Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Kosten tegels zetten berekenen met de budgetcalculator

john

Wanneer u uw keuze heeft gemaakt en nieuwe tegels in uw woning laat zetten of leggen, bent u natuurlijk benieuwd naar wat het kostenplaatje daarvan gaat zijn. Om u hier een indruk van te geven vindt u de opbouw van de kosten van tegels zetten op een rijtje. Met een handige budgetcalculator kunt u een betere schatting maken van de kosten in uw persoonlijke situatie.

Kostenopbouw tegels zetten

Gemiddeld kost het laten zetten van nieuwe tegels €3250,-, maar het totale kostenplaatje van het leggen of zetten van nieuwe tegels in uw woning hangt af van verschillende keuzes die u maakt. Verwijdert u zelf de oude tegels of laat u dit de tegelzetter doen? Kiest u voor een bijzonder legpatroon of moeten de tegels gewoon in volsteenverband, een recht patroon, komen te liggen? Laten we bekijken welke factoren de opbouw van de prijs bepalen. Soort tegels Er is een verschil in kosten tussen het leggen van natuursteentegels en keramische tegels. Natuursteen is namelijk een stuk fragieler. Daarnaast heeft ook het formaat invloed op de prijs. Grotere tegels zijn minder goed hanteerbaar. 

recha-oktaviani-h2aDKwigQeA-unsplash

Wand- of vloertegels

Komen de tegels op de wand of op de vloer? Over het algemeen zijn wandtegels voordeliger, omdat deze dunner zijn. Vloertegels daarentegen hebben een hogere PEI-waarde, wat betekent dat zij slijtvaster zijn. 

Oppervlakte

De oppervlakte van de te betegelen wand of vloer bepaalt hoeveel tegels, aanvullend materiaal zoals voegmiddel en kit en natuurlijk hoeveel manuren er nodig zijn om de tegels te zetten of leggen. Gemiddeld kosten natuursteentegels per vierkante meter tussen de €24,- en €175,- en kosten keramische tussen de €10,- en €85,- per vierkante meter.

tegelzetter
Gemiddeld kosten natuursteentegels per vierkante meter tussen de €24,- en €175,- en kosten keramische tussen de €10,- en €85,- per vierkante meter.

De tegelzetter

Kiest u voor een tegelzetter dan brengt dit aanvullende kosten met zich mee. Over het algemeen kost een tegelzetter €25,- tot €40,- per vierkante meter. Ook zijn er tegelzetters die werken met een uurloon. Soms komt het voor dat er gewerkt wordt met een prijs voor de hele opdracht. Het kan dan zijn dat de tegelzetter uiteindelijk toch minder tijd blijkt nodig te hebben of juist meer. Spreek van te voren af wat er wel en niet in de prijs is inbegrepen.

Verwijderen oude tegels

U kunt ervoor kiezen zelf tegels te verwijderen of dit te laten doen door de tegelzetter. Dit kost gemiddeld tussen de €40,- en €50,- per uur. Soms is het echter mogelijk over oude tegels heen te tegelen.

Ondergrond

Mogelijk is de ondergrond nog niet egaal genoeg voor het leggen of zetten van tegels. Er is dan eerst stucwerk en voorstrijk nodig. Als u dit uitbesteedt brengt dit extra kosten met zich mee, afhankelijk van het type muur dat u heeft. U kunt dit laten beoordelen door een tegelzetter. Een adviesgesprek bij een tegelzetter kost over het algemeen €50,- er wordt doorgaans van de totaalprijs in mindering gebracht als u daadwerkelijk met desbetreffende tegelzetter in zee gaat. een indruk van met deze calculator krijgt u een indruk van de stuckosten

beige houtlook tegels_woonkamer
keramische tegels 2
vloerreiniger keramische tegels_cerados

Legpatroon

Er zijn vele legpatronen mogelijk als het aankomt op tegels zetten of leggen, zoals een diagonaal verband of visgraat. Hoe ingewikkelder het legpatroon, hoe hoger de kosten van de tegelzetter zullen zijn. Een diagonaal legverband is over het algemeen het duurste.

Aanvullende materialen

Voor het leggen van de tegels zijn diverse materialen nodig, zoals voegmiddel, cement en kit. Hoe meer oppervlakte u wilt laten betegelen, hoe meer materialen er nodig zijn. Dit brengt extra kosten met zich mee, gemiddeld €12,- per vierkante meter.

Tegelplinten

Wilt u ook tegelplinten laten leggen op uw vloer, brengt dit de extra kosten voor de tegels zelf met zich mee, maar ook de extra manuren van de tegelzetter. Het effect van tegelplinten is groot en zorgt voor afgewerkt geheel.

Vloerverwarming

Keramische tegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. De tegels geleiden de warmte namelijk goed en gelijkmatig. Wilt u onder uw keramische tegelvloer ook vloerverwarming laten aanleggen dan drijft dit de prijs behoorlijk op. Bekijk de calculator voor de kosten van vloerverwarming om een inschatting te maken van de kosten in uw situatie.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Voorrijkosten

De tegelzetter kan voorrijkosten rekenen als hij bij u aan het werk gaat. Dit hangt af van de tegelzetter. Het is daarom verstandig een tegelzetter te selecteren die niet te ver bij u vandaan zit, aangezien deze kosten meestal op basis van het aantal te rijden kilometers zijn opgebouwd. Een gemiddelde prijs hiervoor is €0,60 per kilometer.

Eenvoudig de kosten van tegels zetten berekenen

Met de calculator van Offerteadviseur.nl berekent u eenvoudig de kosten van tegels zetten. Hierdoor krijgt u indruk van wat het kostenplaatje in uw situatie kan zijn. Heeft u tegels op het oog bij Cerados? Wij maken vrijblijvend een prijsopgave voor u die u mee kunt nemen in uw kostenbegroting.  

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday