Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Lekker industrieel: een betonlook achterwand in de keuken!

john

Wel eens gedacht aan een betonlook achterwand voor de keuken? Beton is het door de mens meest gebruikte materiaal ter wereld! Meestal zie je dit terug in garages en kelders, maar tegenwoordig ook in de woonkamer of keuken! Beton en een industriële look gaan namelijk hand in hand. Samen zijn ze modern, stijlvol, onderhoudsvriendelijk en stoer. In dit artikel leest waarom te kiezen voor een industriële keuken en welke onderdelen, zoals betonlook achterwand, hierbij niet mogen ontbreken.

Waarom een industriële keukenstijl?

Een industriele keuken is eigenlijk altijd een succes. Het is makkelijk te bereiken, ziet er geweldig uit, is functioneel, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast kun je er een persoonlijke twist aan geven en zelfs in een kleinere ruimte is deze stijl toe te passen. Overigens is een industriële keuken ook perfect te combineren met uw woonkamer. Het laat de ruimte namelijk groter en lichter lijken dan deze is door het functionele en open design. Ook leuk aan deze stijl is dat oudere onderdelen of objecten perfect passen in deze stijl. Hoe ouder deze worden hoe meer karakter zij zelfs krijgen. U creëert zo een ruimte met nostalgie en een verhaal. Een industriele keuken is vooral erg geschikt als u houdt van keuken en uw keuken net een slagje professioneler wilt hebben dan de gemiddelde keuken.

keuken-industriele-look
header-industriele-keuken

Het is makkelijk te bereiken, ziet er geweldig uit, is functioneel, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Hoe ziet een industriële keuken eruit?

Karakteristiek aan een industriele keuken is het gebruik van roestvrij staal, houten oppervlakken en beton. De keuken achterwand heeft vaak een betonlook bijvoorbeeld met betonlook tegels en de muren zijn verder vaak van baksteen. Vaak ziet u verder tegels op en pannen aan de muren. Er zijn open keukenkastjes of planken met potten. Er is een keukeneiland met een houten blad. Vaak zien we ingebouwde ovens en koelkasten. U mag pijpleidingen gewoon door de keuken laten lopen, dit geeft de ruimte dat rauwe randje. In deze keuken gaat het om grove vormen, verschillende texturen en onafgewerkte materialen. Vaak gaat dit gepaard met een hoge, open ruimte met grote ramen, maar dit hoeft niet. Ook met de goede verlichting en de juiste keuze aan keuken kabinetten is een ruimtelijke en lichte sfeer neer te zetten. Uiteindelijk geeft een industriële keuken een eclectisch gevoel van materialen, systemen en onderdelen. De keuken is zowel gewaagd als elegant.

Industrieel-Keuken-Grijs-2
industriele_keuken_-
Industriel keuken3

Waarop letten bij een keukenachterwand

De achterwand van uw keuken moet aan enkele eisen voldoen. Zo moet deze tegen vocht en vet kunnen. U moet deze gemakkelijk schoon kunnen maken. Daarnaast moet deze hittebestendig zijn. Om deze reden worden vaak gladde tegels of roestvrijstalen panelen gebruikt in een industriële keuken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor witte baksteenvormige tegels of voor betonlook tegels voor de achterwand van de keuken. Zo combineert u de functionaliteit die de achterwand moet hebben met het stijlvolle aspect passend bij uw industriële stijl. Overigens is het belangrijk dat elke kamer een focuspunt heeft. Beton(look) straalt gewicht uit en trekt de aandacht naar zich toe. Dit is ideaal voor een keukenachterwand!

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Betonlook achterwand keuken: een stoere keuze!

Vindt u beton gaaf, maar een beetje teveel van het goede op de vloer: dit is een extra reden om betonlook tegels op de wand te leggen! Waarschijnlijk wilt u het hier bij een accentmuur houden, omdat meerdere betonlook muren soms te zwaar of overweldigend kunnen voelen. Met een accentwand maakt u een statement en geeft u duidelijk uw eigen draai aan de ruimte. U laat zien dat u gewaagde keuzes durft te nemen en gevoel hebt voor stijl. Een betonlook achterwand in de keuken is dus een stoere keuze!

Hoe de 'puntjes op de i zetten' van uw industriële keuken?

U maakt uw industriële keuken met betonlook achterwand helemaal af door uw pannen aan de muur te hangen en een houtlook aanrechtblad te kiezen. Kies voor bijpassende industriële lampen boven uw kookeiland. Ook barkrukken passen hier goed bij. De kleur grijs past uitermate goed in een industriële stijl, dus in deze kleur kunt u accessoires toevoegen. Vintage elementen passen ook goed in deze keuken. Omdat deze keuken de neiging heeft erg donker te worden is het aan te raden een accentkleur te kiezen. U kunt deze inzetten door gekleurde tegels te gebruiken in de rest van de keuken. Door deze kleuren te introduceren doorbreekt u de ruimte en kunt u het industriële effect iets afzwakken. Ook kunt u ervoor kiezen een deur in het rood of geel te schilderen en enkele accessoires in die kleur terug te laten komen.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday