Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe kies ik keramische tegels voor de badkamer?

john

De badkamer is de plek waar u de dag begint en afsluit. U maakt zich klaar voor uw werkdag, maar het is ook de ruimte waar u de dag afsluit. Het is daarom belangrijk dat u zich prettig en ontspannen voelt wanneer u zich in de badkamer bevindt. De uitstraling van de badkamer draagt hieraan bij. Het uiterlijk van uw badkamer is daarom belangrijk, maar vergeet niet dat badkamers speciale tegels nodig hebben die bestendig zijn tegen vocht en vloeistoffen. Keramische tegels zijn ideaal voor de badkamer aangezien ze makkelijk in onderhoud zijn en in verschillende looks verkrijgbaar zijn. Weet u niet hoe u keramische tegels kiest voor de badkamer? Neem dan gerust de tijd om deze blog te lezen.

Eigenschappen van de tegels

Doordat de badkamer erg vochtig kan zijn is het belangrijk dat er vloertegels aanwezig zijn met een hoge slipweerstand. De antislipwaarde wordt op de verpakking aangegeven als de R-waarde. Voor de badkamer is een R-waarde tussen de 9 en 13 geschikt. Het kan ook voorkomen dat de slipweerstand aangegeven wordt door gradaties. In dat geval zijn tegels met de aanduiding B of C geschikt voor uw badkamer. Daarnaast moet u ook kijken naar de PEI-waarde van de vloertegels. Deze waarde geeft aan hoe slijtagebestendig een tegel is. Voor de badkamer is een PEI-waarde van 3 of hoger voldoende om er met schoenen op te lopen zonder dat de vloertegel snel slijt.

zwarte keramische tegels marmerenlook_badkamer
houtlook badkamer inspiratie 4
Daarnaast moet u ook kijken naar de PEI-waarde van de vloertegels. Deze waarde geeft aan hoe slijtagebestendig een tegel is.

Kleur van de tegels

Heeft u een kleine badkamer en wilt u de badkamer toch iets groter laten lijken? Dan kan dat door lichte vloertegels te kiezen. Doordat donkere tegels het licht absorberen lijkt uw badkamer kleiner. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen draai te geven aan de inrichting van uw badkamer. Denkt u maar eens aan een vrolijke muur met tegels van verschillende kleuren of een mooie mozaïek wand.

woodlook badkamer
betonnen badkamer_2
spa look badkamer 3

Tegelformaat

Niet alleen de kleur, maar ook het formaat van de tegel is een aandachtspunt. De mogelijkheden zijn groot, van kleine keramische tegeltjes tot aan XXL tegels. Welk tegelformaat u kiest ligt ten eerste aan uw smaak. Vindt u bijvoorbeeld kleine tegeltjes mooier dan grote tegels, dan zou dat een reden kunnen zijn om voor de kleine tegeltjes te gaan. Echter kunt u het tegelformaat ook baseren op de grootte van de badkamer. Bij kleine badkamers is het mooi om kleine tegels te kiezen. Deze geven namelijk meer accent. Bij grote badkamers is het juist mooier om grote tegels te kiezen. Zo benadrukt u de oppervlakte van de badkamer. Het is overigens ook mooi om bij grote badkamers de voegen te laten zien, en bij kleine badkamers te gaan voor een strakke vloer.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of heeft u meer advies nodig? Wij helpen u graag verder met het kiezen van uw keramische badkamer tegels. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?