Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische tegels met vloerverwarming in de woonkamer

john

Misschien heeft u al bedacht welke vloer u graag wilt leggen in uw woonkamer, maar daarmee is nog niet alles gezegd! U heeft namelijk ook nog de keuze of u vloerverwarming wilt aanleggen: en dat is zeker niet zo exclusief meer als u wellicht denkt. Sterker nog, het maakt uw woonkamer ontzettend comfortabel en is ook nog eens efficiënter dan normale radiatoren. De vraag is dan welke vloer er het beste past bij een vloerverwarming. Keramische tegels met vloerverwarming zijn in ieder geval altijd een goede optie.

Luxe én functioneel

Vloerverwarming bestaat al ontzettend lang. In de tweede eeuw voor Christus werd een manier uitgevonden om Romeinse stenen vloeren te verwarmen. Dit werd voornamelijk gebruikt in badhuizen maar werd ook wel in de grote villa’s aangelegd. Vandaag de dag is het hebben van vloerverwarming zeker ook nog niet vanzelfsprekend wanneer u een huis koopt. Daarom voelt het als een grote luxe wanneer u ervoor kiest dit wel te leggen. 

Maar behalve luxe is het ook zeer functioneel. Omdat de warmte evenredig verspreid wordt onder de vloer is het effectiever dan radiatoren om een constante, fijne warme sfeer in de woonkamer te creëren. Het maakt de ruimte ontzettend behaaglijk, vooral tijdens de koude winterdagen. Zo kunt u altijd in een constante temperatuur lekker op de bank zitten met uw gezin, ook met onguur weer buiten. En u heeft geen tapijt meer nodig met keramische tegels met vloerverwarming, handig wanneer u huisdieren in huis heeft.

keramische tegels vloerverwarming_cerados
keramische tegels natuursteenlook_cerados

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod

Is vloerverwarming wel duurzaam?

U zou denken, is het wel een duurzame keuze om te kiezen voor een vloerverwarming? Het is natuurlijk een grote luxe in koude dagen, maar is het wel goed voor het milieu? Een geruststelling is dat vloerverwarming zeker niet schadelijk is en zelfs duurzamer kan zijn dan radiatorverwarming. U kunt namelijk wel 20% besparen op uw energierekening met vloerverwarming. En dan kunt u ook de radiator wegdoen, zo hoeft deze niet meer te storen in uw inrichting. Om het geheel nog milieuvriendelijker te maken kunt u kiezen om hierbij een vloer van keramiek te leggen. Keramische tegels geleiden warmte ontzettend goed en zijn dus een uitstekende keuze bij het leggen van een vloerverwarming. Niet alleen in functionaliteit maar ook bij het besparen van energie. En keramische tegels zijn zelf ook zeer duurzaam: ze zijn slijt- en krasvast, gemakkelijk schoon te maken en blijven daarom ook lang mooi. Zo hoeft u zich niet schuldig te voelen en kunt u maximaal genieten van warme voeten met keramische tegels met vloerverwarming.

keramische tegels vloerverwarming_cerados

Omdat hout normaal gesproken warmte niet goed geleid door het isolerende materiaal, is het juist ontzettend fijn om een vloerverwarming wel te kunnen toepassen met keramische tegels met houtlook.

keramische tegels vloerverwarming_cerados

Behalve luxe is vloerverwarming ook zeer functioneel. Omdat de warmte evenredig verspreid wordt onder de vloer is het effectiever dan radiatoren.

keramische tegel leisteen look_cerados

Vloerverwarming maakt de ruimte ontzettend behaaglijk, vooral tijdens de koude winterdagen.

Welke keramische tegels met vloerverwarming?

In principe passen alle keramische tegels met vloerverwarming. U kunt dus precies de stijl kiezen die bij u past. Kies bijvoorbeeld een houten vloer voor een Scandinavische eenvoudige stijl of een landelijke knusse stijl. Omdat hout normaal gesproken warmte niet goed geleid door het isolerende materiaal, is het juist ontzettend fijn om een vloerverwarming wel te kunnen toepassen met keramische tegels met houtlook. Deze zijn niet van echt hout te onderscheiden, geleiden warmte perfect en zijn ook nog eens duurzaam. Of kiest u liever voor een industriële of moderne stijl, met stoere betonlook vloertegels? Met echt beton is het ook mogelijk vloerverwarming te leggen, maar een nadeel hiervan is het risico op grote en kleine scheurtjes omdat het om één oppervlakte gaat. Ook kan beton slecht tegen zuren en vetten. Indien u rond spelende kinderen heeft of zelf nog wel eens een glas wijn op de grond laat vallen is het niet de meest handige keuze. Keramische tegels met betonlook daarentegen geven dezelfde look als beton, vooral met een groot formaat tegel, zonder de nadelen.

houtlook wandtegels_cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 26×160 Licht Eiken Cerawood

Een prachtige houtlook tegel geïnspireerd door natuurlijk eiken. Deze keramische houtlook tegels zijn te gebruiken in elke ruimte.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?