Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Ga voor ruimte en hygiëne met grote badkamertegels

john

Badkamertegels zijn er in alle kleuren, vormen en maten. Er is voor ieder wat wils. Bij het uitkiezen van badkamertegels houdt u waarschijnlijk rekening met allerlei zaken. Wat staat mooi bij de rest van de badkamerinrichting? Welke kleur geeft de juiste sfeer? Wat past bij uw persoonlijke smaak? Maar wist u dat ook de grootte van de badkamertegels invloed heeft op de uitstraling van de ruimte? Kleine tegels doen iets wezenlijk anders met uw badkamer dan grote badkamertegels. In deze blog zoomen we in op de laatste categorie: grote badkamertegels. Wat zijn de voordelen ervan en is het wellicht voor u de beste optie?

Ruimtelijkheid

Grote badkamertegels hebben het voordeel dat ze de badkamer een hele ruimtelijke uitstraling geven. Dit komt doordat er minder voeglijnen door de badkamer lopen, wat zorgt voor een gestroomlijnd effect.

U kunt zelfs nog een stapje verder gaan, door tegels te kiezen met een natuursteen look, die mooi aansluit bij de kleur van de voegen. Daarmee kunt u een bijna naadloos effect creëren. Voorwaarde hierbij is uiteraard dat de tegels met professionele precisie worden gelegd.

badkamer-2
supergres-art-2-2.jpg

Daarnaast zijn de tegels door hun grote oppervlak heel gemakkelijk schoon te maken.

Makkelijk te reinigen

Grote tegels en weinig voegen zorgen ervoor dat het geheel van uw badkamer er schoon en fris uitziet, zonder dat u daar iets aan hoeft te doen. Daarnaast zijn de tegels door hun grote oppervlak heel gemakkelijk schoon te maken en bent u bovendien niet eindeloos bezig met het schrobben van de voegen. Het schoonmaken van de tegels wordt hiermee dus een fluitje van een cent. Niet geheel onbelangrijk zouden wij zo denken!

Wij hebben trouwens ook al eens een handige blog geschreven over het schoonmaken van de badkamer(tegels). Lees hem hier.

soorten keramische tegels_cerados

Keramische Portugese tegels bieden u de mogelijkheid om uw creativiteit te uiten met verschillende unieke patronen en stijlen.

Met betonlook keramische tegels creëert u een industriële en moderne ervaring in uw badkamer.

Blauwe badkamer tegels

Door kleurrijke tegels te gebruiken geeft u uw badkamer een warme sfeer.

Op de vloer of aan de wand

Wellicht bent u geneigd om bij grote tegels vooral te denken aan vloertegels. We zijn over het algemeen gewend aan grote tegels op de vloer en kleinere tegels op de wand. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Grote tegels zijn namelijk geschikt voor zowel op de vloer als aan de wand. U kunt er zelfs voor kiezen om de grote vloertegels deels door te laten lopen op één van de wanden. Dit straalt een zekere rust uit en u creëert hiermee een samenhangend geheel.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Hoe te combineren?

Creëer een mooie balans in de badkamer door de grote tegels te combineren met kleine(re) tegels elders in de badkamer. Hiermee versterkt u bovendien het effect van de grote badkamertegels. Zo kunt u bijvoorbeeld grote tegels in de doucheruimte combineren met kleine tegeltjes achter de wastafel, het toilet of rondom de spiegel. Al eens gedacht aan mozaïektegeltjes? Lees er hier meer over.

Heeft u grote tegels aan de douchewand? Overweeg dan langwerpige houtlook tegels voor op de vloer, die u in de lengte legt. De langwerpige vorm van de tegels geeft de badkamer een extra uitgestrekte look.

Wilt u bovendien de grote tegels in de douche er extra uit laten springen, ga dan voor een glazen douchewand. Hiermee wordt het effect van de tegels uitvergroot en het draagt ook nog eens bij aan de ruimtelijkheid van de badkamer.

Kortom, het gebruiken van grote badkamertegels heeft tal van voordelen en u kunt er alle kanten mee op! Bent u enthousiast geraakt? Bekijk online ons ruime assortiment en vraag vrijblijvend een offerte aan. U bent natuurlijk ook van harte welkom om inspiratie te komen opdoen in onze uitgebreide showroom.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday