Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Kleine Badkamer tips

john

Een van de kleinere ruimtes in vrijwel elke woning moet wel de badkamer zijn. De badkamer wordt dagelijks veelvuldig gebruikt en juist daarom verdient het onze aandacht. Wassen, douchen en opmaken, regelmatig krijgen wij namelijk de vraag gesteld of we styling tips hebben voor een kleine badkamer waar je dit alles met plezier kunt doen. De tips hebben vooral betrekking op de ruimte, of juist eerder het gebrek hieraan. De uitdaging om van een kleine badkamer een praktische en esthetisch aantrekkelijke ruimte te maken, kan tot veel wanhoop en ergernis leiden. Wij helpen graag een handje om dit te verhelpen met een overzicht van zorgvuldig gekozen kleine badkamer tips. 

Ruimtelijkheid door reflectie

Ruimtelijkheid in kleine badkamers kun je op verschillende manieren realiseren. Tegel, kleur of meubel keuze kan hieraan bijdragen. Maar ruimte maken als je geen ruimte hebt kun je voor elkaar krijgen door voor een optische illusie te zorgen. De spiegel is hiervoor enorm geschikt. Door een grote spiegel te gebruiken creëer je door de reflectie in de spiegel optisch gezien twee keer zoveel ruimte. De weerkaatsing van de bestaande ruimte in de spiegel zorgt voor diepgang in de badkamer. Dit is wellicht een van de tips die het makkelijkst toe te passen is én waarvan het effect meteen zichtbaar is. 

sanibell-bv-yuFu0imUKMk-unsplash
curology-ycEKahEaO5U-unsplash

Ruimte maken als je geen ruimte hebt kun je voor elkaar krijgen door voor een optische illusie te zorgen.

Laat het licht doorvloeien

De werking van licht in een kleine badkamer is essentieel voor de ruimtelijkheid die je ervaart. Door het opbreken van de ruimte met allerlei douchewanden of meubilair laat je het licht niet makkelijk doorvloeien waardoor al snel een beklemmend gevoel ontstaat. Om dit gevoel tegen te gaan is het gebruik van transparante douche wanden een mooie oplossing om enerzijds alsnog je ruimte op te delen en tegelijkertijd het licht overal doorheen te laten schijnen. Overweeg anders ook zwevende badkamermeubels om de ruimte licht te houden.

Douchewanden voorbeeld
Spiegel voorbeeld
Zwevende meubilair voorbeeld

Tegels en nog eens tegels

De werking van spiegels en glazen douchewanden spreken wellicht meteen tot de verbeelding. Want diepgang creëren en het licht laten doorvloeien in de ruimte, is hetgeen waar je vaak meteen aan denkt.  Waar je misschien niet bij stilstaat is de tegelkeuze voor in uw kleine badkamer. Het is niet zo zeer de kleur per sé, wat overigens zeker niet onbelangrijk is voor een kleine badkamer, maar voornamelijk het contrast wat u met verschillende vormen tegels kunt realiseren. Het gevolg hiervan is het gevoel dat de ruimte groter is. Stelt u zich daarom ook voor dat uw douche of bad omgeven is door groene zelij waarbij de vloer belegd is met portugese vloertegels, en tegelijkertijd de wand achter de wasbak voorzien is van mozaïektegels. Door de kleine badkamer ogenschijnlijk op te delen in verschillende ruimtes op basis van bijvoorbeeld functie krijgt u gevoelsmatig meer de ruimte. 

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Nog meer kleine badkamer tips...

De belangrijkste tips hebben we al redelijk uitgebreid voor u uiteengezet. Maar we hebben nog een paar juweeltjes die we niet achterwege kunnen laten. 

  • Je kunt de wanden tot de helft betegelen met gekleurde tegels, de andere helft kun je bijvoorbeeld wit verven om ogenschijnlijk ruimte in de hoogte te creëren. Deze tip is vooral handig als je niet hele hoge badkamer muren hebt.
  • Diepte kun je ook creëren door te werken met nissen boven je badkuip of in je douche. Hiermee creëer je zowel diepte als een praktische oplossing om douche spullen op te bergen.
  • Over badkuipen gesproken, een losstaande ovale badkuip is naast een echte eyecatcher ook een mooie oplossing om de ruimte zo groot mogelijk te laten ogen. De aflopende randen geven de suggestie van ruimte die feitelijk in kleine badkamers er niet is.

 

Hulp nodig bij het kiezen van tegels? We denken graag met u mee! Meer weten over het kiezen van tegels voor in uw badkamer? Op deze specificaties moet u letten!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday