Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Plavuizen Leiderdorp

Plavuizen; tegels met karakter

Tegels en plavuizen; wat is het verschil? Toen de tegels van terracotta of gebakken klei waren gemaakt, werden ze plavuizen genoemd. Wanneer het keramische materiaal werd geïntroduceerd, werden ze vloertegels genoemd.

Plavuis is dan ook een oudhollandse term voor gebakken kleitegels oftewel estriken. Deze tegels zijn te vinden in veel historische boerderijen. Door hun aangename uitstraling en rustieke charme worden ze steeds populairder. Estriken worden dan ook nog veel gebruikt bij de renovatie van oude boerderijen. Tegenwoordig worden ze vooral vloertegels genoemd. Plavuizen hebben vaak een rustiekere uitstraling dan vloertegels.

Plavuizen in de buurt van Leiderdorp kopen? Bezoek onze showroom in Katwijk!

Wat zijn plavuizen?

Als vloerbedekking zijn plavuizen behoorlijk populair. Ze zijn eenvoudig te onderhouden en erg hygiënisch. Ze zijn er in zoveel verschillende vormen en patronen. Zo is er voor elk interieur zowel binnens- als buitenshuis een geschikte plavuis te vinden.

De tegels kunnen een coating hebben, en komen voor in modieuze of sombere tinten. Daarnaast kunnen ze verschillende kleurencombinaties of ontwerpen worden gebruikt. Geglazuurde tegels zijn beschermd tegen vocht en vuil. Een goed onderhouden tegelvloer kan een leven lang meegaan en is daardoor erg duurzaam. Er zijn eindeloos veel variaties en opties, zo is er voor elke wens wel een plavuis.

In onze showroom in de buurt van Leiderdorp hebben we een enorme variatie aan plavuizen.

Voor welke plavuis ga je?

Het kiezen van de perfecte tegel voor je vloer hangt af van meer dan alleen de prijs of het type tegel. Ook als je alleen een tegel wilt die onderhoudsarm is, zijn er tal van mogelijkheden.

Het formaat van de plavuizen

Vandaag de dag zijn grote tegels de trend. Tegels van 60×60 centimeter zijn dus geen uitzondering meer. Het duidelijke voordeel van grotere tegels is dat er minder zichtbare naden zijn. Hierdoor lijkt de ruimte veel groter en kun je een gevoel van rust creëren. Een grote tegel zorgt dus voor een meer opvallend esthetisch effect, vooral als de naden klein zijn en dezelfde kleur hebben als de tegel. Dit sluit echter het gebruik van kleinere tegels niet uit. Kleine plavuizen zijn ideaal als de ruimte niet al te druk is ingericht.

Veel verschillende formaten plavuizen vindt u in onze showroom in de buurt van Leiderdorp.

De kleur van de plavuizen

Tegels kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om een vloer te bedekken, zowel esthetisch als functioneel. Er zijn verschillende kleurencombinaties denkbaar en er zijn honderden tinten om uit te kiezen. Desondanks blijven neutrale tinten het populairst. Neutrale tinten zoals wit, bruintinten, zwart en grijstinten hebben de verdienste dat ze tijdloos zijn en goed te combineren zijn met de huidige interieurstijlen.

Veel verschillende kleuren plavuizen vindt u in onze showroom in de buurt van Leiderdorp.

De ideale plavuis

Een vloertegel ofwel plavuis moet niet alleen aantrekkelijk eruit zien en goed bij je interieur passen, maar ook kosteneffectief, duurzaam en krasbestendig zijn.

Het is niet eenvoudig om de ideale plavuis te vinden, maar het is mogelijk als je je persoonlijke levensstijl in gedachten houdt:

  • Welk gebied krijgt het meeste voetverkeer en heeft dus een tegel nodig die minder krasgevoelig is?
  • Heb je jonge kinderen die veel knoeien? Kies dan voor vlekbestendige plavuizen.

 

Er zijn ook tal van mogelijkheden als je een warme sfeer wil creëren. Het gebruik van parketplavuizen (houtlook tegels), die eruitzien als een houten vloer kunnen de ruimte een warme sfeer geven.

Houtlook plavuizen kopen in de buurt van Leiderdorp? Maak een afspraak om onze showroom in Katwijk te bezoeken!

Uitgebreid tegelaanbod

Cerados is een jong bedrijf met zowel een fysieke showroom als een mooie online aanwezigheid. Wij focussen ons alleen op keramische tegels en hier zijn we goed in. Een groot aanbod A-merken uit heel Europa voeren de boventoon in onze collectie, daarnaast kunnen we veel andere tegels leveren op aanvraag. 

Cerados heeft een mooie showroom in Katwijk. Hier kunnen wij een uitgebreid assortiment laten zien van de nieuwste keramische tegeltrends. U kunt ook op afspraak langskomen. U geniet dan onze volledige aandacht. Uiteraard kunnen we u ook begeleiden bij het leggen van de tegels of adviseren als het om vloerverwarming gaat.

Bezoek onze showroom voor inspiratie en advies op maat

Bezoek onze showroom en ervaar de kwaliteit van de kleuren, patronen en de vakmanschap van onze tegels. Komt tot de juiste keuze door onze gratis en vrijblijvend tegelontwerpadvies van een van onze specialisten.

Snelle levering -Duidelijke communicatie – Klantenservice is vriendelijk en goed bereikbaar – Mooie collectie – Showroom

Kees

5/5

63 reviews op Google

Waar u ons kunt vinden

Bezoek onze showroom om onze tegels van dichtbij te bekijken.

Ambachtsweg 24 b,
Katwijk aan Zee, Nederland

Maandag-Dinsdag: Op afspraak
Woensdag-Vrijdag: 10.00 – 17.00
Zaterdag 10:00 – 16:00 
Zondag: Gesloten

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday