Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

5x Natuurlijk interieur met ongeglazuurde keramische tegels

john

Een van de keuzes die u nog moet maken bij het kiezen van keramische tegels is of u voor geglazuurde of ongeglazuurde tegels gaat. Het belangrijkste dat u zich kan afvragen is welke tegelsoort het beste past bij wat voor stijl u in gedachten heeft voor uw ruimte. Ongeglazuurde tegels hebben esthetisch namelijk wel een andere sfeer dan geglazuurde. Ze ogen veel natuurlijker, minder afgewerkt en mat. En dat is zeker een passende look, vooral als u een interieurstijl kiest die meer gericht is op natuur, authenticiteit en soberheid.

Waarom ongeglazuurde keramische tegels kiezen?

Het belangrijkste verschil met geglazuurde tegels is de look van ongeglazuurde tegels. Omdat er geen glanslaag op de tegels zit oogt de tegel een stuk natuurlijker. De kleur blijft beter behouden en ze hebben een ruwer oppervlak, wat een authentieke en nostalgische uitstraling geeft. Deze tegels zijn perfect voor specifieke interieurstijlen die een focus op deze sfeer hebben. Er zijn wel een paar verschillen in onderhoud als het gaat om glazuur. 

castelvetro-deck-concept-brown-wandtegels-woonkamer-1.jpg

Omdat ongeglazuurde keramische tegels gevoeliger zijn voor vlekken, vocht en vet aanhechting, zijn ze hierdoor net wat moeilijker schoon te maken. Ook wordt aangeraden een ongeglazuurde vloer met een impregnerende bescherming te behandelen. Hierbij wordt de zuigende werking van de ongeglazuurde tegels voorkomen en trekt vet en viezigheid minder in de tegel. Ook is het belangrijk op te letten bij het kopen van vloerreiniger, omdat deze verschillend is voor geglazuurde of ongeglazuurde tegels. Past een ongeglazuurde tegelvloer dus toch het beste in uw ruimte, dan zijn er volop mogelijkheden om deze wat extra bescherming te geven.

keramische parketvloer houtlook cerados

Ongeglazuurde tegels zijn perfect voor specifieke interieurstijlen die een focus op een authentieke en nostalgische sfeer hebben.

Nature nurture & Authentiek Mediterraans

Een van de stijlen waar ongeglazuurde tegels goed bij passen is Biophilic design. De filosofie bij deze stroming is dat het toevoegen van meer natuur in onze woon- en werkruimtes een rustgevend en gezond effect heeft. Dit kan al met gewoon wat meer mooie groene planten in uw woonkamer, maar u kunt ook denken aan het creëren van meer natuurlijk licht. Plaats bijvoorbeeld uw zitstoel of werkplek dichter bij het raam, liefst met een uitzicht op groen zoals uw binnentuin. Omdat ongeglazuurde keramische tegels zo natuurlijk ogen, passen ze uitstekend bij deze sfeer. Kies bijvoorbeeld een natuursteen look voor dat fijne buitengevoel. In een wereld met veel snelle trends en massaproductie snakken we naar authenticiteit en duurzame, persoonlijke ontwerpen. Met een mediterrane stijl haal je de schoonheid van honderden jaren aan cultuur je huis binnen. Denk bijvoorbeeld aan de Portugese siertegels of de kleurrijke Marokkaanse zelliges. Als ongeglazuurde keramische tegels zijn ze niet van echt te onderscheiden en perfect voor een creatief en warm interieur. Zo haal je het zonnetje zo naar binnen.

soorten keramische tegels_cerados

Met een mediterrane stijl haal je de schoonheid van honderden jaren aan cultuur je huis binnen.

flaviker-re-tour-15

Om een robuuste industriële stijl een goede basis te geven kunt u denken aan ruwe, onafgewerkte betontegels.

neolith-timber-badkamertegels-1.jpg

Omdat ongeglazuurde keramische tegels zo natuurlijk ogen, passen ze uitstekend bij de sfeer van Biophilic design.

Robuust Industrieel & Sober Minimalisme

De industriële stijl is al lange tijd erg populair en lijkt dat ook te blijven. Dat is geen wonder, omdat industrialisme focust op ruw materiaal en onafgewerktheid. Met de digitalisering van onze leefomgeving en alle lagen social media willen we echtheid en imperfectie. Een industrieel interieur geeft precies die sfeer, waarbij het juist extra mooi wordt als meubels er geleefd uitzien. Krasjes van uw hond of kat geven de leren bank dan juist karakter. Om deze robuuste stijl een goede basis te geven zijn ongeglazuurde keramische tegels zeker passend. Denk bijvoorbeeld aan ruwe, onafgewerkte betontegels. De soberheid van minimalisme hoeft zeker niet saai te zijn. De mix van strakke lijnen, neutrale kleuren en functionaliteit zorgt voor een moderne, open en serene sfeer. Het is de perfecte, simpele stijl als u graag na een lange dag wilt ontprikkelen en uitrusten. Voor wat meer verdieping in de ruimte is een vloer met marmerlook een prachtige keuze voor een minimalistisch interieur. Ongeglazuurde keramische tegels met marmerlook glanzen niet en zijn daarom een goede balans tussen een luxe touch en een sobere, no nonsense look.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Nostalgisch Landelijk

Wilt u liever een huis vol karakter? De landelijke stijl, vooral met de trend van cottage core, gaat om een vertrouwde sfeer, het buitenleven en nostalgie. Denk hierbij aan meubelstukken met een geschiedenis, natuurlijke materialen en warme kleuren, met een neutrale basis. Een onafgewerkte houten vloer past hier perfect bij, en met ongeglazuurde keramische tegels met houtlook waant u zich zo op het Franse platteland.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday