Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keukentegels: Waar u op moet letten

john

Tegels zijn zeer handig voor een keuken vooral omdat sommige soorten tegels heel makkelijk in onderhouden hittebestendig zijn. Het is daarom belangrijk om eerst enkele dingen te weten voordat u tegels kiest. Bij het kiezen van keukentegels is het niet de bedoeling om alleen te kijken naar het uiterlijk van de tegels, maar ook naar de eigenschappen. Het is bijvoorbeeld vanzelfsprekend dat u geen gladde vloertegels of vlekgevoelige tegels in de keuken plaatst. In dit artikel kunt u lezen waar u nog meer op moet letten bij keukentegels.

Tegelsoort

Om het onderhoud voor uzelf makkelijk te maken is het aan te raden om geglazuurde tegels te gebruiken. Dit soort tegels zijn perfect voor plekken zoals de douche of keuken waar de hygiëne belangrijk is. De keuken is een plek waar u veel loopt. Het is daarom belangrijk om voor keuken tegels te kiezen die over een hoge duurzaamheid en krasbestendigheid beschikken. De PEI-waarde geeft aan hoe krasbestendig en duurzaam de tegels zijn. Voor de keukenwanden is een PEI-waarde van 1 genoeg omdat die niet belopen worden. Voor de vloertegels is het echter verstandig om keramische tegels te kiezen met een PEI-waarde 4.

Keramische tegels schoonmaken met schoonmaakazijn_cerados
keramische keuken 2

De ‘R’ en een cijfer erachter geeft de antislipwaarde van een tegel aan.

R-waarde van de tegel

Voor tegels in de keuken is het ook belangrijk dat u kijkt naar naar de R-waarde (antislipwaarde) van de tegels. De ‘R’ en een cijfer erachter geeft de antislipwaarde van een tegel aan. De waarde wordt vastgesteld door het uitvoeren van tests met water en olie. Deze tests geven aan hoe groot het is risico is op het uitglijden op de tegel. Bij normaal gebruik is een R-waarde van 9 al voldoende. Voor uw keuken raden we u echter aan om een tegel te kiezen met een R-waarde van 10. In de keuken werkt u vaak met vloeibare producten, zoals water en olie. Bij het kiezen van uw wandtegels is het dan ook aangeraden om te kiezen voor waterbestendige tegels. keramische geglazuurde tegels zijn erg geschikt. De geglazuurde laag zorgt ervoor dat tegels vlek- en waterbestendig zijn. Hierdoor is het voor u makkelijker om de tegels te onderhouden en de hygiëne in de keuken te waarborgen. Het knoeien van frisdrank of andere zure vloeistoffen is nu geen probleem. De kans op vuil ophopingen en bacteriën is minder klein.

keramische tegels keukenvloer_ceradoskeramische tegels keukenvloer_cerados
keramische keuken 4
keramische keuken 5

Vloertegels en vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming wilt plaatsen in de keuken is het belangrijk om te kiezen voor keuken tegels die de warmte snel en direct geleiden. Zowel keramische tegels, als natuursteen tegels zijn prima in combinatie met vloerverwarming. Door de vloerverwarming en tegels ziet uw keuken er strak uit en kunt u genieten van een warme en comfortabele vloer. De radiatoren in de keuken zijn verleden tijd, waardoor u meer ruimte heeft in de keuken. Geloof het of niet: met de vloerverwarming in combinatie met tegels kunt u zelfs tot wel 20% op uw energierekening besparen.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

De tegels houden de warmte namelijk langer vast waardoor de ruimte ook langer warm blijft. In het kort: waar let u op bij keukentegels? Samenvattend zijn dit de speerpunten bij het kopen van keukentegels:

  • Kies voor tegels met een geglazuurde laag: deze zijn makkelijk in onderhoud en daarmee hygiënischer in de keuken.
  • Kies voor vloertegels die krasbestendig zijn: tegels met een PEI-waarde van 4
  • Kies voor keuken tegels met geringe kans op uitglijden: een R-waarde van 10:
  • Kies voor vloertegels in combinatie met vloerverwarming, want dit geeft ruimte in de keuken, bespaart op uw energierekening en geeft een comfortabele warmte.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday