Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

5 kleuren mozaïek tegels voor in de badkamer

john

U wilt uw badkamer een make-over geven en overweegt mozaïek tegels in de badkamer. Leuk idee! Deze tegels kunnen uw badkamer een luxueuze uitstraling geven en uw interieur verrijken. Deze oude kunstvorm is nu toegankelijk als een volledig naar uw hand te zetten, moderne tegelsoort. Of u nu gaat voor een mozaïek wand in de douche, een tussenmuur of een decoratieve rand om een muur op te breken, een zone te maken, neutraal of kleurrijke tegels: een badkamer met mozaïek kan een spectaculaire beleving zijn voor het oog. In dit artikel vindt u tips en voorbeelden voor een badkamer met mozaïek.

Mozaiek stenen badkamer

Of u nu een beetje extra kleur wilt in uw badkamer, of uw hele badkamer wilt vernieuwen: met mozaiek stenen in uw badkamer kunt u echt impact maken op de look-en-feel van de ruimte. Leg bijvoorbeeld het accent op uw badkamermeubel of de douchecabine. Combineer de tegels met een andere soort voor een unieke dynamiek. Met mozaïektegeltjes in uw badkamer creëert u gemakkelijk een Oosters tintje, maar u kunt hier ook een modern, vintage of natuurlijke stijl mee uitdragen. Kortom: u kunt uw badkamer een geheel eigen persoonlijkheid geven. In dit artikel zoomen we in op wat mozaiek tegeltjes in verschillende kleuren met uw badkamer doen.

legpatroon keramisch parket_cerados

Mozaïek badkamer tegels blauw

De badkamer is vaak een ruimte waar niet de aandacht aan wordt besteed die de ruimte verdient. Er valt namelijk zoveel meer sfeer en rustgevendheid uit te halen dan meestal gebeurt. Dit kan onder andere door het kiezen van de juiste stijl, het juiste interieur, de kleuren en tegels. Met blauwe mozaïek tegels in uw badkamer geeft u uw badkamer een koele, frisse teint. Blauw past uitermate goed bij een hedendaagse badkamer. De tegels hoeven niet fel te zijn, maar kunnen ook een meer subtiele blauwe kleur hebben om de ruimte op te lichten. Een lichtblauwe kleur mozaïek tegel kan in combinatie met luchtig wit en beige echt een strandsfeer creëren. Donkerblauw geeft uw badkamer daarentegen een intieme sfeer en benadrukt echt de wand of vloer waar u ze plaatst.

keramische mozaïek tegels_cerados

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod

Mozaïek tegels badkamer in goud

Ja, u leest het goed: goud in uw badkamer. Grote vlakken met kleur kunnen overweldigend zijn, zeker in een kleine badkamer. Daarom zijn neutrale kleuren perfect om een kalme sfeer te creëren. Maar met een fraai mozaïek randje kunt de look van uw badkamer op zijn kop zetten! Een bijzonder accent kleurtje complementeert de rustige tonen in de ruimte. Wanneer u bijvoorbeeld ramen heeft in uw badkamer kunt met tegels het felle licht van de ramen gebruiken in de sfeer die u in de ruimte neer wilt zetten. Tegels kunnen ervoor zorgen dat uw ramen er tevens extra fraai uitspringen. Ga bijvoorbeeld voor lichte of zelfs witte tegels rond uw ramen, die het licht extra weerkaatsen. Vervolgens accentueert u specifieke elementen in uw badkamer met een lichte gouden touch voor een extra rijkelijk effect. Wat denkt u van witte mozaiek tegeltjes met een aantal goudkleurige tegels ertussen? Of een gouden randje rond uw spiegel? Een dergelijke gouden touch brengt uw badkamer echt tot leven en u hoeft daarvoor niet eens uw gehele badkamer te renoveren.

keramische mozaïek tegels_cerados
keramische portugese tegels badkamer_cerados
Moziek_inspiratie 2

Mozaïek badkamer tegels grijs

Wie houdt er niet van grijs? Grijs is op zoveel manier en in zoveel interieurstijlen toepasbaar. Bij mozaiek in de badkamer zijn tegels in grijs in te zetten om verschillende lagen en schaduw lagen te creëren. Verschillende zachte kleurtonen werken goed samen en mengen deze grijze mozaiektegels feilloos met elkaar. Combineer dit met zilverkleurige kranen, handdoekenrekken en spiegellijst en u kunt hiermee een vintage badkamerstijl creëren. Grijze mozaïek in combinatie met een delicaat contrast van witte tegels zorgt voor een moderne en stijlvolle badkamer.

Mozaïek badkamer tegels groen

Met een groene mozaïek wand springt uw badkamer eruit en fleurt u uw badkamer op tot een noemenswaardige ruimte. Groen geeft uw badkamer karakter en een natuurlijk element. Het is een verfrissende kleur en heeft tegelijkertijd een rustgevend effect. Groene mozaïektegels in uw badkamer voelen spa-achtig aan. Dit is ideaal om uw op een ontspannen manier klaar te maken voor de dag of nacht. Een donker- of fel groene kleur is tevens uitdagend en deze splash aan kleur geeft uw badkamer net dat beetje extra.

Mozaïek badkamer tegels wit

Witte mozaiek tegels in de badkamer associëren we met schoonheid, hygiëne en luxe: ideaal voor elke stijl. Heeft u wel eens gedacht aan mozaïek vloertegels in de badkamer? U kunt ze leggen in verschillende patronen en hiermee een kalmerend of juist speels effect creëren. Als u een kleine badkamer heeft kunt u met witte mozaiek tegels op de wand zorgen voor een focus in de ruimte. Vervolgens kunt u spelen met licht en accenten in de rest van de ruimte.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Badkamer inspiratie mozaiek

Hopelijk gaf dit artikel u inspiratie voor een badkamer met mozaïek. Bekijk de optie om mozaïek in uw badkamer te gebruiken serieus, want deze leuke tegeltjes hebben veel potentie. Mozaïek voegt kleur toe, geeft focus, kan de ruimte opdelen en een leuke sfeer geven. U kunt uw fantasie de vrije loop laten en de tegeltjes mixen met andere kleuren om een gewild effect te krijgen. U heeft de mogelijkheid door u gekozen patronen te laten leggen. Zo creëert u een unieke look in de badkamer die echt bij u past. Bekijk ons assortiment keramische mozaïek tegeltjes!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday