Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Creatief douchemoment met keramische Portugese tegels badkamer

john

Komt u maar niet uit een praktisch probleem of zoekt u inspiratie voor nieuwe thuis hobby’s als schilderen en schrijven? Neem dan eens een douche of bad! Er is namelijk onderzocht dat creatief en out of the box denken hierdoor sterk gestimuleerd wordt. Veel artiesten, kunstenaars en schrijvers zweren er onderhand bij. En om nog meer inspiratie uit uw douchemoment te halen kunt u ook nog eens de inrichting van de badkamer wat creatiever maken. Bijvoorbeeld met keramische Portugese tegels in de badkamer, siertegels die al eeuwen worden gebruikt als decoratie en kunstvorm. Introduceer de rijkdom van deze tegel traditie in uw badkamer, met alle praktische voordelen van keramiek.

Creatief onder de douche?

Elke dag onder de douche staan is natuurlijk essentieel voor dagelijkse verzorging. Maar douchen brengt ons veel meer goeds, voor lichaam en geest. Het is een snelle manier om wakker te worden en even tot rust te komen voor een drukke werkdag. Een manier om onze spieren te ontspannen na een gezonde work-out en brengt ons comfort wanneer we een zware dag hebben. Een andere reden dat sommige mensen vaak onder de douche staan is omdat veel mensen ontdekt hebben dat ze creatieve inspiratie krijgen onder de douche. Volgens psychologen krijgt bijna driekwart van de mensen onder de douche of in bad nieuwe ideeën. Een deel van de mensen gaat zelfs expres onder de douche om creatieve inzichten op te wekken!

soorten keramische tegels_cerados

Scenarioschrijver en producent Aaron Sorkin, bekend van The Social Network, vertelde bijvoorbeeld aan the Hollywood Reporter dat hij tot wel zes keer doucht per dag voor zijn creatieve proces. Picasso scheen vaak in bad te gaan voor inspiratie en Archimedes krijg volgens het verhaal zijn Eureka-moment ook in bad. Bent u ook op zoek naar wat inspiratie? Neem dan eens een douche of bad. En wilt u dit moment nog extra inspirerend maken? Denk dan eens aan de kleurrijke en creatieve keramische Portugese tegels in de badkamer.

keramische portugese tegels badkamer_cerados

Een deel van de mensen gaat zelfs expres onder de douche om creatieve inzichten op te wekken! 

Keramische Portugese tegels badkamer

Keramische Portugese tegels zijn in allerlei vormen, maten, kleuren en patronen. Traditioneel worden deze siertegels ook wel azulejo’s genoemd, en is blauw de meest gebruikte kleur. Er kunnen verschillende soorten figuren op geschilderd zijn, met en zonder reliëf. Authentieke azulejo’s worden hedendaags voornamelijk in eeuwenoude gebouwen of musea tentoongesteld. Voor de badkamer is het zeker een goede keuze om tegels te kiezen die wel de look van deze azulejo’s hebben, maar niet de kwetsbaarheid en kostbaarheid. Keramische Portugese tegels zijn niet alleen een geweldige keuze omdat ze toegankelijker zijn. Ze zijn ook nog eens duurzaam en hebben precies de look van authentieke azulejo’s. Daarnaast staat keramiek bekend om zijn praktische eigenschappen. Een keramische vloer is gemakkelijk in onderhoud, schoonmaak en is slijtvast. Ook is het gemakkelijk te combineren met vloerverwarming omdat het warmte goed geleidt, een extra luxe in de badkamer. En als Portugese tegels niet helemaal uw ding zijn, zijn er nog ontelbaar veel andere combinaties en stijlen die u kunt kiezen, zoals marmerlook, houtlook en betonlook. Alles is verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren, en kan in verschillende legpatronen in uw ruimte. Heeft u wel eens gedacht aan mozaïek in de badkamer, of zelfs een visgraat motief? Met keramische tegels in de badkamer kunt u alle kanten op.

keramische portugese tegels badkamer_cerados

Keramische Portugese tegels zijn niet alleen een geweldige keuze omdat ze toegankelijker zijn, maar zijn ook nog eens duurzaam en hebben precies de look van authentieke azulejo’s.

soorten keramische tegels_cerados

Met keramische Portugese tegels haalt u deze rijke geschiedenis zo uw eigen woning in.

keramische tegels eigenschappen_cerados

Een keramische vloer is gemakkelijk te combineren met vloerverwarming omdat het warmte goed geleidt, een extra luxe in de badkamer.

Een rijke culturele geschiedenis

Portugese tegels zijn niet alleen creatief door de esthetiek, maar ook de rijke culturele geschiedenis speelt een grote rol in het ontwerp en waarom ze zo speciaal zijn. Oorspronkelijk waren de eerste azulejo’s al gevonden in Mesopotamië, het Assyrische Rijk en het Perzische Rijk. Het woord azulejo’s zelf komt van het Arabische zellige. Dit zijn gepolijste tegels die nog steeds gebruikt worden en die we kennen als bijvoorbeeld Marokkaanse tegels. De Arabische invloed is ook nog steeds te zien in de geometrische en bloemenpatronen. Toen Spanje nog Al Andalus was werden de tegels voor het eerst geïntroduceerd. En met een bezoek van de Portugese koning begin 1500, zo onder de indruk van de siertegels dat hij ze meenam naar Portugal, werd het daar een van de belangrijkste tegel tradities van Europa. Deze tegels sieren in Portugal nog steeds veel kerken, huizen en paleizen, maar later ook in metrostations. Met keramische Portugese tegels haalt u deze rijke geschiedenis zo uw eigen woning in.

KERAMISCHE PORTUGESE TEGELS_CERADOS

Uitgelicht: Terrazzo Tegel 75×75 Grijs Terra

De mooiste terrazo tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday