Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe een tegelzetter selecteren?

john

U heeft uw keuze gemaakt: u gaat uw badkamer of woonkamervloer opnieuw betegelen. Nadat u uit alle soorten (keramische) tegels heeft gekozen, droomt u al weg van die nieuwe interieur sfeer die gaat komen. Toch gaat hier eerst nog iets aan vooraf: het zetten of leggen van de tegels. U heeft de optie dit zelf aan te pakken of om een tegelzetter in te huren. Hoe u een tegelzetter selecteert leest u in dit artikel. 

Een goede tegelzetter vinden

Om een goede tegelzetter te vinden is het handig om uw eigen netwerk in te zetten. Misschien heeft u buren of vrienden die tevreden zijn over de vloer of wand van hun badkamer of keuken. Vindt u deze tegels er ook goed uitzien? Vraag hen eens naar de contactgegevens van hun tegelzetter.  Ook zijn er websites waar referenties en ervaringen van anderen te vinden zijn. Dit geeft snel inzicht in de werkervaring en kwaliteit van tegelzetters. Meestal heeft het bedrijf waar u uw tegels aanschaft goede connecties met lokale tegelzetters die u verder kunnen helpen. Zo werkt Cerados ook samen met een tegelzetter die werkzaam is in Noordwijk en omstreken en kwalitatief werk levert!

tegelzetter 3
tegelzetter

Ook zijn er websites waar referenties en ervaringen van anderen te vinden zijn. Dit geeft snel inzicht in de werkervaring en kwaliteit van tegelzetters.

Een goede tegelzetter herkennen

Zoals u wellicht vernomen heeft, zijn er grote kwaliteitsverschillen in het werk van verschillende tegelzetters. Grotendeels wordt dit veroorzaakt door het al dan niet juist inschatten van het voorwerk wat komt kijken bij tegels zetten. Wij raden u daarom altijd aan om eerst in gesprek te gaan met een tegelzetter. Zo kunt u hem vragen naar de mogelijkheden in uw huis om te kijken of u vertrouwen heeft in de kwaliteit die hij of zij levert.  Een vakman heeft namelijk inzicht in de tegelsoort, de ondergrond, het stucwerk, het legpatroon en het voegwerk. Al deze zaken moeten meegenomen worden in de aanpak van het plaatsen van de tegels voor een mooi eindresultaat. En dat is belangrijk, want u kijkt jaren tegen die nieuwe vloer of wandbekleding aan en u wilt natuurlijk wel dat dit er goed uitziet. Idealiter betrekt u de tegelzetter dan ook al voor u tegels uitkiest. Hij kan u namelijk adviseren. Zo doet u nieuwe ideeën op of verscherpt u de plannen die u al had. U herkent een goede tegelzetter dus aan zijn of haar inzicht, maar ook aan het actief meedenken in het proces.

tegelzetter 4
tegelzetter 5
tegelzetter 6

De juiste prijs betalen

Het kan zijn dat u niet weet wat een redelijke prijs is voor een tegelzetter. Belangrijk om hierbij in het achterhoofd te houden is dat er een aantal factoren is dat altijd invloed heeft op de hoogte van de prijs. Een greep uit factoren die de prijs kunnen beïnvloeden is:

  • De ingewikkeldheid van het legpatroon van uw tegels: dit beïnvloedt de duur van het werk.
  • Het formaat van de tegels: grotere tegels zijn moeilijker te hanteren.
  • Het materiaal van de tegel: natuursteen is bijvoorbeeld kwetsbaarder dan keramiek.
  • De ondergrond: deze moet soms nog gestuct worden en waterpas gemaakt.
  • Het al dan niet aanleggen van vloerverwarming.
  • De materiaal- en gereedschapskosten, afhankelijk van diverse factoren.
  • Wanneer er veel gezaagd moet worden in de tegels neemt dit meer tijd in beslag.
  • De locatie: moet de tegelzetter een grote afstand afleggen om bij u te komen dan ziet u dit meestal terug op de factuur.
antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Wij raden u altijd aan om meerdere offertes voor dezelfde werkzaamheden op te vragen. Op die manier kunt u vergelijken of de prijsopgave realistisch is. Vergeet ook niet om kritisch door te vragen als er iets niet duidelijk is. Als u twijfelt aan de prijs van de tegelzetter is het goed dit te overleggen met iemand uit uw kennissenkring die hier verstand van heeft. Wanneer u uw tegels bij Cerados koopt, denken wij uiteraard ook graag met u mee over het zetten van de tegels. 

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday