Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Badkamertrends van 2021

john

De badkamer is voor velen van ons één van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Een plek om onszelf met een fris en positief gevoel klaar te maken voor de dag en een plek om na afloop juist tot rust te komen door een warm bad of een ontspannende douche. De inrichting en kleuren bepalen voor een groot deel de uitstraling van de badkamer en in hoeverre dit daadwerkelijk een plek is van ontspanning en rust. In deze blog nemen we de badkamertrends van 2021 met u door.

Natuurlijke materialen

Wat opvalt als we kijken naar de nieuwste badkamertrends, is dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan materialen zoals hout, marmer en natuursteen. Natuurlijke materialen hebben een rustgevende werking en zorgen dus voor ontspanning. Waar hout voorheen ongebruikelijk was in de badkamer, zijn er vandaag de dag steeds meer houtproducten op de markt die goed tegen vocht kunnen.

Hout geeft de badkamer niet alleen een warme uitstraling, maar voelt bovendien letterlijk warm aan. Om deze reden is het perfect te combineren met tegels, die over het algemeen wat koeler aanvoelen. Ideaal voor blote voeten dus!  Een andere optie is om te kiezen voor keramische houtlook tegels. Deze geven dezelfde warme uitstraling en gaan ideaal samen met vloerverwarming.

pexels-photo-2534572 Parket badkamer vloer

Natuurlijke materialen kunnen overigens terugkomen in alle aspecten van de badkamer; zowel op de vloer en de muren als in de meubels en wastafel. Wees ook niet bang om ze te combineren met moderne materialen zoals glas en tegels, om het geheel een elegante look te geven.

keramische mozaïek tegels_cerados

Natuurlijke materialen hebben een rustgevende werking en zorgen dus voor ontspanning.

Kleine tegels en creatieve patronen

Op het gebied van badkamertegels zien we twee belangrijke nieuwe trends zich voordoen. Allereerst is daar het gebruik van kleine tegeltjes, denk aan de grootte van mozaïektegeltjes. U kunt hier meerdere kanten mee op. Zo kunt u verschillende kleuren tegeltjes combineren op een wand. Of bekleed een wand juist in eenzelfde, zachte kleur om meer rust uit te stralen. Klik hier voor meer inspiratie op het gebied van mozaïektegeltjes.

 

pexels-photo-342800 Badkamer

natuurlijke materialen zorgen voor een rustgevende ervaring van uw interieur.

legpatroon keramisch parket_cerados

Door het gebruik van kleine kleurrijke tegels creëert u een unieke en creatieve badkamer.

pexels-photo-5677270 lichte badkamer

Als u natuurlijk licht binnen laat in uw badkamer geeft u de ruimte een natuurlijke en warme sfeer.

Daarnaast zien we een trend waarbij gebruik wordt gemaakt van simpele effen tegels, die in een mooi patroon gelegd worden. Zo kennen we inmiddels allemaal het visgraat patroon, maar uiteraard kunt u hiermee nog veel meer kanten op. Leg de tegels bijvoorbeeld in halfsteensverband (zoals bakstenen worden gelegd) of wissel grote en kleinere tegels met elkaar af. Laat vooral uw eigen creativiteit de vrije loop!

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Natuurlijk licht

Last but not least: de verlichting. Uiteindelijk staat of valt de inrichting van de badkamer hiermee. Idealiter maakt u zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht dat de badkamer binnenvalt door middel van ramen. In veel badkamers is dit beperkt of niet mogelijk, door een gebrek aan ramen of vanwege de donkere en korte dagen waarin er weinig natuurlijk licht voorhanden is. Dan is het zaak om natuurlijk licht zo goed mogelijk te versterken of na te bootsen. In het geval van weinig of kleine ramen, kan het helpen om de kozijnen een lichte kleur te geven om het licht zo optimaal mogelijk te weerkaatsen. Ook het gebruik van grote spiegels kan helpen om het licht verder door de badkamer te verspreiden. Gebruik bij het kiezen van badkamerverlichting bij voorkeur lichtbronnen die een frisse, natuurlijke kleur afgeven. Zorg dat de verlichting dimbaar is, zodat de hoeveelheid licht af te stemmen is op de behoefte van het moment.

Uiteraard hebben we ook voor u gekeken naar de nieuwste trends op het gebied van kleur in de badkamer. In de volgende blog zullen we hier verder op ingaan. Neem ondertussen vooral een kijkje op onze website voor meer badkamerinspiratie!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?