Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe u de juiste keramische houtlook vloertegels kiest

john

Houtlook keramische vloertegels zijn erg populair. Steeds meer huiseigenaren maken gebruik van dit soort tegels. Keramisch parket brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van echt hout. Keramische houtlook tegels zijn bijvoorbeeld bestendig tegen vocht, hygiënisch en duurzaam. Keramische houtlook tegels zijn verkrijgbaar in diverse prints, kleuren, formaten en kunnen op allerlei manieren gelegd worden. In dit artikel leest u hoe u de juiste keramische houtlook vloertegels kiest. 

Keramische houtlook tegels

Keramische houtlook tegels zijn tegels die het uiterlijk hebben van hout. In de loop der jaren zijn deze tegels zo gemaakt dat ze zelfs als echt hout aanvoelen. Het gebruiken van keramische houtlook tegels brengt diverse voordelen met zich mee. De tegels kunnen namelijk in tegenstelling tot echt hout in elke ruimte gelegd worden, dus ook in de badkamer. De tegels zijn namelijk vochtbestendig, hygienisch, duurzaam en krasbestendig. 

Afmeting houtlook vloertegels

Z9thZyVLKI

Keramische houtlook vloertegels zijn in uiteenlopende lengtes en breedtes verkrijgbaar. Om zoveel mogelijk het effect van een echte houten vloer te krijgen, is het aan te raden om lange tegels uit te kiezen. De houtlook tegels die daarom het meest gekozen worden hebben een lengte van 120 cm of 160 cm. U kunt de keuze voor een tegel ook af laten hangen van het legpatroon wat u kiest. Kortere tegels zijn bijvoorbeeld ideaal voor een visgraat legpatroon. De prijs van een houtlook tegels hangt ook af van de lengte. Een korte tegels is over het algemeen voordeliger dan een langere tegel. Dit komt omdat kortere tegels gemakkelijker te produceren zijn.

houtlook badkamer inspiratie 3

Bij lichte tegels valt vuil sneller op. 

Uiteenlopende prints en kleuren

Houtlook tegels zijn beschikbaar in uiteenlopende prints en kleuren. We hebben een groot assortiment aan tegels die van kleur en prints verschillen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een donkere of lichte vloer. Bij donkere tegels is het meestal moeilijker om vuil te zien. Dit zou een voordeel kunnen zijn. Bij lichte tegels valt vuil sneller op. Dit zou invloed kunnen hebben op de keuze van uw vloer. Daarnaast zijn er door de jaren heen allerlei prints ontwikkeld die sprekend lijken op echte hout planken. Welke print het beste past bij uw huis is deels afhankelijk van uw interieur en de wanden. U kunt bijvoorbeeld de Marazzi Treverk Home houtlook tegels combineren met witte wanden en houten meubels. De Vintage Wood tegels zouden bijvoorbeeld gecombineerd kunnen worden met een zwarte wand of met een stenen muur. 

houtlook badkamer inspiratie 4
houtlook woonkamer
keramische parketvloer houtlook cerados

Legpatroon

Het legpatroon van de tegels heeft ook invloed op de keuze van de juiste keramische houtlook tegels. U moet gaan kijken in wat voor ruimte de tegels gelegd gaan worden. Wilt u bijvoorbeeld de ruimte breder laten lijken? Dan kunt u beter gaan voor een diagonaal legpatroon. In een kleine ruimte kunt u het beste gaan voor een wat rustigere legpatroon. Dit geeft rust in de ruimte. Bij een grote ruimte kunt u kiezen uit elk legpatroon. Over het algemeen legt u een keramisch parket met licht mee. Zo kunt u de ruimte groter laten lijken.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Inspiratie nodig?

Heeft u meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze online productcatalogus waar u verschillende keramische houtlook tegels kunt vinden. Heeft u nog advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs bij onze showroom.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday