Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Alle tegels

john

Door het enorme aanbod van keramische tegels tegenwoordig kan het lastig zijn om een keuze te maken. Hieronder zullen we de verschillende soorten tegels toelichten.

Verschillende tegels

Het betreft hier allemaal keramische tegels met de bekende voordelen:

  • slijtvast
  • kleurvast
  • onderhoudsarm
  • duurzaam
  • Te combineren met vloerverwarming

Vloertegels

Vloertegels zijn er in erg veel verschillende soorten, maten, kleuren en afwerkingen en zijn uiteraard geschikt voor de vloer. Bijna alle keramische vloertegels kunnen ook als wandtegels worden gebruikt. Belangrijk bij vloertegels is afhankelijk van de ruimte waarin ze gebruikt worden: de slijtvastheid en de antislipwaarde.

keope-sunrise-keramische-tegels
wandtegels_keuken

De meeste muretto kunnen zowel op vloer als wand worden gebruikt. Muretto vindt je vaak bij de tegelstroken.

Wandtegels

Wandtegels zijn vaak wat minder hard en kunnen dus alleen op de wand worden gebruikt. Het aanbod wandtegels is erg uitgebreid. Er zijn veel verschillende soorten, maten, kleuren en afwerkingen wandtegels.

Decortegels

Decortegels kunnen vloertegels en wandtegels zijn. Wat deze tegels kenmerkt zijn vaak het gebruik van patronen of vormen. Onder de noemer decortegels vallen ook de vintage tegels zoals, handvorm tegels, portugese tegels en metro tegels.

Tegelstroken

Tegelstroken zijn wat smallere tegels in verschillende formaten die vaak gebruikt worden om bijvoorbeeld het inbouw element van het toilet te bekleden of een deel van de wand of vloer te accentueren. De meeste tegelstroken kunnen gebruikt worden als vloertegel en als wandtegel.

wandtegels
keramische portugese tegels badkamer_cerados
muretto tegels

Mozaïek

Mozaïek is voor de meeste mensen wel bekend. Het zijn kleine tegeltjes in veel verschillende kleuren, formaten en vormen. Het mozaïek komt meestal op matjes, zodat het mozaïek makkelijk geplaatst kan worden. Er is keramisch mozaïek en glasmozaïek. Sommige soorten keramisch mozaïek kunnen ook op de vloer gebruikt worden. Vaak wordt mozaïek gebruikt om een wand of nis te accentueren.

Muretto

Muretto is een matje met kleine tegelstroken erop gelijmd. Deze worden worden ook vaak gebruikt om een deel van de vloer of wand te accentueren. De meeste muretto kunnen zowel op vloer als wand worden gebruikt. Muretto vindt je vaak bij de tegelstroken.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Tegelplinten

Tegelplinten worden net als de mdf of houten plinten gebruikt voor afwerking van je ruimte. De meeste series van tegels hebben ook een tegelplint in het assortiment. Zijn deze er niet, dan kunnen ze vaak gemaakt worden. Dan worden de tegels in stroken gezaagd en wordt er een hoek afgerond.

 

Bekijk hier al onze tegels.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday