Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn

john

Heeft u het idee dat uw tegels niet helemaal schoon worden met het stofzuigen of het dweilen? Normaal gesproken is dat natuurlijk voldoende voor alledaagse vlekken, maar het kan zijn dat u een paar vlekken heeft die toch blijven zitten. Vooral als we weer eens een grote periode met regen hebben in ons kikkerlandje en de modder zo van buiten mee naar binnen wordt genomen. Er zijn verschillende manieren en middeltjes waarmee u uw het schoonmaken net wat effectiever kan maken. Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn is bijvoorbeeld een handig en gemakkelijke manier, en ook nog eens op budget. Waarom werkt schoonmaakazijn zo goed, en wat kunt u er nog meer mee doen? En wat moet u doen als u echt hardnekkige vlekken of vuil heeft?

Vuil en vet bij keramische tegels

Keramische tegels staan er natuurlijk om bekend dat ze onderhoudsvriendelijk zijn, slijtvast, duurzaam en vooral gemakkelijk schoon te maken. En dat gaat vaak goed op, die schoen afdrukken van een modderige wandeling buiten zijn zo weg met een vochtige doek van lauwwarm water, bijvoorbeeld met een klein scheutje schoonmaakazijn. Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn is snel en zo hoeft u ook geen sterke chemicaliën te gebruiken. Ook is het wekelijkse schoonmaken zo gepiept met een stofzuiger en eventueel een swiffer of dweil. 

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados

Keramiek wordt namelijk zo gemaakt dat ze een dicht oppervlak hebben. Hierdoor hebben microben, mijten en micro-organismen vrijwel geen overlevingskans hierop. Dat is ook nog eens ontzettend handig voor mensen die met allergieën kampen. Over het algemeen is keramiek een fijne keuze bij elke levensstijl, of u nu een aspirant chef bent en veel morst in de keuken of een lieve hond heeft die graag in de sloot springt.

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn

Het klinkt misschien als een huis tuin en keuken trucje, maar het is zeker handig om uw keramische tegels schoonmaken temet schoonmaakazijn. Een doek, wat lauwwarm water en een scheutje schoonmaakazijn doen wonderen. Maar hoe werkt schoonmaakazijn precies en waarom is het zo effectief? Schoonmaakazijn is een chemisch middel dat speciaal bedoeld is om, jawel, verschillende dingen schoon te maken. Het middel neutraliseert nare geurtjes en kan worden gebruikt om vetvlekken en kalkaanslag te verwijderen. Ook kunt u ramen en spiegels mooi schoon krijgen, kunt u hiermee behang gemakkelijk afhalen en werkt het zelfs goed als wasverzachter. Wilt u liever echt geen chemisch middel gebruiken in uw huis? Natuurazijn kan ook een goede vervanger zijn voor schoonmaakazijn, hoewel het misschien iets minder effectief is.

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados

Het is aangeraden uw vloer met een impregnerende beschermer te behandelen zodat minder vet en viezigheid de tegel intrekt.

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn neutraliseert nare geurtjes en kan worden gebruikt om vetvlekken en kalkaanslag te verwijderen.

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados

Een vochtige doek van lauwwarm water met een klein scheutje schoonmaakazijn doet al wonderen bij het schoonmaken.

Hardnekkige vlekken?

Heeft u nu last van echt hardnekkige vlekken? Dan is keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn misschien niet voldoende, maar hiervoor zijn er speciale vloerreinigers voor keramiek. Bedenk hier wel bij of u geglazuurde of ongeglazuurde tegels heeft, want hier zijn verschillende reinigers voor. Dit komt doordat geglazuurde tegels een extra beschermingslaagje heeft. Daarnaast is het ook altijd aangeraden om de zoveel tijd uw vloer extra goed te reinigen met een grote schoonmaak. Hiervoor kunt u een stoomapparaat gebruiken, maar u kunt ook gewoon met extra zorg elke tegel en voeg nagaan. Daarnaast zijn er bepaalde dingen die kunnen helpen om vuil te voorkomen, zoals dit middel voor het verwijderen van cementresten na het plaatsen van ongeglazuurde tegels. Ook is het aangeraden uw vloer met een impregnerende beschermer te behandelen zodat minder vet en viezigheid de tegel intrekt.

houtlook-tegel-cosa-licht-eiken-3

Uitgelicht: Houtlook Tegel 30×120 Licht Eiken Cosa

Een prachtige houtlook tegel geïnspireerd door natuurlijk eiken. Deze keramische houtlook tegels zijn te gebruiken in elke ruimte.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?