Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

5 tips voor het kiezen van uw keramische vloertegels

john

De keuze van tegels kan moeilijk zijn, want de verscheidenheid in tegels is enorm. Zo zijn er verschillende maten, kleuren en materialen verkrijgbaar. Een voorbeeld zijn keramische tegels. Dit zijn duurzame en gebruiksvriendelijke tegels. Een interessante optie dus, als u ruimtes wilt tegelen die intensief gebruikt worden. In deze blog geven wij u 5 tips die u verder kunnen helpen bij het kiezen van uw keramische vloertegels.

Tip 1: Bedenk wat de invloed van jullie levensstijl is

Wanneer u een nieuwe vloer wilt zetten is het belangrijk om te kijken naar uw levensstijl. Heeft u bijvoorbeeld kinderen, dan heeft u een vloer nodig die onderhoudsvriendelijk is en wel tegen stootje kan. Keramische vloertegels zijn makkelijk in onderhoud en geven geen vlekken af. Ideaal dus voor een gezin met kinderen.

Tip 2: Houd rekening met de geschiktheid in de ruimte

keramische tegels 3

Wanneer u een tegelvloer gaat leggen is het belangrijk om te kijken naar de PEI-waarde van de tegels. Dit is een cijfer tussen 1 en 5 en geeft aan hoe krasbestendig een tegel is. Hoe lager de cijfer hoe sneller een tegel slijt. De PEI-waarde vindt u op de verpakking van tegels. Bent u bijvoorbeeld van plan om de vloertegels in de badkamer te vervangen, dan zijn de tegels met een PEI-waarde van 2 al voldoende. Bent u echter van plan om de vloertegels te vervangen van druk bezochte ruimtes, zoals de hal, dan kiest u tegels met een minimum PEI-waarde van 4.

Cement-tegels

Keramische vloertegels zijn makkelijk in onderhoud en geven geen vlekken af. Ideaal dus voor een gezin met kinderen.

Tip 3: Koop tegels van dezelfde partij

Bij het kopen van keramische tegels is het belangrijk dat u uw tegels altijd in één keer bestelt. Keramische tegels worden namelijk in groepen gebakken. Het kan daarom voorkomen dat tegels die in verschillende groepen zijn gebakken van elkaar kunnen verschillen. De tegels kunnen afwijken in kleur en afmetingen. Heeft u bijvoorbeeld toch iets te weinig tegels gekocht? Probeer dan de tegels uit dezelfde groep en met hetzelfde shadenummer te kopen. Deze tegels hebben namelijk dezelfde afwijking en kunnen goed gecombineerd worden met elkaar.

Tip 4: Kies de juiste afmetingen en lengterichting

Gaat u bijvoorbeeld nieuwe tegels zetten in de kleinere ruimtes van uw huis, zoals de badkamer of wc? Maak dan geen gebruik van grote tegels, zoals die van 80 bij 80 centimeter. U kunt namelijk de ruimte iets groter laten lijken door kleinere tegels te gebruiken, zoals tegels van 45 bij 45 centimeter. Om de lengte te benadrukken van een kamer is het daarnaast ook belangrijk om de vloer te leggen in de lengterichting van de ruimte. Zeker in smalle ruimtes is dit erg handig.

keramische tegels woonkamer_cerados
legpatroon keramisch parket_cerados
betonlook woonkamer inspiratie 4

Tip 5: Creëer een bepaalde look and feel

Keramische vloertegels zijn ideaal in combinatie met vloerverwarmingen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een tapijt of houten parket geven keramische vloertegels wel goed de warmte door. Naast dat dit een energiebesparende oplossing is, heeft u ook niet meer te maken met bijvoorbeeld radiatoren en leidingen door uw huis. Wilt u bijvoorbeeld toch een houtlook in uw huis, maar met de voordelen van keramische vloertegels? Dan is een keramisch parket de juiste keuze. Een keramisch parketvloer is een tegelvloer met het uiterlijk van een houten vloer. Door de isolerende eigenschap van hout wordt de warmte van de vloerverwarming niet snel en direct de ruimte in verspreid, maar met keramisch parket heeft u de warme look van hout en kunt u efficiënt de ruimte verwarmen.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Meer informatie nodig?

Heeft u na dit artikel nog informatie of advies nodig? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday