Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Wilt u de kosten van uw nieuwe badkamer berekenen?

john

U staat op het punt om de badkamer te renoveren maar u heeft nog geen idee waar u moet beginnen, laat staan weten hoe u de kosten van uw nieuwe badkamer moet berekenen. Geen man overboord, want zolang u nog niet bent begonnen heeft u genoeg tijd om eerst alles op een rij te krijgen. Droomt u van een mooie regendouche, zellij op de muren en keramische mozaïek tegels op de vloeren? Wellicht droomt u ook van een bad en een moderne zwevende badkamermeubel. Alvorens u over de kosten begint na te denken is het raadzaam om eerst vast te stellen wat u eigenlijk voor ogen heeft.

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes

In de oriëntatiefase stelt én legt u vast wat u wilt hebben in uw nieuwe badkamer. Hierin is het advies om eerst goed rond te kijken om een weloverwogen besluit te nemen. Stel vast wat de stijl moet zijn, welke kleuren in de badkamer terug moeten komen en welke tegels u wilt hebben. Maar denk ook aan functionele zaken zoals bijvoorbeeld vloerverwarming en een verwarmd toilet. Wanneer u dit lijstje eenmaal hebt opgemaakt verdeel de lijst in twee kolommen. Een kolom staat voor de dingen die er absoluut moeten komen. Wees daar heel secuur mee want het tweede kolom bestaat uit zaken die “leuk” zijn om te hebben.

cathryn-lavery-fMD_Cru6OTk-unsplash

Dit zijn dingen waar u zonder kunt en waarbij u niet enorm hoeft in te leveren op uw droombadkamer. Waar hou je dan eigenlijk rekening bij het opstellen van deze lijsten? Dit zijn punten die het overwegen waard zijn.

badkamer-tegel-repareren-ceraos

Eerst goed rond te kijken om een weloverwogen besluit te nemen. 

  • De ruimte bepaalt als je niet nog eens wil verbouwen. Wat past er eigenlijk in de badkamer? Is er genoeg ruimte voor een bad en inloopdouche?
  • Gezinssituatie is ook bepalend voor de indeling van de badkamer. Heb je genoeg aan één wastafel en spiegel of heb je er wellicht twee nodig? Hoe groot moet de wastafel dan worden?
  • Waar kun je je badkamer spullen eigenlijk kwijt? Voldoende opbergruimte is essentieel voor deze vraag. Wellicht heeft hiervoor een andere oplossing.
  • We hebben hier voorzichtig naar gehint maar denk ook alvast na over uw woonstijl. De badkamer ligt vaak in het verlengde van de rest van uw woning. Giet dit voor het gemak in een moodboard. Zo heeft u altijd een tastbare referentie bij de hand wanneer u de mogelijkheden gaat verkennen.
  • Toegevoegde waarde voor uw woning.  We hebben comfort en functie grofmazig behandeld. Maar heeft u ook stil gestaan hoe een nieuwe badkamer kan bijdragen aan de verkoopwaarde van uw woning? De toegevoegde waarde wordt geschat op 50% van de verbouwkosten. Wanneer u een duurzame – lees energiezuinig – badkamer heeft kan dit iets meer zijn. 
 

Wanneer u dit enigszins duidelijk hebt, dan kunt u voorzichtig beginnen met een schets maken van hoe de badkamer er idealiter uit moet zien. Tegenwoordig heb je allerlei applicaties die u hiervoor kunt gebruiken. Ruitjes papier behoort nog altijd tot de mogelijkheden als u dat liever heeft.

jared-rice-PibraWHb4h8-unsplash
chastity-cortijo-rT0zaQn2r5o-unsplash
john-cameron-_RKgdOuNzY0-unsplash

Budget opstellen, keuzes maken en plannen

Knopen doorhakken is altijd lastig maar met het eerder omschreven stappenplan zou dat nu een stuk makkelijker moeten zijn. Als eerst bepaalt u wat het totale budget mag zijn. Verdeel dit budget over de verschillende kostenposten van de noodzakelijke elementen in de badkamer. Vervolgens pas de nice to haves. Zo kunt u alvast inzicht krijgen in wat de kostenverdeling is. Mocht het budget niet toereikend zijn om alles te realiseren neem dan de volgende bespaartips in overweging.

  • Bedenk tijdens het opstellen van het budget of u alles bij een externe partij neerlegt of alles uit handen geeft. Zo kunt u misschien besparen door zelf de artikelen bij elkaar te kopen. 
  • Het voorwerk kost heel veel tijd. U kunt sloopwerkzaamheden eventueel zelf uitvoeren. Zo bespaart u op de loonkosten voor dit soort werkzaamheden.
  • Laat de offertes opstellen op deel werkzaamheden. Zo heeft u altijd inzicht in de kostenopbouw maar u kunt meteen inschatten welke werkzaamheden eventueel door u zelf opgepakt kunnen worden. 
antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Houd naast de kosten ook rekening met de planning. Gedurende de verbouwing komt u minstens twee weken zonder badkamer te zitten. Heeft u hiervoor wel al een oplossing bedacht?  Mocht u nog vragen hebben over de kostenopbouw van de badkamer tegels, bel dan direct of vraag online vrijblijvend een offerte op. Zo heeft u in ieder geval een deel van uw verbouwingskosten een overzicht.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday