Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Vloerverwarming

john

Vloerverwarming wordt steeds vaker gekozen als hoofdverwarming in nieuwbouwhuizen, maar ook bij bestaande huizen wint deze vorm van verwarming aan populariteit. Vloerverwarming heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten verwarming en met oog op de toekomst is vloerverwarming ook een logische keuze. Vloerverwarming werkt erg goed in combinatie met een warmtepomp.

Soorten vloerverwarming

  • Elektrisch Er zijn verschillende soorten elektrische vloerverwarming; matten, kabels en folies. Het voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het makkelijk is te installeren, dus goedkoper. Ook heb je weinig inbouwhoogte nodig.
  • Infrezen Er worden sleuven gemaakt in de dekvloer. Voordeel hiervan is dat de slangen zich dicht onder de vloer bevinden en de warmte snel doorkomt, dus weinig warmteverlies.
  • Natbouw Dit type vloerverwarming wordt vaak toegepast bij nieuwbouwwoningen. Deze vloerverwarming wordt in het cement gemaakt.
  • Droogbouw Deze vloerverwarming komt in polystreen of noppenmatten van piepschuim. Dit type wordt vaak gebruikt als de inbouwhoogte minimaal is. Nadat de slangen in de matten zijn geduwd wordt er een egalisatie vloeivloer overheen gestort. Er zijn verschillende opbouwhoogtes. 
Vloerverwarming_badkamer
vloerverwarming 2

Tegels geleiden de warmte goed en gelijkmatig.

Voordelen vloerverwarming

  • Gelijkmatige warmte
  • Besparing op je energierekening
  • Minder last van stofmijt door minder luchtverplaatsing
  • Als hoofdverwarming geen radiators meer aan de muur
Young worker tiler installing ceramic tiles using lever on cement floor with heating red electrical cable wire system. Home improvement, renovation and construction, comfortable warm home concept.
Vloerverwarming_badkamer
vloerverwarming 3

Koelen met vloerverwarming

De hoofdtaak van vloerverwarming is om de ruimte te verwarmen, maar mooie bijkomstigheid is dat als je koud water door de buizen laat stromen het de ruimte ook kan koelen. Aangenaam in de zomer! Dit is een optie met een warmtepomp.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Vloerverwarming en tegels

Tegels geleiden de warmte goed en gelijkmatig. Hierdoor wordt de ruimte met een combinatie van vloerverwarming en tegels aangenaam verwarmd.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday