Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

De ideale keramische vloertegels voor dierenliefhebbers

john

Als u een vloer uitkiest is het niet alleen van belang dat deze past bij uw smaak en de stijl die u voor ogen heeft, maar ook dat deze overeenstemt met uw levensstijl. Vooral in de woonkamer waar iedereen samenkomt is het fijn als alle leden van het gezin zich op hun gemak voelen. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar zeker ook voor onze geliefde viervoeters. Dan is het handig als de vloer onderhoudsvriendelijk is en tegen een stootje kan. In dit artikel een aantal tips voor dierenliefhebbers om mee te nemen bij het uitkiezen van keramische vloertegels.

Een woonkamer inrichten met oog op uw huisdieren

De woonkamer kan een van de fijnste plekken in het huis zijn, een plek waar u helemaal kunt uitrusten en samenzijn met uw gezin. Een plek waar u de krant leest met een kop koffie, samen met uw partner een film kijkt op de bank en waar uw kinderen lekker kunnen spelen. Voor dierenliefhebbers is het ook belangrijk dat de woonkamer een geschikte en aangename plek is voor uw huisdieren, zodat ze er kunnen eten, slapen en spelen. Hierbij zijn verschillende overwegingen te maken, ook als het gaat om veiligheid. Het is bijvoorbeeld verstandig om te kijken of uw planten niet giftig zijn voor uw eigenwijze kater die er toch aan gaat knabbelen. Of een ruimte creëren voor een krabpaal of een aangename schuilplek of ligplek. 

beton inspiratie_woonkamer_cerados

Daarnaast moet uw interieur ook een beetje bestendig zijn zodat het zelfs met huisdieren niet teveel moeite kost om schoon te houden. Het helpt bijvoorbeeld als uw bank makkelijk afneembaar is wanneer uw kat overal zijn haren achterlaat. Ook kan uw hond moddersporen van buiten achterlaten na het uitlaten.

barsten in keramische tegels_cerados

De juiste vloer kiezen is zeer belangrijk als u dieren in huis heeft.

Welke vloer moet ik kiezen?

De woonkamer en met name de vloer heeft dus heel wat te verduren met dieren. De juiste vloer kiezen is daarom zeer belangrijk. Over een te gladde vloer kan uw hond bijvoorbeeld per ongeluk uitglijden als hij iets te enthousiast rond rent. Maar als u uw hond geleerd heeft niet te rennen binnenshuis heeft een gladde vloer juist ook veel voordelen. Moddersporen van buiten zijn namelijk handig met een doekje schoon te maken en het is makkelijk dweilen zodat alle haren zo weg te vegen zijn. Met andere dieren die veel haren achterlaten is het ook uitermate handig om een gladde vloer te hebben. Een vloer die glad is maar niet zo glad dat het eventueel gevaarlijk kan zijn voor uw dier zou dus een goede keuze zijn. Keramische vloertegels zijn hierbij een handige optie.

keramische tegels natuursteenlook_cerados

Een gladde vloer is handig met schoonmaken maar te glad kan gevaarlijk zijn voor uw huisdier

keramische houtlook tegels_cerados

Keramische vloertegels met houtlook kunnen ook goed met dieren

betonlook-tegel-salerno-2_cerados

Om toch een warme vloer te hebben zonder tapijt kunt u vloerverwarming aanleggen

De voordelen van keramische vloertegels

Omdat er veel voordelen aan vast zitten zijn keramische vloertegels een goede keuze om te overwegen. Naast het makkelijk schoonmaken van deze tegels zijn ze ook nog eenvoudig te onderhouden. Het vuil kan er niet intrekken, zeker fijn als uw huisdier iets achterlaat. Ook zijn ze slijtvast en bestendig tegen krassen. Een groot voordeel is dat keramiek wat ruwer afgewerkt kan worden zodat uw dieren veiliger kunnen bewegen. Uw hond of kat hoeft zich dan niet in te houden. Naast het gemakkelijke onderhoud zijn er ook ontzettend veel typen keramische tegels te kiezen. Zo hoeft u niet in te leveren op de look van uw vloer om de woonkamer diervriendelijk te maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een betonvloer in verschillende formaten en kleuren voor een stoere sfeer. Een keramische vloer met houtlook zorgt voor een warme uitstraling en heeft zeker niet de nadelen van echt hout.

Betonlook-tegel-100x100-Capua-Zand_cerados

Uitgelicht: Betonlook Tegel 100×100 Zand Capua

Deze betonlook tegels zijn zeker een geschikte optie met huisdieren. Mooi en praktisch!

Een warme vloer zonder tapijt

Een tapijt is met dieren in huis niet een heel gelukkige combinatie als u de vloer schoon wilt houden. Om toch een warme vloer te hebben kunt u als alternatief een vloerverwarming aanleggen. Keramische vloertegels zijn hierbij perfect omdat ze gemakkelijk warmte geleiden. Deze combinatie is ook nog eens duurzaam, het is mogelijk om zelfs 20% te besparen op uw energierekening.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday