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld keramische tegels, cementtegels en natuursteen tegels. Deze tegels zijn te verkrijgen in verschillende afwerkingen, formaten en kleuren. In deze blog leest u de voordelen van keramisch parket ten opzichte van die van cementtegels.

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is een soort keramische vloertegels met de warme uitstraling van een houten vloer. De tegels hebben exact hetzelfde uiterlijk en geven hetzelfde gevoel als hout. Tegenwoordig worden de vloertegels zo realistisch gemaakt, dat bijna niet te zien is of u te maken heeft met een houten parketvloer of met keramische parkettegels. Kortom: keramisch parket is een vloertegel soort met een hout uitstraling, maar wel met de voordelen van keramische tegels.

Wat zijn cementtegels?

Cementtegels zijn tegels die gemaakt worden van zand, water en cement. De toplaag bestaat uit marmerpoeder en kleurpigment. De tegels worden over het algemeen met de hand gemaakt en zijn erg gevoelig voor vuiligheid. Het is daarom ook niet handig om cementtegels te gebruiken voor de badkamer of keuken. Ze komen het beste tot hun recht in bijvoorbeeld de woonkamer of op de overloop.

keramisch parket
Cement-tegels
Bij de keramische tegels blijft het vuil op de toplaag liggen. Hierdoor zullen er geen vlekken ontstaan

Onderhoud

Bij het uitkiezen van uw nieuwe vloer is het belangrijk om te weten hoe de tegels onderhouden moeten worden. Door de dichtheid van keramiek zijn keramische tegels makkelijker te onderhouden dan cementtegels. Bij de keramische tegels blijft het vuil op de toplaag liggen. Hierdoor zullen er geen vlekken ontstaan. In tegenstelling tot de keramische tegels, ontstaan er bij cementtegels wel sneller vlekken op de oppervlakte van de tegel. Het schoonmaken van uw vloer is noodzakelijk, alleen hoeft u dat bij een keramische vloer toch wat minder vaak te doen dan bij een cementvloer. Cementtegels moeten regelmatig gereinigd en schoongemaakt worden om de vlekken te verwijderen.

Uitstraling

Het kiezen van de juiste vloer is belangrijk om de gewenste uitstraling te geven aan uw huis. Het is daarom belangrijk om te weten waar u mee te maken heeft als u kiest voor cementtegels of voor een keramisch parket. Cementtegels worden over het algemeen gemaakt met de hand. Het is daarom mogelijk dat er kleurverschillen en afwijkingen in de maat ontstaan. Bij keramisch parket worden de tegels machinaal geproduceerd en voorzien van de juiste prints, daardoor heeft u niet te maken met afwijkingen in kleur en maat.

keramische tegels 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

keramische tegels 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

keramische tegels 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Gevoeligheid

Bij cementtegels is de toplaag voorzien van een marmerpoeder. De tegels zijn hierdoor erg gevoelig voor vlekken en krassen. Keramische tegels worden juist gemaakt door het uitharden en afbakken van gedroogde klei. Dit zorgt ervoor dat de keramische tegels niet gevoelig zijn voor vlekken en krassen. Wanneer u de keuze wilt gaan maken tussen cement tegels of keramische tegels, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Wat moet ik kiezen?

Keramisch parket brengt veel voordelen met zich mee vergeleken met cementtegels. Heeft u bijvoorbeeld kinderen, dan is de keramische parket misschien een betere optie dan cementtegels. Het onderhouden is namelijk gemakkelijker en vergt minder tijd. Stoort u zich daarnaast snel aan krassen en vlekken en heeft u liever tegels die geen kleurverschillen en maatafwijkingen hebben, dan is het geen slecht idee om een keramisch parket te overwegen.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday