Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Een optisch grotere ruimte met keramische tegels groot formaat

john

Wanneer u in de stad woont is het steeds lastiger een grote woning te vinden, zeker met de hedendaagse huizenprijzen. Maar een kleinere ruimte hoeft helemaal niet claustrofobisch te zijn. Met verschillende tips is het mogelijk elke woning optisch groter te laten lijken. Om daarmee goed te beginnen is het belangrijk eerst naar de basis te kijken, de vloer. Door keramische tegels in groot formaat te kiezen creëert u al het visuele effect van een optisch grotere ruimte. Lees hier meer over het visuele effect van keramische tegels in groot formaat en andere tips om creatief te zijn met uw kleinere ruimte.

Optisch grotere ruimte met keramische tegels groot formaat

Dat keramische tegels in groot formaat bijdragen aan een visueel effect van een grotere ruimte is met blote ogen te zien, maar hoe werkt dit nu eigenlijk? Een van de redenen dat dit zo lijkt is doordat er gewoonweg naar verhouding minder voegen te zien zijn op de vloer. Als deze voegen ook nog dun zijn geeft dit sterk de illusie van een naadloze en doorlopende vloer. Denk hierbij ook aan een mooie betontegel vloer in een neutrale kleur. Wanneer u dezelfde vloer legt in al uw ruimtes versterkt het gevoel van continuïteit het ruimtelijke van alle kamers. Daarnaast hebben tegels in groot formaat nog meer praktische voordelen; ze zijn bijvoorbeeld makkelijker schoon te maken. Hiermee heeft u alvast een sterke basis voor de rest van de inrichting.

keramische tegels vloerverwarming_cerados
keramische tegels woonkamer_cerados

Met keramische tegels in groot formaat heeft u alvast een sterke basis voor de rest van de inrichting.

Welke interieurstijl past hier goed bij?

Welke interieurstijl u kiest is ook een grote factor in hoe uw ruimte oogt. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid spullen in de kamer, de kleuren die u gebruikt, of u opbergruimtes of meubels heeft die een prominente plek innemen. Over het algemeen zijn stylisten het erover eens dat minimalisme een effectieve stijl is om een optisch grotere ruimte te creëren. Door de strakke lijnen en neutrale kleuren straalt de ruimte rust uit. Keramische tegels in groot formaat met betonlook of een lichte houtlook passen hier erg goed bij. Ook is het populair bij een minimalistische stijl om veel opbergmogelijkheden te hebben, vooral weggewerkte kasten. Ontzettend handig om de kamer gemakkelijk en snel op te ruimen, zeker omdat een warboel van veel spullen de ruimte al snel opvult. Zo hoeft u nooit meer te struikelen over slingerend speelgoed van uw kinderen!

vloerreiniger keramische tegels_cerados

Lichte kleuren op de muur weerkaatsen licht en maken de ruimte zo helder mogelijk. 

keramische tegels groot formaat_cerados

Minimalisme is een effectieve stijl om een optisch grotere ruimte te creëren.

keramische tegels groot formaat_cerados

Kies voor een ruimtelijker geheel liever meubels die een gevoel van openheid creëren.

Meer tips voor vergroten van ruimte

Minimalisme en keramische tegels in groot formaat zijn een mooi begin, maar er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën die de ruimte optisch groter laten lijken. Spiegels bijvoorbeeld, creëren de illusie dat de ruimte doorloopt, of u die nu op de muur of de grond plaatst. Een grote, rechthoekige spiegel oogt enorm chique en kan een prachtige eyecatcher zijn. Denk ook aan het gebruik van kleur. Als het gaat om kleuren is het natuurlijk altijd een goede tip om voor veel wit te kiezen. Maar u kunt ook gewoon kleur gebruiken, als het maar een lichte variant is. Lichte kleuren op de muur weerkaatsen namelijk licht en maken de ruimte zo helder mogelijk. Wanneer u ook nog eens ongeveer dezelfde kleur voor de vloer gebruikt, oogt het geheel ook ruimtelijker. U kunt natuurlijk nog steeds kiezen voor een sterke accentkleur, maar beperk dit dan tot een muur of element in de ruimte.

keramische vloertegel antraciet salerno_cerados

Uitgelicht: Betonlook Tegel 120×120 Antraciet Salerno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Grote of kleine meubels?

En er is de vraag of het handiger is om voor kleinere meubels te gaan in een kleiner huis. Dit is gelukkig helemaal niet perse nodig, maar kies liever voor meubels die een gevoel van openheid creëren. Plaats bijvoorbeeld een stoel zonder of een dunne leuning, een open boekenkast, tafels met dunne poten of een glazen koffietafel. De regels is ook altijd dat een paar grote meubels neerzetten ruimtelijker oogt dan meerdere kleine meubels. Wel is het belangrijk om, voordat u de rest van uw meubels kiest, eerst een strategie te bedenken voor de hoeveelheid opbergruimte die u nodig heeft. Een belangrijke tip is dan om het hogerop te zoeken: maak gebruik van de muren door bijvoorbeeld planken te plaatsen, of een dunne, smalle maar hoge kast voor meer opbergruimte. Meubels als een tafel of een poef kunnen multifunctioneel zijn en een verborgen opbergruimte hebben. Als uw gast een beetje last van rugpijn heeft tovert u dan zo een paar kussen uit het bijzettafeltje!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?