Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Glanzende ruimtes met geglazuurde keramische tegels

john

Weet u niet of u tegels met of zonder glazuur wilt voor uw interieur? In dit artikel gaan we in op de stijl die hoort bij geglazuurde keramische tegels. Een vloer met deze tegels wordt prachtig glanzend. De afwerking zorgt ervoor dat de vloer gladder wordt en een schone look heeft. Het past ook ontzettend goed bij moderne en klassieke interieurstijlen. Maar u kunt ook juist voor contrast kiezen met een glanzende vloer in een robuuste ruimte met veel natuurlijke materialen.

Wat zijn geglazuurde keramische tegels?

Bij het kiezen van keramische tegels is er de vraag of u voor geglazuurd of ongeglazuurd gaat. Dat ligt voornamelijk aan de look en stijl die u graag wilt voor uw ruimte, en daarnaast zijn er wat praktische verschillen. Geglazuurde keramische tegels glanzen en zijn ook iets gladder dan ongeglazuurde. Daarbij is dit glazuur een extra beschermlaag voor de tegel tegen vuil, vet en vocht. Ook helpt het tegen slijtage. Geglazuurde tegels zijn dus makkelijker te onderhouden en schoon te maken, en ook nog het meest duurzaam. Als de stijl van geglazuurde tegels past bij het interieur dat u voor ogen heeft, zijn de praktische voordelen dus een fijne plus. Let wel op bij het reinigen van uw vloer: er zijn verschillende vloerreinigers voor geglazuurde en ongeglazuurde tegels.

caesar-anima-marmerlook-tegel-2-7.jpg
keramische tegels vloerverwarming_cerados

Met geglazuurde keramische tegels creëert u glanzende ruimtes.

Glanzende ruimtes

Met geglazuurde keramische tegels creëert u glanzende ruimtes. De tegels zien er afgewerkt uit, en houden hun schone en nieuwe uitstraling. Keramische tegels met marmerlook worden extra luxe met dit laagje glazuur en zijn prachtig in een klassiek interieur. Marmer is natuurlijk niet alleen traditioneel, maar heeft bewezen tijdloos te zijn. Ook in een minimalistisch modern interieur kan de schone look van een gladde, glanzende vloer ontzettend goed passen. Wilt u eens een zwarte vloer proberen? Door het glazuur weerkaatst de vloer (zon)licht waardoor zelfs een zwarte vloer licht en helder kan ogen. Hierdoor is een geglazuurde vloer ook een geweldige keuze voor kleine of donkere ruimtes, de glans geeft optisch meer ruimte en maakt de kamer lichter. Bij elke natuursteenlook vloer is glazuur een mooie afwerking voor een gladde neutrale vloer, met een speciale touch. Om het effect van een stralende, blinkende vloer nog sterker te krijgen zou u een geheel witte vloer van geglazuurde keramische tegels kunnen nemen met bijpassende witte muren. Dit is een prachtige basis voor een eclectische smaak in meubels met felle en vrolijke kleuren. Op het neutrale wit komen bijzondere objecten nog beter naar voren.

geglazuurde keramische tegels_cerados

Geglazuurde keramische tegels met houtlook passen prachtig bij een moderne versie van een landelijke interieurstijl. 

verschil keramische tegels en natuursteen_cerados

Keramische tegels met marmerlook worden extra luxe met dit laagje glazuur en zijn prachtig in een klassiek interieur. 

geglazuurde keramische tegels_cerados

Glazuur is een extra beschermlaag voor de tegel tegen vuil, vet en vocht. Ook helpt het tegen slijtage.

Contrast

Misschien wilt u wel graag geglazuurde tegels, omdat u dit mooier vindt en praktischer, maar bent u qua stijl meer van de onafgewerkte, robuuste interieurs. Bij een industrieel interieur wordt bijvoorbeeld vaker mat beton gebruikt voor de vloer of andere materialen die er ruw uitzien, zoals hout. Toch kunnen glanzende tegels ook prachtig zijn in een robuust interieur. Het contrast met de meubels en natuurlijke materialen zorgt voor een wat moderner effect in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan geglazuurde tegels met natuursteenlook, voor een chique randje in combinatie met de rustieke meubels en accessoires, in materialen als glas, ijzer, wol. Zo haalt u deze ouderwetse stijl zo terug naar de moderne tijd. Maar u kan ook kiezen voor geglazuurde keramische tegels met houtlook. Dit past prachtig bij een moderne versie van een landelijke interieurstijl. 

barsten in keramische tegels_cerados

Uitgelicht: Marmerlook Tegel 60×120 Wit Glans CeraMarble Pat

Een mooie, rustige marmerlook tegel die prachtig met glazuur is. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday