Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Tips voor keramische vloertegels in een kleine woonkamer

john

In de stad wordt het steeds moeilijker om appartementen te vinden met veel ruimte. Een kleine woonkamer voelt misschien aan alsof er weinig leefruimte is, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Er zijn namelijk verschillende interieur keuzes die u kunt maken om de kamer ruimtelijker te maken, lichter, hoger en groter. Geen gevoel van krapte, en u kunt lekker tot rust komen. In dit artikel noemen we een aantal tips om uw woonkamer groter te doen aanvoelen, ook met keramische vloertegels.

Lichte kleuren

Een kleine woonkamer kan al snel claustrofobisch aanvoelen met donkere kleuren op de vloer en wand, en grote meubels. Als tip wordt dus altijd gezegd om als basis lichte kleuren te gebruiken. Dat maakt de ruimte optisch groter en weerkaatst licht, wat de kamer zo helder mogelijk maakt. Voor de wand kunt u voor neutrale kleuren kiezen als wit, beige of grijs maar het werkt ook zeer goed met lichte groen- of blauw tinten. Als u dezelfde lichte kleur voor de vloer gebruikt oogt het geheel echt als één ruimte. Denk bijvoorbeeld aan eikenhouten keramische vloertegels voor een warme maar heldere look.

keramische houtlook tegels_cerados

Voor de meubels kunt u dan kiezen voor een paar accentkleuren, zoals een knalgele bank. Deze springt er prachtig uit. Door uw bank en andere meubels niet direct tegen de muur te zetten voelt de ruimte ook minder krap. De combinatie van een lichte vloer en muur past ook erg goed bij verschillende interieurstijlen, zoals een Scandinavische interieur of een woonkamer in de stijl van Japandi. Met een focus op functionaliteit en eenvoud kunt u optimaal tot rust komen in uw eigen woonkamer. Met houten boekenkasten die hoog reiken lijkt de ruimte hoger. Het geheel vrolijkt u wat op met veel groene planten. De ruimte krijgt wat meer kleur en planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars.

keramische vloertegels_cerados

Gebruik lichte kleuren om de ruimte optisch groter te maken en voor een heldere kamer.

Minimalisme

Minimalisme is een andere stijl die erg goed samengaat met een kleine ruimte. De strakke lijnen en neutrale kleuren zorgen voor ruimtelijkheid en rust. Denk ook aan multifunctionele meubels, zoals een stevige poef die u kunt gebruiken om uw benen op te rusten tijdens de film, maar ook dienst kan doen als bijzettafeltje wanneer u visite over de vloer heeft. Een andere peiler van Minimalisme is het hebben van veel opbergmogelijkheden, het liefst weggewerkt zoals ingebouwde kasten of een koffietafel met verborgen opbergruimte. Met een opgeruimde kamer zorgt u dat de ruimte schoon en rustig blijft. Ook handig als uw kind vaak speelgoed laat slingeren! Een andere geweldige tip om uw kleinere ruimte groter te laten lijken is het gebruik van veel spiegels in de kamer. Zet bijvoorbeeld een grote rechthoekige spiegel met minimalistisch design recht op de grond, en het lijkt direct alsof u een grotere vloer heeft. Bij een minimalistische stijl passen keramische vloertegels met houtlook erg goed.

keramische tegels groot formaat_cerados

Installeer grote tegels voor een gevoel van continuïteit en ruimtelijkheid.

De kosten van keramische tegels_cerados

Een patroon in de lengte laat een ruimte langer lijken.

Woonkamer kleuren: van blauwe keramische tegels_Cerados

Minimalisme, met strakke lijnen en neutrale kleuren zorgt voor ruimtelijkheid en rust.

Grote keramische vloertegels

De volgende tip in de reeks: het installeren van grote tegels in de ruimte. Grotere tegels hebben in verhouding minder en dunnere voegen. Deze illusie van een naadloze vloer zorgt voor een optisch grotere ruimte en een gevoel van continuïteit. Keramische vloertegels met betonlook in een groot formaat geven ook het effect van een echt betonnen vloer. Een vloer met grote tegels past ook helemaal in de trend van minimalisme en zijn strakke lijnen en neutrale kleuren. Naast stilistische overwegingen is het zeker ook een plus dat grote tegels makkelijker schoon te maken zijn dan kleine. Keramische tegels zijn ook nog eens slijt- en krasvast en dus ontzettend duurzaam.

keramische vloertegel antraciet salerno_cerados

Uitgelicht: Betonlook Tegel 120×120 Antraciet Salerno

Maak je ruimte optisch groter en zorg voor een gevoel van continuïteit met keramische tegels in een groot formaat.

Patronen

Een patroon in de breedte doet een ruimte breder lijken. Een patroon in de lengte laat een ruimte langer lijken. Kijk dus goed naar de plattegrond van uw woning en welke ruimtes u kunt aanpassen hierop. Wel is het aanbevolen om de vloer te laten doorlopen naar elke kamer. De ruimtes lijken dan optisch meer met elkaar in verbinding en dit creëert ook meer ruimtelijkheid. U kunt dan kiezen voor lange keramische vloertegels om het effect sterker te maken.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday