Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Overzicht voor twijfelaars: verschil keramische tegels en natuursteen

john

Wanneer u uw zinnen heeft gezet op een vloer van natuursteen, zijn er misschien toch wel zaken die deze keuze wat ingewikkelder maken. Is natuursteen namelijk wel een duurzame optie, of is het zo dat u na een paar jaar eigenlijk de vloer al moet vervangen? En hoe is het bestand tegen vuil? Aan de andere kant bestaat er ook keramiek met de look van natuursteen. Hoe weegt dit op tegen het ‘authentieke natuursteen’ en is een nagebootste look wel even mooi? In dit artikel gaan we in op het verschil tussen keramische tegels en natuursteen, en komt u er zeker achter welke optie het beste past bij uw ruimte.

Kwetsbaar versus weerbaar

Natuursteenvloeren zijn prachtig, maar het wordt over het algemeen niet echt aangeraden een vloer van natuursteen te leggen. Vooral met kinderen en huisdieren in huis, maar ook als u niet constant schoon wilt blijven maken. Van een echte marmeren vloer wordt gezegd dat deze zelfs maar hooguit een jaar mooi blijft. Omdat natuursteen namelijk poreus en kwetsbaar is voor zuren, vlekt het snel met bijvoorbeeld rode wijn of koffie en is er ook snel schade. Een belangrijk verschil tussen keramische tegels en natuursteen is dan dat keramiek een stuk gemakkelijker in onderhoud is. 

verschil keramische tegels en natuursteen_cerados

Keramische tegels zijn namelijk slijtvast, gemakkelijk schoon te maken en blijven lang mooi. Wat ze ook praktisch en erg handig maakt is dat keramiek warmte goed geleidt en dus perfect is voor het aanleggen van vloerverwarming. Zo kunt u een vloer met de look van natuursteen hebben, maar wel met warme voeten in de winter. En dat is zeker een plus in Nederland waar we meer koude dan warme maanden hebben. Al met al is keramiek dus de meest duurzame optie op veel verschillende vlakken.

verschil keramische tegels en natuursteen_cerados

Al met al is keramiek de meest duurzame optie op veel verschillende vlakken.

De beste look

Misschien twijfelt u ook omdat natuursteen naast deze onpraktische eigenschappen wel gewoon erg mooi en chique is. Is dit verschil tussen keramische tegels en natuursteen misschien een dealbreaker? Keramiek kan juist tegenwoordig de oorspronkelijke look ontzettend goed nabootsen, zelfs in textuur. Zo ziet het er niet alleen als echt natuursteen uit, het voelt ook nog eens precies hetzelfde. En eigenlijk zijn alle soorten en kleuren natuursteen ook vaak dus te kiezen als keramische tegels met de precieze look waar u naar zoekt. Denk bijvoorbeeld aan neutrale kleuren marmer voor een moderne ruimte, stoerder leisteen voor een industriële sfeer, of juist met glazuurlaag voor de glans. Het handige is dan dat keramiek niet de nadelen heeft, zoals marmer dat slecht tegen chemicaliën en zuren kan en leisteen dat snel lichte slijtage vertoond. Dan is er ook nog de keuze om te gaan voor geglazuurde tegels of ongeglazuurde tegels. Glazuur zorgt voor een prachtig glanzende vloer, voor een luxe en schoon effect in uw kamer. Maar ongeglazuurde tegels kunnen juist ook weer heel natuurlijk staan. Voor elke stijl die u graag wilt proberen zijn er dus verschillende combinaties en opties.

verschil keramische tegels en natuursteen_cerados

Een belangrijk verschil tussen keramische tegels en natuursteen is dan dat keramiek een stuk gemakkelijker in onderhoud is. 

verschil keramische tegels en natuursteen_cerados

Een vloer met natuursteenlook met glazuur zorgt voor een prachtig glanzende vloer, voor een luxe en schoon effect in uw kamer.

verschil keramische tegels en natuursteen_cerados

Zelfs een terrazzo vloer, normaal gemaakt met een heel specifiek proces, is prachtig met keramische tegels.

Keramische wandtegels

Er zijn ook natuurlijk keramische tegels die speciaal voor de wand gemaakt zijn, indien u graag een klassieke badkamer met overlopende natuursteen tegels wilt. Dit is ook nog eens een praktische optie bij het verschil tussen keramische tegels en natuursteen omdat keramiek ontzettend goed weerbaar is tegen vocht, waar natuursteen vaak erg kwetsbaar is. En vindt u deze mogelijkheden net een beetje te chique, dan is terrazzo ook een prachtige keuze. Deze stijl zorgt voor een speels effect en is naast de badkamer ook erg leuk in andere ruimtes zoals de woonkamer of keuken. Zelfs een terrazzo vloer, normaal gemaakt met een heel specifiek proces, is prachtig met keramische tegels.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday