Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische patroontegels in de keuken voor een speelse sfeer

john

Bent u vloeren of muren aan het kiezen voor uw keuken, maar ziet u alleen maar hetzelfde type keuken interieur voorbij komen? Patroontegels zijn een geweldige keuze om uw keuken een speelse sfeer en unieke touch te geven. En omdat er zoveel verschillende soorten, kleuren en maten zijn, past er ook iets precies bij wat u wilt creëren. Met patroontegels kiest u ook nog eens voor een ontzettend rijke cultuur en geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan de kunstzinnige Portugese tegels, of bijzondere geometrische patronen volgens de Bauhaus-stijl. En om het allemaal ook nog praktisch te maken met makkelijk onderhoud kiest u voor keramische patroontegels in de keuken. Of u nu een vakantiegevoel of een moderne look zoekt, voor ieder is er wel wat wils!

De rijkdom van patroontegels

Patroontegels zijn al eeuwenlang een populaire keuze. Maar dat maakt ze zeker niet ouderwets, integendeel. Het laat juist zien dat het nog altijd een gewilde stijl is, en dat patroontegels nooit uit de mode gaan. En de diverse stijlen, elk met andere culturele invloeden, zorgen ervoor dat je nooit uitgekeken bent. Portugese tegels kwamen bijvoorbeeld via de Islamitische kunst rond de 8e eeuw in Spanje terecht. De Portugese koning was bij een bezoek aan Spanje zo onder de indruk van de tegels dat hij ze introduceerde in Portugal, waar ze al snel gebruikt werden voor paleizen, kerken en huizen. 

soorten keramische tegels_cerados

Denk bijvoorbeeld ook aan het prachtige mozaïek dat u in oude Griekse tempels kunt ontdekken. Of de Franse schaakbord ruit in zwart-wit waar Marie-Antoinette nog over wandelde met haar hofdames in het kasteel van Versailles. En vergeet niet onze eigen Delfts blauwe tegeltjes, zelf ook geïnspireerd door Chinees porselein dat rond de 16e eeuw geïmporteerd werd. Patroontegels kunnen erg exclusief worden, maar u kunt ook kiezen voor keramische patroontegels in de keuken voor hetzelfde effect.

soorten keramische tegels_cerados

Patroontegels zijn al eeuwenlang een populaire keuze. Ze zijn nog altijd een gewilde stijl, en gaan nooit uit de mode.

Waarom keramische patroontegels in de keuken?

Patroontegels zijn een ontzettend unieke en esthetische keuze voor de keuken. Wat wel enigszins onhandig is, is dat authentieke patroontegels vaak niet erg onderhoudsvriendelijk zijn. Om hetzelfde effect te krijgen als authentieke patroontegels is het daarom een verstandige keuze om keramische patroontegels in de keuken te leggen. Keramische tegels zijn slijtvast, gemakkelijk in onderhoud en schoonmaken, en bestand tegen water en vuil. En ze zijn zo gemaakt dat ze niet van ‘echt’ te onderscheiden zijn. Nog een luxe plus: vloerverwarming werkt erg goed met elke soort keramische tegel. Met deze eigenschappen zijn keramische tegels ook nog eens de meest duurzame optie. Het beste is nog wel dat u keramische tegels kan kiezen in alle formaten, kleuren en patronen. Zo kiest u precies de tegels die bij uw smaak passen voor uw ideale keuken.

keramische tegels keukenvloer_ceradoskeramische tegels keukenvloer_cerados

Maak een kleurrijke, kunstzinnige keuken voor een permanent vakantiegevoel.

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados

Patroontegels zijn zo divers dat u er alle kanten mee op kan, bijvoorbeeld een Mediterrane stijl met Portugese tegels. 

barsten in keramische tegels_cerados

Patroontegels kunnen erg exclusief worden, maar u kunt ook kiezen voor keramische patroontegels in de keuken voor hetzelfde effect.

Welke interieurstijlen passen daarbij?

Patroontegels zijn zo divers dat u er alle kanten mee op kan. Neem bijvoorbeeld een authentieke Mediterrane stijl met Portugese tegels. Hiermee maakt u een kleurrijke, kunstzinnige keuken voor een permanent vakantiegevoel. U kunt ook denken aan blauwe patroontegels voor een “huisje aan zee” gevoel, met een bleek ochtendzonnetje en een briesje waant u zich zo aan de Franse stranden. Er zijn ook neutralere patroontegels die perfect zijn voor een moderne keuken, kies bijvoorbeeld een grijs grafisch patroon om de vloer of muur net iets interessanter te maken. Voor een retro of vintage stijl zijn ook geweldige keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk en karaktervol 70s stijl patroon, zeker niet te heftig in combinatie met matte kleuren en materialen. U kunt het zo speels maken als u wilt, maar ook kiezen voor een eyecatcher in een rustig geheel. Keramische patroontegels in de keuken zijn dus altijd een prachtige keuze. Welk patroon kiest u voor uw keuken?

keramisch-marmer-valencia-3

Uitgelicht: Marmerlook Tegel 60×120 Zwart Valencia

De mooiste marmerlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday