Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische patroontegels, geef uw woonkamer een creatieve draai!

john

De woonkamer moet een plek zijn waarvan u spontaan vrolijk wordt: een vaasje verse, kleurige bloemen op tafel, het favoriete speelgoed van uw kind in de hoek en sfeervolle muziek uit de boxen. Voor de inrichting kunt u ook een creatieve stijl kiezen. Keramische patroontegels zijn een ontzettend leuke optie waar u heel veel kanten mee op kunt. Verschillende patronen natuurlijk, maar ook de plaatsing. Bijvoorbeeld op de vloer, op een enkele muur of juist een element van tegels. Lees in dit artikel meer over de opties.

Portugese tegels

Portugese tegels zijn een echte eyecatcher. Ze zijn er in verschillende kleuren en motieven en passen mooi in badkamers, keukens, maar ook in woonkamers. Door Portugezen worden Portugese tegels azulejos genoemd, Arabisch voor gepolijst steen. Het beschilderen van de tegels was waarschijnlijk in Portugal overgebracht via Perzië. Elke steen is door het ambachtelijke proces uniek, wat een hele muur of vloer van deze tegels ontzettend veel karakter geeft. Het nadeel is dat Portugese tegels kwetsbaar zijn voor krassen, vlekken en zuren. Keramische patroontegels kunnen de look van Portugese tegels erg goed nabootsen, zonder de nadelen. Keramiek is namelijk makkelijk in onderhoud en blijft langer mooi.

portugese tegels keramisch_cerados
keramische patroontegels_cerados

Niet alleen op de vloer zijn patronen mooi. Op andere oppervlakten kunnen patroontegels ook veel karakter geven aan een ruimte.

Checkerboard

Checkerboard, oftewel het ruitje van een schaakmat, is al een tijdlang populair in de mode en wordt zelfs de trend van 2021 genoemd. En niet alleen in de mode, deze print wordt ook steeds populairder in meubels, decor en accessoires. Ook op de vloer in de vorm van tapijten, zoals kleurige Berber vloerkleden. Een vloer in checkerboard stijl is daarentegen helemaal niet tijdelijk trendy, maar juist een tijdloze klassieker. Checkerboard vloeren werden vroeger al in adembenemende Egyptische tempels uit de oudheid gelegd, maar ook in romantische Franse landhuizen en Amerikaanse diners van de jaren ‘50. Maar de traditionele print kan zeker ook in een modern interieur. Dat kan in rustig zwart-wit, maar u kunt ook kiezen voor keramische patroontegels met vrolijke kleuren die een unieke look geven aan uw woonkamer.

keramische tegels portugese look_cerados

Misschien denkt u dat het te druk wordt als u keramische patroontegels op de muur plaatst of op andere oppervlakken, maar het kan juist veel karakter geven aan een ruimte.

keramische patroontegels_cerados

Terrazzo is nu weer helemaal terug van weggeweest, en goed ook, want het vrolijke patroon staat goed in elke ruimte.

Checkerboard, oftewel het ruitje van een schaakmat, is al een tijdlang populair in de mode en wordt zelfs de trend van 2021 genoemd.

Checkerboard, oftewel het ruitje van een schaakmat, is al een tijdlang populair in de mode en wordt zelfs de trend van 2021 genoemd.

Terrazzo

Terrazzo bestaat al ontzettend lang. Er zijn zelfs terrazzovloeren in oude Egyptische mozaïeken gevonden. De moderne vorm werd voornamelijk populair in het 18e-eeuws Venetie, waar het gebruikt werd om de huizen van arbeiders mee te decoreren omdat het goedkoper was dan marmer. Het is nu weer helemaal terug van weggeweest, en goed ook, want het vrolijke patroon staat goed in elke ruimte. En er is ook verschil in korrelgrootte en en kleur, zo zou u verschillende patronen kunnen leggen. Keramische patroontegels met de look van terrazzo zijn dan een goed alternatief op echt terrazo. Ze zien er precies zo uit als het echte, en zijn gemakkelijk aan te leggen. Ook kan een echte terrazzo vloer makkelijk scheurtjes vertonen en is het herstelproces daarvoor zeer kostbaar. Keramiek met terrazzo look is daarentegen slijt- en krasvast en blijft daarom lang mooi.

KERAMISCHE PORTUGESE TEGELS_CERADOS

Uitgelicht: Terrazzo Tegel 75×75 Grijs Terra

Kies voor een klassiek, maar toch ook weer heel modern, terrazzovloer met keramische tegels. Deze tegel is prachtig in elke ruimte.

Plaatsing van keramische patroontegels

Niet alleen op de vloer zijn patronen mooi. Misschien denkt u dat het te druk wordt als u keramische patroontegels op de muur plaatst of op andere oppervlakken, maar het kan juist veel karakter geven aan een ruimte. U kunt er ook bijvoorbeeld voor kiezen om een element op de muur te plaatsen in plaats van de hele muur. Of kies voor een statement muur met patroontegels. Er is ook de optie om de helft van de muur betegelen, en de andere helft wit laten voor een speels effect dat toch wat rustiger overkomt. Of gewoon alle muren: dat geeft pas echt een unieke look aan uw woonkamer. Een combinatie met andere tegels zonder patroon kan het geheel weer wat meer rust geven. Juist verschillende patronen mixen kan ook juist weer een speels en uniek effect geven.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?