Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische natuursteen tegels voor een vintage stijl

john

Met een vintage stijl kunt u uw woonkamer pas echt uniek maken. Bijvoorbeeld door online die ene speciale bank te vinden, of marktjes af te struinen voor die authentieke, one of a kind, houten kast. Een mooie basis die bij een vintage interieur past is een vloer van keramische natuursteen tegels. Dat geeft een heel andere sfeer mee dan hout en kan het geheel een chique randje geven.

Keramische natuursteen tegels

Zoekt u een natuurlijke look voor uw woonkamer die wat meer uniek is dan de normale hout- of betonvloer? Een vloer met natuursteen look kan weer een hele andere sfeer geven aan de ruimte en werkt goed bij uiteenlopende interieurstijlen. Onder natuursteen vallen verschillende soorten steen zoals leisteen, graniet, kalksteen en marmer. Elk heeft net een ander karakter. Marmer bijvoorbeeld geeft een uitermate luxe gevoel. We associëren het met magistrale gebouwen als het Colosseum in Rome, plekken als het Grand Central in New York, het adembenemende Taj Mahal, bankgebouwen en hotels. 

vloerreiniger keramische tegels_cerados

Maar marmer kan ook gewoon bij u thuis, het is zelfs in 2021 nog steeds een hele grote trend. Omdat natuursteen als vloer soms moeilijk te onderhouden valt, het is namelijk breekbaar en kan niet goed tegen verkeerde schoonmaakmiddelen, is het handig te kijken naar keramiek. Keramische natuursteen tegels hebben dezelfde uitstraling als echt natuursteen, maar zijn een stuk duurzamer en gemakkelijk in onderhoud. Er zijn dan ook veel verschillende kleuren en formaten te kiezen, precies naar uw smaak.

vloerreiniger keramische tegels_cerados

Onder natuursteen vallen verschillende soorten steen. Elk heeft net een ander karakter.

Wat is een vintage interieur?

U vraagt zich misschien af over welke jaren we spreken bij de term vintage of retro. Hoe oud moet een design zijn om vintage te worden genoemd? Over het algemeen beslaat vintage ruwweg de jaren ‘20 tot de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Er zijn ook verschillende kenmerken die helemaal horen bij een vintage interieur. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een paar statement meubels te plaatsen in uw woonkamer, denk aan een prachtige grote staande lamp of een oudroze suède bank. Er zijn ondertussen ook speciaalzaken die in vintage meubels handelen, maar bij de kringloop kunt u ook bijzondere meubels vinden. 

Kleuren die bij vintage horen geven ook al veel sfeer, denk aan veel wit en bruintinten met accentkleuren als groen, okergeel, petrol blauw en donkergrijs. U kunt ook behang met een retro motief gebruiken bij een enkele muur, dat valt op en is een echte blikvanger. Reproducties of illustraties aan de muur zijn ook een leuke toevoeging. Of beroemde oude foto’s zoals ‘Lunch atop a skyscraper’, waarin er op enorme hoogte een rijtje bouwvakkers nonchalant op een steunbalk zitten te lunchen. Voor de vloer van een vintage interieur zijn keramische natuursteen tegels een passende keuze: vooral een warme beige kleur past heel goed bij de donkere houtsoorten die bij veel design meubels te vinden zijn.

vloerreiniger keramische tegels_cerados

U kunt vintage matchen met moderne, klassieke en zelfs Scandinavische interieurs. De sleutel hierbij is om de balans te vinden.

vloerreiniger keramische tegels_cerados

Natuurlijk zijn een hoop kenmerken die bij een industrieel interieur horen ook echt vintage, bijvoorbeeld oude fabriekslampen of een apothekerskast. 

keramisch marmer_cerados

Over het algemeen beslaat vintage ruwweg de jaren ‘20 tot de jaren ‘70 van de vorige eeuw.

Mix & match

Vintage stijl kan in veel verschillende andere stijlen worden toegepast en gecombineerd, met een hedendaagse twist. Zo kunt u bijvoorbeeld vintage matchen met moderne, klassieke en zelfs Scandinavische interieurs. De sleutel hierbij is om de balans te vinden: plaats bijvoorbeeld een fauteuil met strakke lijnen van Zweeds designmerk Hay naast een vintage salontafel van doorzichtig plastic. Of een prachtige klassieke Chesterfield bank naast een houten kast van de kringloop. Natuurlijk zijn een hoop kenmerken die bij een industrieel interieur horen ook echt vintage, bijvoorbeeld oude fabriekslampen of een apothekerskast. Zelfs binnen vintage zijn er ook verschillende stijlen. Bijvoorbeeld de Mid-Century modern-stijl, met de focus op ambacht en originaliteit, ook te zien in de serie Mad Men. Dan is er ook Hollywood Regency, gebaseerd op extravagante interieurs van beroemde filmsterren, met veel elegant marmer waarbij een vloer van keramische natuursteen tegels perfect past.

vloertegel-florence-wit

Uitgelicht: Natuursteen look Tegel 60×120 Wit Florence

Keramische tegels met een unieke mix van verschillende soorten natuursteen. De charme van harsteen, marmer en beton komen samen in deze vloertegels.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday