Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe combineert u tegels en welke tegelcombinaties zijn mogelijk?

john

Natuurlijk wilt u een evenwichtig interieur creëren in uw woning, maar dit betekent niet dat u maar een soort tegel hoeft te gebruiken in dezelfde ruimte. Het is mogelijk tegelcombinaties te maken: combineer  kleuren, formaten, stijlen, vormen en afwerking. Hiermee kunt u een unieke uitstraling creëren. Teveel is echter nooit goed, dus de vraag is hoe u ervoor zorgt dat het geheel niet te rommelig oogt. Tegels combineren is een kunst, dus ontdek waar u op moet letten in het kiezen van uw nieuwe vloer- of wandbekleding.

Bedenk welke woonstijl u wilt en kies tegelcombinatie

Wanneer u tegels wilt combineren is het belangrijk u te realiseren welke interieurstijl u wilt neerzetten. De tegelsoort heeft namelijk effect op uw woonbeleving. We noemen een drietal voorbeelden aan interieurstijlen en tegelcombinaties.

Landelijk

Wilt u een landelijke uitstraling, kies dan voor tegels in een combinatie van zand- en aardetinten. Deze kunt u naast kleuren, ook goed combineren met keramische tegels met houtlook

honycomb livingroom inspiratie

Modern

Voor een moderne look komen de kleuren wit, zwart en grijs inverchillende tegelcombinaties veelal terug. Combineer deze basiskleuren met een een frisse, fellere kleur zoals een tegel in het rood of blauw. 

Industrieel

Een industriële look creëert u door het combineren van donkere vloertegels met lichtere, matte wandtegels. Vloertegels zijn van groot formaat en idealiter in betonlook zijn hier geschikt voor. Op de wand kunt u een statement maken met een hip hexagon tegel patroon. 

modern huis_inspiratie

Als u speelt met formaat, houd dan de tinten van de tegels goed op elkaar afgestemd. Kies voor lichte tinten in een kleine ruimte, maar gebruik gerust een accentkleur voor iets meer pit.

Weloverwogen kleurenpalet voor tegelcombinaties

Zoals ook blijkt uit bovenstaande voorbeelden zijn kleurencombinaties essentieel voor het creëren van een bepaalde look in huis. U kunt de badkamer met variëteit aan gekleurde tegels in de douche een vrolijke uitstraling geven. Ook kunt u juist rust creëren door natuurtinten te combineren.  Het combineren van kleuren is echter wel tricky, omdat bij een verkeerde aanpak de eenheid van de ruimte verloren gaat. Kies voor een enkele kleurgroep en laat deze samengaan met de rest van uw interieur. Voor zoveel mogelijk rust kiest u voor maximaal drie kleuren die goed samengaan.

Houd rekening met de ruimte

Uiteraard is ook de ruimte zelf van belang. In een kleine ruimte, zoals de badkamer, combineert u het liefst groot formaat tegels op de vloer met kleinere, badkamer tegels op de wand. Zo creëert u meer ruimtelijkheid. Belangrijk is dat de formaten met elkaar in balans zijn. Als u speelt met formaat, houd dan de tinten van de tegels goed op elkaar afgestemd. Kies voor lichte tinten in een kleine ruimte, maar gebruik gerust een accentkleur voor iets meer pit.

Combineer druk met neutraal

Wanneer u kiest voor een drukke wand met verschillende kleuren of een dessin, combineer dit dan met een neutrale vloer en meubilair. Hetzelfde geldt voor legpatronen, formaten en afwerking. Compenseer uitbundigheid met ingetogenheid om harmonie te bewaren. Gebruik bijvoorbeeld mozaïek als accent. Een mozaïekstrook doorbreekt neutrale wanden en vloeren prachtig. Een voorbeeld hiervan is de badkamer waarin vaak gekozen wordt voor lichte wand- en vloertegels.

industriele_keuken_-
modern huis 2_inspiratie
supergres-remake-3

Succesvolle tegelcombinaties

Hoewel het combineren van tegels een scala aan creatieve mogelijkheden met zich meebrengt, zijn er veel gouden combinaties die we graag met u delen.

Mat en glans

Wanneer u kiest voor matte vloertegels in de badkamer en matte verf op de bovenkant van uw wand en op het plafond, kunt u behoefte hebben aan meer sprakelijkheid in de ruimte. U kunt dit creëren met glanzende tegels tegen de wand voor een moderne look. Ook zorgt u er zo voor dat uw vloer geaccentueerd wordt.

Prints en basic

Is uw oog gevallen op een tegel met print? Het beste combineert u deze met een basic tegel. Kies bijvoorbeeld voor een wand met prachtige Portugese tegels in de badkamer. De rest van de wandtegels zijn neutraal een eenvoudig. Zo komen de prints beter tot hun recht en behoudt u de rust in de ruimte. Ook zijn bedrukte tegels op de vloer, zoals in de gang, prachtig in combinatie met een rustige wandtegel. Dit heeft een energiek en sfeervol effect.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Zwart en wit

De tijdloze kleurencombinatie zwart en wit is altijd een succes. In elke ruimte van het huis zijn zwart en wit te gebruiken als basiskleuren. Denk hierbij aan een zwarte vloer met zwarte voegen en witte tegels in de badkamer. Een prachtige manier om dit te combineren in de badkamer is met marmerlook tegels

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday