Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

5 x inspiratie voor vloertegels in de woonkamer

john

Hoewel hardhouten vloeren en vloerbedekking de meest gekozen vloeren zijn, staan keramische tegels op nummer 3. Steeds meer mensen zien de voordelen in van keramische vloertegels in de woonkamer. De vloer is namelijk duurzaam en slijtvast, ook op de plekken waar veel gelopen wordt. De vloer is goed te onderhouden en is door moderne printtechnieken ook eens in vele looks en kleuren verkrijgbaar. Wist u bijvoorbeeld dat u keramisch parket in de woonkamer kunt leggen? Met een woonkamer met vloertegels kunt u alsnog alle woonstijlen en de sfeer creëren die u wilt. In dit artikel ontdekt u daarom 5 ideeën voor tegels in de woonkamer.

Tegels woonkamer ideeën

Tegels in de woonkamer is misschien niet wat u in gedachten had toen u een nieuwe vloer ging uitzoeken. Daarom geven we u graag voor tegels in de woonkamer wat inspiratie. Een aantal tips waar u misschien nog niet aan gedacht heeft.

 

Idee #1: Herringbone legpatroon voor mooie accenten

Naast het kiezen voor een tegel, heeft u ook de keuze in welk patroon de tegels gelegd worden. Wij introduceren graag het Herringbone legpatroon. Bij dit legpatroon is er sprake van een zigzag, maar een die onderbroken is. De uiteinden zijn namelijk niet in elkaar over. Het effect? De vloer maakt de ruimte wijder. Dit is dus uitermate geschikt voor smallere huiskamers. Daarnaast kan het patroon je ook een richting geven in de ruimte en daarmee de nadruk leggen op een bepaald element. Denk hierbij aan de mooie uitbouw, de open haard of de schuifpui. U heeft hiervoor maar één formaat tegel nodig kunt hiervoor bijvoorbeeld zwarte en witte tegels gebruiken, maar ook mooie houtlook tegels.

hongaarse punt keramisch parket_cerados
keramische tegels onderhouden_cerados

Een variëteit aan tinten, lengtes en/of textuur van de tegel kan de woonkamer extra interessant maken.

Idee #2: Gemixte houtlook tegels voor een rustiek effect

Wie zegt dat als u voor houtlook tegels kiest dit allemaal dezelfde moeten zijn? Hout geeft een natuurlijke warmte in de ruimte en juist door verschillende tinten keramisch parket in de woonkamer te kiezen kunt u een rustieke en authentieke sfeer neerzetten. Een variëteit aan tinten, lengtes en/of textuur van de tegel kan de woonkamer extra interessant maken. In combinatie met witte muren komt de vloer extra tot leven. Bekijk de mogelijkheden van houtlook keramische tegels!

Idee #3: Honingraad legpatroon voor een warm en natuurlijke sfeer

Waarschijnlijk heeft u hier nog helemaal niet aan gedacht: een honingraad legpatroon op uw vloer! De keuze voor deze zeshoekige tegel is minder gangbaar, maar kan wel echt iets doen met de uitstraling van uw woonkamer. Hoewel meestal gebruikt in de badkamer, kan een zogeheten ‘honeycomb’ legpatroon uw huis net dat je ne sais quoi-gevoel geven. Het patroon heeft een natuurlijk effect, omdat het ons aan een bijen doet denken. In mooie afwisselende, herfstachtige kleuren, kunt u de vergelijking maken met herfstbladeren. Dit maakt uw ruimte heel warm. Als donkere vloer staat hierbij een lichte kleur muur met lichtgekleurde meubels prachtig. Bekijk ons assortiment met hexagon tegels eens om inspiratie op te doen!

vloerreiniger keramische tegels_cerados
honycomb livingroom inspiratie
beton inspiratie_woonkamer_cerados

Idee #4: Marmer voor een chique uitstraling

Marmer maakt een comeback en hoewel het geassocieerd wordt met rijkdom, is marmer dankzij keramische tegels met marmerlook beschikbaar voor iedereen. U creëert een elegante, avant-garde look in uw woonkamer met marmerlook. Met alle afwerkingen en tinten die verkrijgbaar zijn kunt u klassieke uitstraling verwerken in een moderne interieurstijl. Hoewel lichte en wit marmer al lang in de mode was, zien we nu ook dat gekleurd en donker marmer trendy is. Deze donkere tinten passen goed in een moderne, retro woonstijl. Benieuwd naar onze marmerlook tegels?

Idee #5: Een betonlook vloer voor een stoere én uitnodigende kamer

Hoewel beton bekend staat om de industriële sfeer die de vloer creëert, kan beton ook een heel ander effect creëren in uw woonkamer. Met betonlook tegels kunt u een verrassend huiselijke, uitnodigende en warme sfeer neerzetten. Tegelijkertijd is de vloer modern, net even anders en eigenzinnig. Goed gekozen en gecombineerd springt een betonlook vloer er echt uit. De vloer staat waanzinnig goed in een minimalistische woonstijl. De vloer is neutraal en heeft iets ‘aards’. De vloer biedt een mooie contrast met houten meubels en witte muren. Ook kan de vloer gecombineerd worden met antieke meubels of vintage meubels, om warmer te ogen. Het verzorgt dan een prachtige combinatie van oud en nieuw, sober en sierlijk. Zo komen en uw vloer en uw meubels mooi tot hun recht: een stoere keuze! Bekijk welke betonlook tegels in ons assortiment te vinden zijn!

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Een tegelvloer in de woonkamer: must have om praktische en esthetische redenen

Vloertegels in de woonkamer zijn zowel om praktische redenen (slijtvast, goed te onderhouden) en om esthetische redenen (verkrijgbaar voor elke woonstijl en toepassing) een goede keuze. Als u heeft gekozen voor een soort tegel en legpatroon, is er nog een aantal zaken waar u uw uiteindelijke keuze op baseert. Denkt u hierbij aan het formaat, de afwerking van de randen, geglazuurd of ongeglazuurd, de kleuren van de voegen. Wilt u meer lezen over vloertegels kiezen? Lees dan dit artikel met tips voor het kiezen van tegels voor de vloer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?