Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

De woontrends van 2020 met bijbehorende vloeren

john

Kenmerkend aan de woontrends van 2020 is dat we naast esthetiek en functionaliteit meer waarde hechten aan de impact van onze leef- en woonstijl op de natuur. Maatschappelijke problemen en vraagstukken, zoals de opwarming van de aarde en dure huizenprijzen, hebben hun weerslag op ons interieur. In dit geval op een goede manier, want mooi is het wel! Laten we de woontrends voor 2020 bekijken en welke vloer daarbij past. In 2020 zien we geen bombastische en eclectische interieur designs. Geen grote kleurcontrasten of luxueuze uitstralingen. Dit jaar gaat er een zijn van back to basic, duurzaamheid, back to nature en slim wonen. 

Back to basic

We gaan dit jaar voor warm minimalisme. We gaan terug naar klassieke, lichte tinten. Saai? Nee, want deze wisselen we af met warme neutrale kleuren in de tinten grijs en beige. We hebben behoefte aan een rustplaats thuis te midden van een drukke en chaotische maatschappij. Bijpassende vloeren zijn keramische tegels met houtlook. Een antraciete vloertegel in groot formaat past hier ook goed bij. 

Duurzaam en milieubewust

keramische tegels onderhouden_cerados

We worden met zijn allen steeds meer bewust van stikstofproblemen, de opwarming van de aarde en milieuvervuiling. Ook van onze impact op de natuurlijke omgeving. Dat is waarom de balans tussen natuur en  technologie extra belangrijk gaat worden in 2020. Met innovatieve productiemethoden vervaardigen we nieuwe materialen in een zoektocht naar eco vriendelijke producten. Gelukkig passen keramische tegels uitermate goed in een interieur waarin duurzaamheid centraal staat. Deze tegels worden gemaakt uit natuurlijk materiaal en zijn enorm slijtvast. Waarschijnlijk zien we in dit interieur vooral natuurproducten, maar dit hoeft niet alleen zo te zijn. Hierdoor zijn verschillende tegels in deze woontrend geschikt. Een houtlook is hierin altijd mooi, maar een mooie matte tegel in een neutrale kleur doet ook wonderen. Of wat dat je van een betonlook?

keramische houtlook tegel inspiratie
Bijpassende vloeren zijn keramische tegels met houtlook.

Back to nature

De steden worden drukker en met een groeiend huizentekort wordt er flink gebouwd. Als we minder natuur om ons heen hebben, halen we de natuur zelf maar naar binnen. Het concept urban gardening is de basis voor deze woontrend. Het fundament van uw interieur zal bestaan uit aardetinten en andere warme kleuren.  Het meubilair heeft invloeden van Scandinavisch design, met strakke lijnen en ronde vormen. Groen van planten is de sterke accentkleur in de ruimte. Ook zien we veel andere natuurlijke materialen terug in ons interieur, zoals riet, hout en kurk. Bijpassende vloeren zijn keramische tegels met natuursteen look of houtlook. De visgraat vloer past hier ook uitermate goed bij.

keramische tegels keukenvloer_cerados
keramische parketvloer houtlook cerados
beige houtlook tegels_woonkamer

Slim wonen

Door een oververhitte huizenmarkt is het moeilijk door te stromen naar een grotere woning. Woont u in de stad en breidt uw gezin uit, dan is de kans groot dat u met meer personen op hetzelfde oppervlak blijft wonen. Daarnaast worden woonruimtes steeds multifunctioneler. Door de verschuiving naar flexwerken en thuiswerken moet uw woning naast ontspanningsgericht namelijk ook geschikt zijn voor kantoorwerk.  Deze twee trends samen zorgen ervoor dat slim wonen belangrijk is. U moet uw woning effectief inrichten met innovatieve woonoplossingen. Denk hierbij aan multifunctionele ruimtes en modulaire meubels. Om de basis van de ruimte rustig te houden is het verstandig te werken met neutrale kleuren en materialen. Kies daarom voor groot formaat vloertegels in lichte kleuren zoals beige tegels.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Meer weten over woontrends?

Wilt u meer weten over interieurstijlen lees dan ons artikel over welke interieurstijlen er zijn en welke tegels hierbij horen. Daarnaast geven wij u ook advies over hoe tegels af te stemmen op uw meubilair. Heeft u hierna nog vragen over het vormgeven van uw interieur? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday