Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische vloertegels met natuursteen look, een tijdloze en klassieke look

john

Een vloer uitkiezen voor de woonkamer is zo makkelijk nog niet. Gaat u voor een houten vloer met een warme uitstraling, of bent u van plan een industriële stijl aan te houden met donkere betontegels? Ontzettend mooi, maar toch ook wel heel populair en niet erg uniek. Weer eens wat anders in uw woonkamer is een vloer van natuursteen. Dit is een prachtig alternatief dat een luxe gevoel geeft aan elke ruimte, maar toch ook juist heel natuurlijk oogt. Wat voor combinaties werken goed met deze vloer en is het wel handig met schoonmaken? Een aantal tips bij het kiezen van een keramische vloertegels met natuursteen look.

De rijkdom van natuursteen

Als u een natuurlijke look voor uw kamer zoekt maar liever niet een moeilijk te onderhouden houten vloer wilt hebben is een vloer van natuursteen een geweldige optie. Natuursteen is een verzamelnaam voor verschillende soorten steen zoals leisteen, graniet, kalksteen en marmer. Die hebben elk een net wat ander karakter. Marmer geeft bijvoorbeeld een uitermate luxe gevoel aan een ruimte en is lekker glad en koel aan de voeten. Dit gesteente werd in de Romeinse oudheid al gebruikt zoals in het overweldigende Colosseum en we zien het vooral terug in exclusieve plekken zoals banken en hotels. Denk ook aan het majestueuze Grand Central in New York met diens enorme marmeren vloer. 

vloerreiniger keramische tegels_cerados

Natuursteen geeft over het algemeen een luxe uitstraling aan de vloer en is nog steeds een grote trend in 2021. Natuursteen tegels geven ook een geheel authentiek gevoel omdat elke tegel uniek is. Toch is steen niet altijd handig om op de vloer te hebben, het materiaal is poreus en breekbaar. Ook moet u opletten met schoonmaken; sommige chemische middelen vlekken geven blijvende schade.

Z-1

Natuursteen geeft een luxe uitstraling aan de vloer en is nog steeds een grote trend in 2021.

Keramische vloertegels met natuursteen look

Natuursteen is ontzettend charmant en erg gewild maar dit soort vloeren zijn vaak duur en slecht onderhoudbaar. Moet er dan op esthetiek worden ingeleverd omdat we toch wel een beetje willen leven in huis? En niet te veel stress willen hebben over eventueel gemorste koffie of een verkeerd gekocht schoonmaakmiddel dat de vloer beschadigt? En is het eigenlijk wel verantwoordelijk om natuursteen zo uit de natuur te halen? Een alternatief dat deze nadelen niet heeft, maar wel dezelfde look behoudt is er zeker. Er bestaan namelijk ook keramische natuursteen tegels: keramische vloertegels met natuursteen look. Natuursteen kan onderhand ontzettend goed nagemaakt worden in deze tegels en keramiek heeft allerlei handige eigenschappen waardoor het gebruik ervan een grote opluchting is ten overstaan van echt natuursteen. Het is namelijk slijtvast, makkelijk schoon te maken en duurzaam.

keramische tegel leisteen look_cerados

Keramische vloertegels met natuursteen look zijn te combineren met onder andere een zachte bank

Keramische natuursteen tegels_cerados

Natuursteen geeft een luxe gevoel aan de ruimte

vloerreiniger keramische tegels_cerados

Keramische vloertegels met natuursteen look lijken veel op echt natuursteen maar zonder de nadelen

Combineren

Als u kiest voor keramische vloertegels met natuursteen look is het de volgende stap om te kijken hoe u zo’n vloer kunt combineren met meubels en accessoires. Een natuursteenvloer zorgt voor een luxe look, maar we willen ons in de woonkamer niet voelen alsof we in een museum zijn. Het koele van keramische vloertegels met marmerlook op de vloer kan bijvoorbeeld juist erg goed gecombineerd worden met zachtere materialen die comfort uitstralen. Een fijne bank met een stoffering van wol maakt de ruimte al een stuk knusser. Denk ook aan pastel- of neutrale kleuren die de sfeer verzachten. Een retro look werkt juist ook mooi met een duurzaam en tijdloos materiaal als natuursteen. Een meubel als een ronde tafel uit de jaren 60 geeft dan een speels effect. Ook past een vloer met de look van natuursteen goed bij de trend van groen wonen. De natuur in huis halen zorgt voor een ontspannen sfeer in huis die stressverlichtend is. Groentinten passen hier prachtig bij, bijvoorbeeld op de muur. Een aantal planten op verschillende plekken maakt het helemaal af.

natuursteen-look-tegel-florence-2_cerados

Uitgelicht: Natuursteen look Tegel 60×60 Wit Florence

Keramische tegels met een unieke mix van verschillende soorten natuursteen. Uitermate geschikt voor een vernieuwende look in de woonkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday