Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Een moderne stijl met keramische vloertegels met betonlook

john

Trends veranderen elk jaar, maar het kost veel moeite de woonkamer telkens opnieuw in te richten of aan te passen. Zoekt u een stijl die juist tijdloos is en altijd mooi zal blijven? Kies dan voor een modern interieur. De strakke lijnen en eenvoud zorgen voor een rust waarin u heerlijk kunt ontspannen en uw eigen smaak makkelijk kunt toepassen. Een goede basis voor een modern interieur is een gladde en neutrale vloer. In een moderne stijl zijn betonvloeren dan ook ontzettend populair door hun stoere uitstraling. Keramische vloertegels met betonlook zijn dan ook een geweldige optie.

Wat hoort bij een moderne stijl?

Een moderne stijl kenmerkt zich door rechte lijnen, ruimtelijkheid, neutrale kleuren en luxe duurzame materialen. Dit komt niet alleen terug in de muren en vloer, maar ook in de meubels. Denk bijvoorbeeld aan unieke designmeubels, open ruimtes en gladde vloeren. Neutrale kleuren voeren de boventoon, met zwart en wit maar ook grijs en bruin.

Om het geheel iets spannender te maken kunt u dan een meubel in een felle accentkleur plaatsen in het geheel, zoals een fauteuil in uw favoriete knalkleur. Deze springt er dan prachtig uit door de basis van het neutraal kleurenpalet. Accessoires in materialen als glas, kunststof en hout passen perfect in een moderne ruimte, maar overbodige objecten kunnen weer voor onrust zorgen. Deze kunnen weggeborgen worden in praktische inbouwkasten, zoals een schuifdeurkast van donker hout.

vloerreiniger keramische tegels_cerados
keramische vloertegels betonlook_cerados

Neutrale kleuren voeren de boventoon in een modern interieur, maar het wordt spannender met een meubel in een accentkleur.

Een moderne woonkamer is ook gezellig

Een woonkamer met een moderne interieur is perfect om in tot rust te komen. Door de eenvoud van een moderne stijl denkt u misschien dat dit ook snel saai of ongezellig kan worden, maar deze stijl geldt juist als een geweldige basis voor uw eigen smaak. U kunt bijvoorbeeld makkelijk experimenteren met het mixen en matchen van accessoires in verschillende materialen en hippe dessins. Denk aan kussens met grafische patronen of een wollen plaid in een energieke kleur. En stilistische meubels kunnen juist ook erg comfortabel zijn, denk aan een grote bank waar u met uw gezin lekker in kan wegzakken. Hoewel een moderne stijl op deze manier dus ontzettend goed persoonlijk te maken is kunt u er aan de andere kant ook juist voor kiezen om de soberheid door te trekken naar een elegant minimalistisch interieur.

keramische vloertegels betonlook_cerados

Een woonkamer met keramische vloertegels met betonlook kan ook heel gezellig en knus zijn

keramische vloertegels met betonlook_cerados

Met een betonlook vloer kunt u experimenteren met felle kleuren

keramische tegels groot formaat_cerados

De woonkamer oogt optisch ruimtelijker met tegels met een groot formaat

Keramische vloertegels met betonlook

Een moderne uitstraling komt vooral mooi uit als de basis hierbij past. Een van de eerste stappen daarbij is het kiezen van een vloer. Een gladde, neutrale vloer versterkt de moderne stijl in de woonkamer. Om de ruimte een meer open gevoel te geven kunt u er ook voor kiezen om de vloer te laten doorlopen in de gang en eetkamer. Het meest populair is de betonvloer, om zijn robuuste karakter. Dit geeft de ruimte een wat stoerdere uitstraling. Keramische tegels zijn dan ook een goede optie, omdat deze verschillende voordelen hebben ten opzichte van echt beton. Keramische vloertegels met betonlook zijn bijna niet te onderscheiden van echt beton, maar zijn duurzaam en slijt- en krasvast. Een keramische vloer is makkelijk te onderhouden en schoon te maken en dus een handig alternatief.

keramische vloertegel antraciet salerno_cerados

Uitgelicht: Betonlook Tegel 120×120 Antraciet Salerno

Een groter formaat tegel oogt ruimtelijker en daar is deze mooie, rustige betonlook perfect voor.

Formaat en kleur kiezen

Er zijn verschillende formaten en kleuren te kiezen met betonlook tegels. Antraciet en grijstinten zijn klassiek bij een moderne look en geven de ruimte een industriële look. Deze zijn ook het meest populair bij deze interieurstijl. U kunt ook kiezen voor een meer landelijk moderne stijl, met andere neutrale kleuren als beige, koperkleur en bruin. Deze brengen een warmere uitstraling met zich mee.

Het formaat van de tegels is een volgende vraag die veel uitmaakt voor de ruimtelijkheid. Een woonkamer oogt groter wanneer u grotere tegels gebruikt. De vloer lijkt een geheel omdat deze minder voegen heeft, en krijgt daardoor nog meer de uitstraling van echt beton. Betonlook tegels kunnen afgewerkt worden met een gestructureerde of matte afwerking. Een gestructureerde afwerking heeft meer grip en is vooral handig in vochtige ruimtes. Mat is makkelijk te onderhouden en niet te glad, perfect voor de woonkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday