Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Voorkom valpartijen met antislip vloertegels in de badkamer

john

Nederlanders verblijven ongeveer 30 minuten per dag in de badkamer. Gemiddeld douchen we 5 keer per week gedurende 9 minuten. 30% van de mensen stapt zelfs meerdere keren per dag onder de douche. Door het vocht wat hierbij vrijkomt is de badkamer gladder dan andere ruimtes in huis. Het risico op vallen is hier beduidend hoger. Vooral voor ouderen is dit een gevaar: zij vallen vaker en de gevolgen zijn meestal groter. Volgens het CBS stierven er in 2018 gemiddeld 13 mensen per dag door een valpartij. Met anti slip badkamer vloertegels verkleint u het risico op vallen aanzienlijk. In dit artikel leest u meer over het gevaar van vallen, hoe antislip badkamer vloertegels dit kunnen verminderen en waar u bij het kiezen van anti-slip tegels op moet letten.

Waarom de badkamer zo gevaarlijk is

Ongeveer driekwart van de Nederlanders doucht dagelijks of gaat dagelijks in bad. Gemiddeld gaan we eens in de 25 dagen in bad en gebruiken dan 120 liter water. In totaal verbruiken jongeren gemiddeld 80 liter water per dag; kinderen en ouderen 35 liter. U kunt wel nagaan dat er enorm veel vocht en damp vrijkomt in de badkamer. Deze warme waterdamp condenseert op koude oppervlakken, zoals de spiegel, de tegelwanden en de vloertegels. Dit zorgt voor gladde vloeren: een grote oorzaak van uitglijden en ongevallen.

Gladde badkamers
badkamer
2015 overleden zelfs 3267 personen boven de 65 jaar aan een valpartij blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek

Elke 5 minuten een bezoek aan de spoedeisende hulp door een valpartij

In 2018 kwamen ruim 100.000 65+’ers bij de spoedeisende hulp terecht als gevolg van een valpartij in en om het huis: gemiddeld 1 SEH-bezoek per 5 minuten! In 2015 overleden zelfs 3267 personen boven de 65 jaar aan een valpartij blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zelfs 1 op de 3 ouderen die thuis wonen valt minstens 1 keer per jaar.“Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door ongevallen bij ouderen” beschrijft een medewerkster van VeiligheidNL in Trouw. Vanwege toenemende vergrijzing en ouderen die langer in hun huis blijven wonen, zal het aantal ongevallen in de badkamer toe blijven nemen. 

barsten in keramische tegels_cerados
badkamer
badkamer_Voorkom val partijen

Meestal bestaan ongevallen in de badkamer uit uitglijden in de douche en bij het uit bad stappen. Maar niet alleen ouderen vallen relatief snel: op nummer 1 in de top 10 van ongevallen thuis met jonge kinderen staat vallen! Jaarlijks komen 140 duizend kinderen op de spoedeisende hulp terecht als gevolg van een privé-ongeval. 55% van de behandelingen is gevolg van een valpartij. 28% van de valpartijen vindt plaats binnenshuis. In de badkamer schuilt extra gevaar: er zijn harde en scherpe randen en punten waar zijn gevaarlijk op terecht kunnen komen.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Antislip badkamer vloer: waar u op moet letten

Om uitglijden en vallen te voorkomen kiest u in uw badkamer altijd voor tegels met een hoge slipweerstand. Deze weerstand of ‘stroefheid’ geven we aan met de R-waarde. In uw badkamer wilt op de vloer altijd tegels met een R-waarde tussen de 9 en 13 hebben. Hoe hoger de R-waarde hoe stroever de tegel, maar deze is dan ook moeilijker schoon te maken. Het meest geschikt voor de badkamer zijn daarom tegels met R9 of R10. Door te kiezen voor tegels met een dergelijke R-waarde maakt u uw badkamer dus antislip! Wilt u advies over de vloer van uw badkamer? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw vragen te stellen. We denken graag met u mee! Meer weten over het kiezen van tegels voor in uw badkamer? Op deze specificaties moet u letten!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday