Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Marmerlook keramische tegels, luxe en modern

john

Marmer kwam enige tijd geleden al op als grote trend, en is zeker een blijvertje. En niet meer traditioneel alleen in de keuken of badkamer, ook in de woonkamer geeft marmer een tijdloze, moderne look aan uw interieur. Omdat het bij veel verschillende stijlen past is het ook nog een neutrale basis voor elke smaak. Bij het kiezen van marmer voor uw vloer zijn er wel bepaalde bedenkingen te maken. Want is het wel makkelijk in onderhoud en is de prijs nog te doen? Kan de vloer ertegen als u per ongeluk een glas rode wijn laat vallen? En hoe zit het met een duurzaam alternatief als marmerlook keramische tegels? In dit artikel leest u meer over hoe u marmer kunt toepassen in uw interieur.

Een tijdloze look met marmer

Bij marmer denkt u misschien eerst aan chique publieke gebouwen. Associaties met Griekse tempels, musea of plekken als bankgebouwen of hotels komen snel op. Marmer geeft altijd een luxe gevoel aan de ruimte, maar dit is ook heel goed toe te passen in uw eigen woonkamer. Met bijbehorende comfort, zeker in combinatie met een zachte meubels als een zitbank met bekleding van wol en warm licht. Marmer is dus niet alleen iets van vroeger, maar zeker ook zeker passend in een modern huis met een upgrade, zoals met marmerlook keramische tegels. 

Z9thZyVLKI

De tijdloze look van marmer is een die altijd mooi zal staan, hoe u uw woonkamer verder ook inricht. Marmer komt ook in verschillende kleuren, elk met een andere sfeer. Denk aan een lichtgroene Italiaanse badkamer met accenten van goud. Of blauw marmer om een rustgevende sfeer te geven aan de keuken. Grijs marmer in de woonkamer als basis voor vrolijke meubels.

Een prachtige houtlook tegel geïnspireerd door natuurlijk eiken. Deze keramische houtlook tegels zijn te gebruiken in elke ruimte._cerados

Marmer is zeker niet alleen iets van vroeger, en past ook goed in een modern huis.

Interieurstijlen

Marmer komt voor bij veel verschillende interieurtrends, zeker ook een die bij u past. Natuursteen, waaronder marmer, is ook nog een grote trend in 2021. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke stijl, met een focus op zwart en wit voor een rustige, minimalistische inrichting. Wit marmer geeft dan een hele frisse look. Aan de andere kant kan het zeker ook modern, bijvoorbeeld als alternatief voor beton in een industrieel, strak interieur. Het gebruik van natuurlijke, ruwe materialen als hout en staal zorgt voor een stoer uiterlijk. U kunt ook een vintage tintje geven aan uw interieur door materialen als bruin leer of koper te gebruiken. Denk aan een comfortabele leren bank en ouderwetse stalen lampen die nu weer helemaal in zijn. Marmer past ook erg goed in de natuurtrend als natuurlijk materiaal: kies dan voor veel planten en groen. Als u echt modern wilt blijven kunt u ook denken aan marmerlook keramische tegels om dezelfde sfeer te houden.

keramische tegels marmerlook_cerados

Marmer past goed bij een klassieke stijl voor een rustige, minimalistische inrichting.

keramische tegels vloerverwarming_cerados

Associaties met Griekse tempels, musea of plekken als bankgebouwen of hotels komen snel op met marmer.

keramische tegels marmerlook_cerados

Marmer blijft eigenlijk maar een jaar mooi. Een duurzaam alternatief is marmerlook keramische tegels.

Marmerlook keramische tegels of echt marmer?

Misschien heeft u nu bedacht dat marmer de perfecte look is voor uw vloeren, maar dan is het nog de vraag of echt marmer de juiste keuze is. Een duurzaam alternatief met dezelfde uitstraling zijn marmerlook keramische tegels. Een vloer van keramiek heeft verschillende voordelen ten opzichte van echt marmer zonder in te leveren op de look. Echt marmer brengt namelijk ook veel nadelen met zich mee. Het is duurder, kan zonder afwerking erg poreus zijn en kan slecht tegen zuren. De vloer kan erg vuil worden, zeker met stoffen die erg afgeven als koffie of rode wijn. En wellicht praktisch gezien het belangrijkste, een marmeren vloer vraagt erg veel onderhoud. Er wordt zelfs gezegd dat echt marmer eigenlijk maar hooguit een jaar mooi blijft. Het wordt dan ook vaak afgeraden om echt marmer te gebruiken. Keramische tegels met marmerlook daarentegen gaan ontzettend lang mee, zijn slijt- en krasvast en zijn bijna niet te onderscheiden van echt marmer. Keramiek is ook makkelijk schoon te maken, zeker een uitkomst als u kinderen heeft die lekker willen spelen.

keramisch-marmer-valencia-3

Uitgelicht: Marmerlook Tegel 60×120 Zwart Valencia

Breng de luxe van marmer in je eigen woonkamer met deze prachtige marmerlook tegel. Veelzijdig in kleuren en maten.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday