Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe verschillen tegels voor specifieke ruimtes?

john

Kunt u die ene mooie tegel gebruiken in alle ruimtes van uw woning? Of hebben tegels voor verschillende ruimtes andere eigenschappen? Zoals te zien in ons assortiment is er een eindeloze keuze aan keramische tegels. In dit artikel leest u waarop te letten bij het kiezen van soorten tegels voor verschillende ruimtes in huis.

Woonkamer

In de woonkamer zien we verschillende soorten vloeren, zoals gietvloeren, houten vloeren, laminaat of vloerbedekking. Echter neemt de populariteit van keramische tegels in de woonkamer toe en dat is niet gek. Deze tegels zijn namelijk ontzettend makkelijk in onderhoud, slijtvast en hygiënisch. Ook zijn deze verkrijgbaar in vele looks, zoals houtlook of betonlook zodat u de voordelen ervaart van tegels, maar dit kunt combineren met de looks van andere vloeren. Ook bent u door de variatie van tegelsoorten vrij in de keuze van uw interieurstijl en geeft u uw huis in een klap sfeer. Prettig aan de keramische tegel in de woonkamer is dat deze geschikt zijn voor vloerverwarming: nooit meer koude voeten!

beige houtlook tegels_woonkamer

Keuken

In de keuken is over het algemeen sprake van vloertegels en wandtegels. De keuken is vaak onderdeel van de woonkamer. Daarom is het een goed idee de tegelvloer van de woonkamer en keuken hetzelfde te houden. Dit heeft een ruimtelijk effect en zorgt voor eenheid in het interieur. Als wandtegels zien we vaak die met een motief, maar ook neutrale tegels zijn mogelijk. Belangrijk is om niet te breken met de interieurstijl van de woonkamer. Handig in de keuken is om te kiezen voor groot formaat tegels, zeker op de wanden. Dit maakt het schoonmaken makkelijker en omdat de keuken vaak al rommeliger is, creëert het hebben van een egale tegelwand rust.

keramische keuken 4
Echter neemt de populariteit van keramische tegels in de woonkamer toe en dat is niet gek. Deze tegels zijn namelijk ontzettend makkelijk in onderhoud, slijtvast en hygiënisch.

Badkamer

Het belangrijkste om rekening mee te houden bij het kiezen van tegels voor de badkamer is de stroefheid van vloertegel. De badkamer is vochtig en de vloer kan nat zijn. Een stroevere vloertegel voorkomt uitglijden. De antislipwaarde van een vloertegel wordt aangeduid met een R-waarde. Tegels met R9 en R10 is het meest geschikt voor de badkamer.  De badkamer heeft ook wandtegels. Belangrijk om te weten is dat wandtegels niet geschikt zijn voor de vloer, maar vloertegels over het algemeen wel voor de wand. Omdat de badkamer vaak klein is, wordt meestal gekozen voor lichte of zelfs witte tegels. Dit geeft een schoon en frisse look. De wand is uitermate geschikt om het wit te doorbreken met decoratieve tegels, mozaïek of een tegelstrook voor een leuk effect.  Meestal wordt gekozen voor vierkante tegels op de vloer en rechthoekige op de wand. Daarnaast kunt u het beste kiezen voor gekalibreerde tegels. Hierbij zijn de randen recht afgewerkt waardoor vuil niet makkelijk blijft hangen in de voegen. 

spa look badkamer
sant-agostino-barkwood-cherry-tegels-slaapkamer
castelvetro-fusion-antracite-keukentegels

Toilet

Het toilet is over het algemeen een kleine ruimte, dus het is aan te raden te kiezen voor een lichte wandtegel om de ruimte groter te laten ogen. Omdat het toilet goed schoon te maken moet zijn, is het handig te kiezen voor een grote tegel. U heeft dan minder voegen waar vuil kan hechten. Ook heeft u de mogelijkheid het toilet een eigen look en feel te geven door te kiezen uit ons assortiment natuursteen look tegels of tegels met een andere look. Ook qua toilettegels zijn er veel mogelijkheden.

Slaapkamer

Vloerverwarming op de slaapkamer: heerlijk toch? Met de keramische tegel is dit heel goed mogelijk. De warmte wordt dan evenredig door de ruimte verdeeld. In de slaapkamer kunt u echt een eigen stijl neerzetten met tegels. U kunt kiezen voor een warme sfeer met houtlook tegels of een strakke, moderne sfeer met betonlook tegels. Tegenwoordig zien we ook steeds meer wandtegels in de slaapkamer die een bepaald accent geven aan de ruimte. Heeft u bijvoorbeeld wel eens nagedacht over een tegel met reliëf? 

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Advies op maat

Wilt u advies op maat over het betegelen van uw vloer of wand? Wij helpen u graag verder. Loop eens binnen in onze showroom zodat wij u meteen de mogelijkheden kunnen laten zien.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday