Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Kies ook voor keramische mozaïek tegels

john

Weer eens wat anders: keramische mozaïek tegels. Bent u uitgekeken op de traditionele houten, betonnen of natuursteen vloer? Een vloer met mozaiek patroon kan een unieke keuze zijn waar u veel plezier aan beleeft. En niet alleen op de vloer, mozaïek is ook prachtig op de muur. Mozaïek is een tijdloos patroon dat al bij Griekse tempels uit de Oudheid gebruikt werd en nog steeds heel populair is. Lees in dit artikel meer over de oorsprong van mozaïek, hoe keramische mozaïek tegels toegepast kunnen worden en welke stijl er goed bij past.

Waar komt mozaïek vandaan?

Mozaïek is een techniek waarbij een patroon of afbeelding van kleine steentjes wordt gemaakt. Het is een tijdloze kunstvorm waarvan het oudste voorbeeld gevonden werd in Abra, Mesopotamia, in het derde millennium voor Christus. Tijdens de klassieke Griekse en Romeinse tijden werden mozaïeken met patronen en afbeeldingen steeds meer gebruikt in prachtige luxueuze villa’s en badhuizen. Christelijke basilieken werden vanaf de 4e eeuw gedecoreerd met mozaïek op de muren en plafond. Ook in vroege Islamitische religieuze gebouwen en paleizen was het zeer geliefd. Al met al heeft mozaïek een ontzettend rijke geschiedenis. Die kunt u nu ook in uw eigen woonkamer laten terugkomen met keramische mozaïek tegels.

keramische mozaïek tegels_cerados
legpatroon keramisch parket_cerados

Mozaïek past bij verschillende stijlen en geeft een speelse touch aan elke ruimte.

Mediterraans interieur

Mozaïek past bij verschillende stijlen en geeft een speelse touch aan elke ruimte. Keramische mozaïek tegels passen natuurlijk uitstekend in een Mediterraans interieur, en zo’n stijl kan ook zeker in een moderne woonkamer. In combinatie met natuurlijke kleuren gerelateerd aan de aarde, zoals wit, groen en bruin creëert u een serene, frisse sfeer. Warme kleuren die doen denken aan de warmte van de zon, maar ook het blauw of azuur van de Middellandse zee, zijn een must. Richt uw ruimte in met meubels van natuurlijke materialen, zoals een rustieke houten kast of linnen kussens.

keramische mozaïek tegels_cerados

Ga voor een Griekse touch met het gebruik van de kleuren wit en blauw, denk bijvoorbeeld aan witte gestucte muren.

keramische mozaïek tegels_cerados

In combinatie met natuurlijke kleuren gerelateerd aan de aarde, zoals wit, groen en bruin creëert u een serene, frisse sfeer.

keramische mozaïek tegels_cerados

Mozaïek heeft een ontzettend rijke geschiedenis, die u nu ook in uw eigen woonkamer kunt laten terugkomen met keramische mozaïek tegels.

Inspiratie

Neem inspiratie uit een Marokkaans interieur door tegels in felle kleuren en bijzondere ambachtelijk gemaakte tapijten en meubels te plaatsen. U kunt ook gaan voor een Griekse touch met het gebruik van de kleuren wit en blauw, denk bijvoorbeeld aan witte gestucte muren. Wilt u het gevoel van een luxe hotel in de Mediterrane streek, kies dan zacht velours, donkere kleuren en rijke prints. Voor een echt authentieke sfeer kunt u tijdens het reizen naar deze streken ook verschillende meubels, potten of kleden als souvenir meenemen. Ook komt het buitenleven naar binnen in de vorm van veel groene planten in terracotta potten. De sfeer van het zonnebaden met een licht briesje, een gevoel van vrijheid en vakantie, dat kan ook elke dag gewoon in uw eigen woonkamer.

hardsteen look tegels

Uitgelicht: Hardsteen look Tegel 60×60 Zwart Cerastone Belgica

Een mooie levendige keramische tegel met een natuurlijke hardsteen look.

Keramische mozaïek tegels

Er zijn verschillende mozaiek tegels om uit te kiezen, maar het is misschien wel het handigste om voor keramische mozaïek tegels te gaan. Keramiek heeft namelijk verschillende voordelen ten opzichte van andere tegels: ze zijn slijt- en krasvast, ontzettend onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Ook geleidt keramiek warmte erg goed, perfect als u een vloerverwarming wilt aanleggen onder de mozaïekvloer. Zo voelt u de Mediterrane warmte zelfs tot in uw eigen huis.

Combineren en uniek maken

Er zijn veel verschillende manieren om keramische mozaïek tegels te plaatsen. Er zijn natuurlijk vloertegels, maar u kunt er ook voor kiezen om deze over te laten lopen op de muren voor een prachtig geheel. Vindt u dat net een beetje te veel, dan kunt u er ook voor kiezen om alleen de muren te doen. In een kleinere ruimte kan het net een beetje te chaotisch worden, dan kan het mooier zijn om één statement muur te bekleden met mozaïek tegels. Die valt zeker op in de ruimte en brengt een unieke touch aan de kamer. Het is ook nog een idee om een element van mozaïek tegels aan te brengen, als decoratie voor uw muur.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday