Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe ongeglazuurde tegels badkamer schoonmaken?

john

Ongeglazuurde tegels in de badkamer schoonmaken: hoe werkt dat precies? Het antwoord daarop is afhankelijk van hoe lang u de tegels heeft. Als deze net gelegd zijn wilt u cementresten van de tegels schoonmaken. Maar misschien heeft u de tegels al langer en gaat het gewoon om wekelijks onderhoud. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen geglazuurde en ongeglazuurde keramische tegels schoonmaken in de badkamer. In dit artikel leest u hier meer over.

Verschillen tussen geglazuurde en ongeglazuurde tegels

Voordat we ingaan op de verschillen, eerst een belangrijke overeenkomst van geglazuurde en ongeglazuurde tegels: beide soorten hebben een zeer dicht oppervlak. Hierdoor hebben microben, mijten en micro-organismen vrijwel geen overlevingskans (mits normale, regelmatige schoonmaak) en deze tegels zijn daardoor uitermate geschikt voor mensen met gerelateerde allergieën. Uiteraard is het grote verschil tussen geglazuurde en ongeglazuurde tegels dat de een een laag glazuur bovenop de biscuitlaag (de basis van de tegel) heeft.

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados

Een aantal verschillen die hiermee gepaard gaan zijn:

  • Een ongeglazuurde tegel ziet er natuurlijker uit dan een geglazuurde tegel. De natuurlijke kleur blijft beter behouden en heeft een authentieke, nostalgische uitstraling.
  • Een geglazuurde tegel glanst meer ten opzichte van een ongeglazuurde tegel.
  • Een geglazuurde tegel is gladder dan een ongeglazuurde tegel en er is dan ook een groter risico tot uitglijden. Daarom is het belangrijk de anti-slip waarde in acht te nemen bij het kiezen van een een tegel.
  • Geglazuurde tegels passen goed in ruimtes die veel gebruikt worden, omdat de beschermlaag slijten tegengaat. Ongeglazuurde tegels passen beter in ruimtes waar minder geleefd wordt.
  • Een ongeglazuurde tegel is zonder de glazuurlaag en met het ruwere oppervlak gevoeliger voor vlekken, vocht en vet aanhechting.
  • Een ongeglazuurde tegel is hierdoor moeilijker schoon te maken dan een geglazuurde tegel.
geglazuurde keramische tegels_cerados

Deze tegels zijn daardoor uitermate geschikt voor mensen met gerelateerde allergieën.

Ongeglazuurde tegels in badkamer schoonmaken: hoe moet dat?

Zoals u heeft kunnen lezen is ongeglazuurde tegels reinigen dus moeilijker dan geglazuurde tegels. U leest nu hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Reinigen van de cementsluier

Nadat uw tegels geplaatst zijn moet u eerst de tegels en het voegwerk laten drogen. Hierna kunt u cementresten van uw tegels verwijderen met speciale cementsluierverwijderaar. Een voorbeeld hiervan is die van HG. geschikt voor ongeglazuurde tegels.

Geglazuurde badkamertegels_Geglazuurde tegels
ongeglazuurde tegels_
Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados

Ongeglazuurde tegels behandelen

Het is aan te raden uw tegels te beschermen tegen slijtage en vet en vuil wat in de tegels kan trekken. Hiervoor is een impregnerende beschermer geschikt. Deze beschermer zorgt voor een speciale basisbehandelingen voor uw tegels. Het middel voorkomt de zuigende werking van de ongeglazuurde tegel. Hierdoor trekt vet en viezigheid minder in de tegel. U kunt de tegel impregnerende beschermer voor ongeglazuurde tegels van HG gebruiken.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Ongeglazuurde tegels reinigen

Voor het wekelijkse reinigen van uw badkamertegels kunt u het best een speciaal schoonmaakmiddel gebruiken. Andere schoonmaakmiddelen laat vaak een laagje achter op de vloer wat vervolgens weer vuil aantrekt. Een voorbeeld van geschikt schoonmaakmiddel is HG Tegelreiniger, geschikt voor ongeglazuurde tegels.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday