Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Waarom keramische Portugese tegels de juiste keuze zijn voor uw badkamer

john

Portugese tegels zijn al sinds de 13de eeuw een creatieve manier om uw huis te decoreren. Waarom zou u niet profiteren van deze eeuwenoude kennis. Keramische Portugese tegels voor de badkamer zijn de ideale oplossing voor uw badkamer. De meerdere patronen bieden kans tot eindeloos combineren voor een unieke en creatieve inrichting van uw woning.

Wat zijn Portugese tegels?

Portugese tegels komen oorspronkelijk niet alleen uit Portugal, maar ook uit Spanje en later Italië. De tegels danken hun speciale patronen en stijl aan de bijzondere situatie in Spanje en Portugal waarbij veel culturele invloeden samen kwamen. De Azulejo zijn vooral uniek ontwikkeld vanwege de toename van Arabische invloed op Spanje en Portugal in de 13de eeuw. De Portugese tegels zijn al zo lang befaamd dat in de 16de eeuw Italiaanse meester pottenbakkers naar Spanje en Portugal vertrokken om te leren hoe zij deze tegels konden namaken.

De historische Portugese tegels werden gemaakt van cement. Het was in die tijd makkelijk om dit materiaal te verkrijgen. 

soorten keramische tegels_cerados

Ook het bewerken en produceren van cement was in die tijd relatief eenvoudig. Dit materiaal heeft helaas ook nadelen. Cement tegels vereisen veel onderhoud om hun patroon goed aan te houden. Ook raken cementtegels snel beschadigd als er iets op de tegel valt. Verder zijn cement badkamer tegels vatbaar voor kalkaanslag.

Cerados Marca Corona Terra tegels

U kunt kiezen om een klassieke Mediterrane look, maar u zou ook kunnen kiezen voor een volledig origineel patroon

Voordelen van keramische Portugese tegels

Keramische Portugese tegels hebben niet de nadelen van de Cement tegels. De keramische versie van deze badkamer tegels vereist geen tot weinig onderhoud en is goed bestand tegen vlekken. De keramische tegels zijn net als de cement variant kunnen goed tegen water en zijn daarom makkelijk schoon te maken. Ook zijn deze keramische Portugese tegels beter weerstand tegen schade. Alleen bij het laten vallen van vrij zware objecten kan een tegel gechipt worden.

De verschillende patronen en stijlen van de keramische Portugese badkamer tegels bieden een eindeloze hoeveelheid combinaties die mogelijk zijn. Zo kunt u ervoor kiezen om Cifre Urban tegels te plaatsen op uw douchevloer en Cifre Adobe op de badkamer wand achter uw wasbak. Op deze manier deelt u de ruimte op in een manier die u mentaal ervaart als duidelijker en rustiger. U kunt kiezen om een klassieke Mediterrane look, maar u zou ook kunnen kiezen voor een volledig origineel patroon.

Door het plaatsen van Cifre Urban Portugese look tegels geeft u uw badkamer een stijlvolle uitstraling.

keramische patroontegels_cerados

Met Cifre Adobe keramische tegels creëert u een frisse ervaring in uw badkamer.

portugese tegels keramisch_cerados

Door het afwisselen van tegelsoorten kunt u een compleet originele patronen maken.

Voor u begint

Voor u daadwerkelijk begint met het plaatsen van de keramische Portugese badkamer tegels zijn er wel enkele aspecten waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u kijken naar uw budget. Dit is belangrijk om in uw achterhoofd te houden wanneer u kiest welke tegels u wilt plaatsen. Tijdens deze stap van het proces moet u ook bedenken of u zelf de keramische Portugese badkamer tegels gaat plaatsen of dit gaat laten doen door een tegelzetter. Verder moet u rekening houden met dat uw badkamer tijdelijk niet te gebruiken is tijdens de renovatie. 

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Belangrijkste punten

Voor uw gemak zijn hier nog eens de belangrijkste punten uit ons blog:

  • Portugese tegels komen uit Spanje en Portugal en zijn ontstaan in de 13de eeuw. Deze eeuwen oude tegels staan al jaren centraal in de Mediterrane decoratie.
  • Keramische Portugese tegels zijn goed weerstand tegen water, vlekken en schade. Ze vereisen geen tot weinig onderhoud en zijn makkelijk schoon te maken.
  •  Door het creatief te combineren van patronen en soorten keramische Portugese badkamer tegels kunt u van uw badkamer een unieke ervaring maken. Of u kunt er juist voor kiezen om een klassieke Mediterrane sfeer te creëren.


Terwijl u denkt over een mogelijke renovatie kunt u ons blog lezen over vloerverwarming. Of vraag gelijk een vrijblijvende factuur aan.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday