Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe legt u keramische tegels met houtlook in uw woonkamer?

john

Indien u heeft besloten een houten vloer te leggen zijn er nog tal van vragen te beantwoorden alvorens het leggen. Kiest u namelijk voor echt hout of gaat u voor keramische tegels met houtlook? Wat voor formaat tegels kiest u en welke kleur? Dan is het de vraag in welk patroon u uw vloer wilt leggen. Kiest u om zelf de vloer te leggen na de aankoop van het materiaal of huurt u tegelzetters in? En aan wat voor kosten moet u denken? In dit artikel gaan we in op de zaken die komen kijken bij het leggen van keramische houtlook tegels in uw woonkamer.

Keuze voor keramische houtlook tegels

Hoe maakt u de keuze voor de juiste houten vloer? Ten eerste is er de keuze voor echt hout of keramische tegels. Er zijn namelijk verschillende voordelen en nadelen die meespelen bij deze keuze. Uw levensstijl telt hier zeker ook mee: heeft u huisdieren of kinderen, en hoeveel tijd wilt u besteden aan het schoonmaken van de vloer? Echt hout is authentiek, maar kan slecht tegen vocht en is niet onderhoudsvriendelijk. Het kan daarom duur worden het hout te repareren of te vervangen. 

keramische houtlook tegels_cerados

Een andere optie is om keramische tegels met houtlook te kiezen: deze zijn steeds meer niet van het echte te onderscheiden. Het voelt zelfs aan als echt hout. Ook is keramiek makkelijk schoon te maken en te onderhouden, en blijft het lang mooi omdat het slijtvast is. Keramische tegels zijn ook een erg goede combinatie met vloerverwarming omdat ze warmte goed geleiden. Dat is goed voor het milieu en ook lekker warm onder de voeten. Zeker fijn om dan toch gezellig in de woonkamer te zijn met de koude wintermaanden.

keramische houtlook tegels_cerados

Met keramische tegels met houtlook kunt u alle kanten op: gaat u voor rustiek,
chique of minimalistisch?

Stijl en patroon

Met keramische tegels met houtlook kunt u alle kanten op: gaat u voor rustiek, chique of minimalistisch? Een houten vloer past bij veel verschillende interieurstijlen en er is voor iedere smaak wel een look te vinden. Er is voldoende keuze in kleur, formaat van de hout tegels en het patroon waarin u de tegels wilt leggen. Denk bijvoorbeeld aan een kalmerende en frisse houten vloer met een lichte kleur hout voor een Scandinavisch interieur. Witte muren en natuurlijke materialen erbij en u heeft een woonkamer die straalt in zijn eenvoud. Aan de andere kant kunt u juist kiezen voor donkerder, rustiek hout voor een stoer industrieel interieur. Dat geeft een warme touch in een woonkamer met meubels van ruwe materialen, zoals een stalen stellingkast of een lederen bank. Qua patronen is er ook volop keuze. Neemt u bijvoorbeeld een chique visgraat patroon voor uw vloer, vroeger vooral gezien in prachtige oude Herenhuizen en musea? Of misschien wilt u liever een groter formaat tegels om een optische grotere ruimte te creëren. Verschillende looks geven een verschillende basis voor de stijl die u kiest. Dat maakt ook uit voor welke sfeer de ruimte zal hebben.

keramische houtlook tegels_cerados

Een andere optie is om keramische tegels met houtlook te kiezen: deze zijn steeds meer niet van het echte te onderscheiden. Het voelt zelfs aan als echt hout.

Kwaliteitsverschil keramische tegels_cerados

Qua patronen is er volop keuze met keramische tegels met houtlook. Denk bijvoorbeeld een chique visgraat patroon voor de vloer.

keramische houtlook tegels_cerados

Een houten vloer past ook erg goed bij een Scandinavisch interieur. Witte muren en natuurlijke materialen erbij zorgen voor een kalme woonkamer.

Het leggen van een houtlook vloer

Wanneer u heeft gekozen zijn er verschillende praktische zaken om onder de loep te nemen. Er zijn bijvoorbeeld een aantal zaken die opgelost moeten worden voor de vloer kan worden gelegd: de ondergrond moet egaal genoeg zijn en indien er nog oude tegels liggen moeten deze verwijderd worden. En, schakelt u tegelzetters in voor de voorbereiding en het leggen van de vloer of gaat u zelf aan de slag? De prijs van de tegels verschilt ook naar de hoeveelheid oppervlakte die moet worden belegd: meer oppervlakte betekent meer tegels. Ook wordt de prijs van de keramische tegels met houtlook beïnvloed door het formaat en de look die u kiest voor de tegels. Hiernaast zijn er ook verschillende andere kosten die bij het werk komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan aanvullende materialen zoals kit, voegmiddel en cement. Ook zijn er voorrijkosten en arbeidsuren te betalen indien u het legwerk uitbesteed. Indien u eraan zit te denken tegels bij Cerados te bestellen, maken wij geheel vrijblijvend een prijsopgave die u kunt meenemen in uw kostenplaatje.

keramische houtlook tegels_cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 30×120 Licht Eiken Cerawood

Kies keramische tegels met houtlook voor een duurzame houten vloer met een authentiek gevoel. In verschillende formaten te krijgen, ook mooi voor een visgraat vloer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday